International

Europa, amenintata de o furtuna violenta

Publicat: 06 ian. 2012
1
Furtuna violenta care a strabatut, zilele trecute, Marea Britanie s-a deplasat pana in centrul Europei. Vantul deosebit de puternic, insotit de ploi si ninsori abundente a provocat pagube si accidente in mai multe tari de pe continent. Cea mai grava pare situatia din Olanda, unde un important dig ar putea sa cedeze la nord de Haga, potrivit Antena 3. 
Un sat din nordul Olandei a fost evacuat si alti zeci de fermieri ar putea fi nevoiti sa-si paraseasca in graba locuintele, amenintate de inundatii. O mare suprafata de teren, situata sub nivelul marii, ar putea fi inundata daca digul de protectie va ceda, dupa mai multe zile in care a plouat in continuu. Armata a fost pusa si ea in alerta. Fermierii ezita, totusi, sa-si lase gospodariile in voia sortii.
In Belgia, cel putin o persoana si-a pierdut viata, intr-un accident provocat de rafalele de vant care au depasit 120 de kilometri pe ora. Numerosi copaci au fost smulsi din radacini chiar la Bruxelles.
Franta s-a aflat si ea in calea furtunii, care a lasat zeci de mii de familii fara curent electric. 
Vremea rea nu cruta nici Germania, unde litoralul din nordul tarii a fost lovit de valuri uriase. Pe sosele, vantul puternic i-a facut pe mai multi soferi sa piarda controlul vehiculelor. În centrul tarii, o regiune montana foarte populara intre turisti a devenit o adevarata capcana pentru vizitatori, deoarece vantul a fost insotit, aici, de ninsoare si polei. 
Zapada este cea care le pune probleme si cehilor. Soselele au devenit aproape de necirculat si sunt adesea blocate de multimea vehiculelor inzapezite. Multumiti sunt doar amatorii sporturilor de iarna, care asteptau de mult venirea zapezii. 
Comentarii
  • Bai ziaristule de *****…majoritatea oamenilor ar dori sa vada aici un video si niste foto,in nici un caz tragediile anumitor familii,carnagii si tot felul de lucruri horror…bai bulangiilor si retardatilor mintali care faceti reportaje cu nefericirea altora….

Adauga un comentariu