Sport

EURO 2020 se ține! Este exclusă o nouă amânare

Publicat: 24 feb. 2021
euro 2020
Turneul ar fi trebuit să se desfăşoare anul trecut, însă pandemia provocată de coronavirus a făcut ca el să fie reprogramat pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021.

EURO 2020 se ține! Consilierul medical al UEFA pentru EURO 2020, elveţianul Daniel Koch, a anunțat că această competiție se va disputa în 2021, iar o nouă amânare este exclusă. De asemenea, este luată în calcul și posibilitatea ca fanii străini să asiste la meciuri, a declarat consilierul pentru Reuters.

Turneul ar fi trebuit să se desfăşoare anul trecut, însă pandemia provocată de coronavirus a făcut ca el să fie reprogramat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, scrie agerpres.ro.

„Este exclus ca EURO să nu se dispute, se va disputa. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, există scenarii realiste şi scenarii pentru cel mai bun caz”, a afirmat Daniel Koch.

Daniel Koch: „ Situaţia s-a îmbunătăţit mult mai mult decât ne aşteptam”

Daniel Koch a anunțat că forul fotbalistic european va decide în privinţa adecvării stadioanelor, după ce se va consulta cu cele 12 ţări gazdă. În plus, el a menționat că, dacă situația o permite, va fi acceptat un număr sporit de fani.

„Cred că va exista multă flexibilitate cel puţin până la sfârşitul lui aprilie, o decizie trebuie luată la începutul lui aprilie, dar acum există mai multe flexibilitate, acum putem mări numărul, fiindcă situaţia s-a îmbunătăţit mult mai mult decât ne aşteptam”, a spus Koch.

UEFA le-a cerut celor 12 ţări gazdă, printre care este şi România, să prezinte planurilor lor pentru intrarea pe stadioane şi alte probleme. Cu un an în urmă, UEFA a formulat patru scenarii operaţionale: stadion deschis la capacitate maximă, deschis cu o capacitate de cel puţin 50%, stadion deschis cu o capacitate între 20-30% sau meciuri cu porţile închise.

Fiin întrebat câţi spectatori ar putea primi stadioanele, Koch a oferit următorul răspuns: „Cred că mult mai mult decât ne imaginăm. În toamnă unele ţări au fost la 30%, eu cred că este posibil mai mult de 30%”.

Daniel Koch: „Nu restricţiile de călătorie sunt principala problemă”

Daniel Koch a declarat că UEFA ia în calcul posibilitatea ca fanii să poată călători în diferite ţări, pentru a asista la meciuri.

„Este prea devreme pentru a spune. Vom vedea care este situaţia şi care sunt cerinţele diferitelor ţări, dar sper că măcar unele călătorii vor fi posibile, fiindcă până la urmă nu călătoriile fac adevărata diferenţă. Desigur, fiecare ţară a încercat să se protejeze, dar nu restricţiile de călătorie sunt principala problemă. Principala problemă este să oprim acest virus prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor şi distanţarea socială. Suntem însă optimişti”, a spus Koch.

Koch și-a arătat optimismul datorită aşteptatei scăderi a numărului cazurilor de Covid-19 în timpul verii, a campaniilor de vaccinare şi a creşterii imunităţii naturale.

„În Europa există încă mult scepticism în legătură cu forţa pandemiei în luna iunie, însă dacă vă uitaţi la cifre şi la toate posibilităţile pe care le avem, eu cred că ar trebui să ne facem planuri optimiste. Fiindcă există posibilitatea ca situaţia să fie la fel de bună ca în vara trecută. În acest moment aceasta este provocarea, să gândim în continuare pozitiv şi să facem planuri pentru ce este mai bine, nu să cădem în capcana de a ne gândi doar la cele mai rele scenarii”, a spus elveţianul.

EURO 2020 se ține! O nouă amânare este exclusă

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Capitala României va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Adauga un comentariu