International

Europa, devastata de canicula. Cele mai grave incendii din Catalonia, din ultimii 20 de ani

Publicat: 27 iun. 2019

Sute de pompieri se lupta cu incendiile de vegetatie care au izbucnit in Catalonia, in contextul in care in unele zone din Europa temperaturile au trecut de 40 de grade.

Potrivit oficialilor spanioli, incendiile sunt cele mai devastatoare din ultimii 20 de ani si exista riscul ca acestea sa se extinda cu rapiditate, scrie BBC News.

Cel putin 4.000 de hectare (10.000 de acri) sunt afectate de incendii, care par sa se extinda spre orasul La Torre de l’Espanyol. Potrivit oficialilor, din cauza temperaturilor extreme, incendiul s-ar putea raspandi pe o suprafata de 20.000 de hectare.

Pentru moment, 30 de persoane au fost evacuate si cinci drumuri au fost inchise. Ministrul regional de Interne, Miquel Buch, a anuntat la un post de radio local, ca este posibil ca incendiul sa fi pornit de la excrementele provenite de la fermele din zona, care din cauz caldurii ar fi luat foc.

Si Spania, Franta, Italia, Germania, Polonia si Cehia sunt afectate de valul de canicula care vine dinspre nordul Africii, spun meteorologii. In urmatoarele zile, se asteapta ca si mai multe tari din Europa sa fie afectate de codul rosu de canicula, mai avertizeaza expertii.

In Torino, de exemplu, joi temperaturile au ajuns la 39 de grade. In orasul spaniol Zaragoza s-au inregistrat 41 de grade, iar in Avignon din sudul Frantei au fost 40 de grade.

De exemplu, joi dimineata, trupul unui roman fara adapost de 72 de ani a fost gasit in apropierea garii centrale din Milano. Potrivit autoritatilor, canicula ar putea fi un factor care sa fi contribuit la decesul sau, scrie BBC.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit