International

Europa incepe construirea mai multor garduri pentru oprirea imigrantilor

Publicat: 08 mart. 2016
Statele baltice, Estonia, Letonia si Lituania, intaresc controalele de identitate si construiesc garduri la frontierele lor estice, ingrijorate ca regiunea baltica ar putea deveni un nou punct de intrare pentru refugiati pe masura ce rutele de migratie prin Balcani devin tot mai greu accesibile. Guvernele acestor state se tem ca ar putea asista la venirea a mii de refugiati prin Rusia si Belarus, aceste ingrijorari intensificandu-se dupa ce 6.000 de solicitanti de azil au ajuns anul trecut in Finlanda si Norvegia din Rusia.
Letonia si Estonia au inceput construirea unor garduri la frontierele cu Rusia, in aceasta decizie jucand un rol si preocuparile de securitate dupa anexarea Crimeii de catre Rusia si acuzatiile potrivit carora un ofiter de securitate eston a fost rapit in regiunea de granita in 2014.In Lituania, sute de politisti de frontiera, politisti si militari au inceput in aceasta saptamana un exercitiu de gestionare a unei eventuale crize la frontiera. In acest exercitiu va fi testata si reintroducerea controlului documentelor de identitate la frontiera cu vecinul nordic Letonia.
Vezi si Traficantii de imigranti, scosi din afaceri. UE impune masuri radicale

„Pana anul trecut, nici Norvegia, nici Finlanda nu au avut nicio problema cu migratia la granita rusa. Apoi fluxurile de migranti la frontiera au explodat intr-o singura saptamana, ca prin minune”, a declarat comandantul politiei de frontiera lituaniane, Renatas Pozela.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu