Eveniment-Social

EUROINVENT 2019, eveniment care a adus la Iasi inventatori si cercetatori din toata lumea, si-a desemnat castigatorii

Publicat: 19 mai 2019
1

Sala Voievozilor de la Palatul Culturii din Iasi a gazduit Ceremonia de premiere care a incheiat cea de-a 11 editie EUROINVENT, evenimentul care aduce an de an, la Iasi,  inventatori si cercetatori din toata lumea.

Premiile desemnate de juriul international au mers catre cele mai bune dintre cele peste 620 de inventii si proiecte de cercetare, astfel:
Premiul pentru cel mai tanar inventator ”Andi Dwi PUTRA” a mers catre doi inventatori din Vietnam –  Nguyen Huu Loc, Ha Thien Kim.
Categoria internationala a Premiului pentru femeia inventator i-a revenit unei inventatoare din Thailanda, Pornsayapat Likhitthummagun, iar categoria nationala a aceluiasi premiu a mers catre Denisa Ficai de la Universitatea Politehnica Bucuresti.
Prof. dr. Augustin Semenescu de la Universitatea Politehnica Bucuresti a primit Premiul Forumului Inventatorilor Romani
Corina Moga de la SC DFR System SRL a fost desemnata castigatoarea Premiului pentru Mediu (The Green Environment Award).
Echipa Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei“ Timisoara a primit Premiul pentru cercetari avansate in biologie ”Prof Hazim AL DARAJI”
Premiul EUROPE DIRECT Iasi a mers catre echipa Egiptului, cel al Universitatii ”Al. I. Cuza” (UAIC) catre o echipa de cercetatori de la Universitatea Politehnica Bucuresti coordonata de Denisa Ficai, cel al Universitatii Tehnice ”Gh. Asachi”, catre echipa Malaeziei iar Premiul platformei Arheoinvest UAIC a mers catre Universitatea de Stat din Tiraspol.
Premiul pentru Medicina i-a fost acordat echipei din Iraq, pentru metoda de detectie rapida a bolilor cu transmitere sexuala.
Premiul pentru cel mai bun design a mers catre Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Sudura si Incercari de Materiale ISIM Timisoara iar echipa coordonata de prof. univ. dr. ing Aurel Mihail Titu de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a primit Exquisite Award.
Premiul pentru colaborare – Sinergy Award a fost castigat de Universitatea din Craiova
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a primit Premiul Pro Scientia et Innovatio
Croatian Inventors Network (Reteaua Inventatorilor din Croatia) a primit MARELE PREMIU STIINTIFIC EUROINVENT 2019 – categoria internationala.
MARELE PREMIU STIINTIFIC EUROINVENT 2019 i-a revenit Universitatii Tehnice a Moldovei, pentru complexitatea si numarul mare al inventiilor si cercetarilor cu care a participat la eveniment.  
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului (INCDPM) a primit trofeul MARELE PREMIU EUROINVENT 2019.
Prezent la ceremonia de premiere, Mihai Chirica, primarul de Iasi, a primit doua distinctii: medalie de aur din partea lui Fernando Maldonado LOPES de la Inventarium – Science din Portugalia pentru deschiderea orasului catre inovatie si inventatori/cercetatori si un trofeu de cristal din partea lui Ahmed Majan din Emiratele Arabe Unite (UAE) pentru primirea calduroasa in orasul despre care a declarat ca s-a indragostit.
EUROINVENT este organizat in fiecare an de Forumul Inventatorilor Romani, Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabila, prin Centrul de Informare Europe Direct Iasi, Universitatea Tehnica ”Gh. Asachi”, Universitatea ”Al.I.Cuza” din Iasi, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie ”Gr.T.Popa”si in colaborare cu Universitatea Nationala de Arte  ”G.Enescu” Iasi.
EUROINVENT este singurul eveniment din Romania care se desfasoara sub egida IFIA – International Federation of Inventors' Associations si WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations, reprezentand un eveniment european de elita in domeniul inovarii si cercetarii.
Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul: Complexului Muzeal Moldova Iasi, Consiliului Judetean Iasi, Primariei Municipiului Iasi, KESZ Romania, BRD Groupe Societe General, Hofigal, iSentinel, Artis IT Univers, ArtA, Cotnari, Merlin’s Vitamin Aqua, Nescafe, Aqua Carpatica, Sartorom, Nanoteam, Zeiss, Aeroportului Iasi.
Parteneri ai inovarii: Ministerul Cercetarii si Inovarii, Ministerul Educatiei Nationale, OSIM Bucuresti, ProtectMark, Rotary Club Junimea.

 

Adauga un comentariu