Eveniment-Social

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru: Uniţi serbăm Unirea! 24 ianuarie. Ziua Unirii Principatelor Române

Publicat: 24 ian. 2020

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru are un mesaj cu ocazia serbării Zilei Unirii Principatelor Romane. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, europarlamentarul ieşean rememorează momentul decisiv în care proiectul de lege inițiat de acesta, a fost adoptat de Camera Deputaţilor:

”Uniţi serbăm Unirea! 24 ianuarie. Ziua Unirii Principatelor Române. Am cerut Parlamentului ca această zi să fie recunoscută ca zi de sărbătoare legală. Am reuşit.

Legea a fost adoptată în septembrie 2016 de Camera Deputaţilor (decizională) cu 209 voturi ,,pentru” şi 4 ,,împotrivă”, promulgată vineri, 7 octombrie 2016 şi publicată 3 zile mai târziu în Monitorul Oficial. Nici azi nu-mi explic de ce Senatul a respins acest proiect legislativ.

E o zi fundamentală pentru Iaşi, e o zi fundamentală pentru Moldova, e o zi fundamentală pentru România pentru că România modernă s-a născut la Iaşi. E o zi importantă pentru valorile noastre naţionale.” declara europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.loading...

Comentarii
  • Deputatul libelula, jumate om , jumate pwlă 24 ianuarie este o zi de comemorarea a ceea ce a fost Moldova odata, inainte de a fi subjugata de tiganii din valahia TRAIASCA MOLDOVA INDEPENDENTA Unionistii SUG PWLA

Adauga un comentariu