Auto-Moto

Eurosport va transmite Campionatul Mondial de Raliuri in urmatorii 3 ani

Publicat: 16 ian. 2012

Eurosport a confirmat ca va deveni promoterul Campionatului Mondial de Raliuri pentru urmatorii trei ani dupa ce a ajuns la o întelegere cu FIA. La capatul mai multor zile de speculatii si negocieri intense au început sa apara si primele confirmari oficiale cu privire la numele viitorului promoter al Campionatului Mondial de Raliuri.
Eurosport Spania a confirmat joi seara ca postul de televiziune pan-european a preluat drepturile TV ale competitiei pentru o perioada de trei ani, la numai cateva ore dupa ce publicatia Autosport dezvaluise ca Eurosport a semnat deja contractul cu FIA. Primul eveniment pe care îl va transmite Eurosport este Raliul Monte Carlo din perioada 17-22 ianuarie, informatie confirmata joi seara si de reprezentatii Automobile Club de Monaco (ACM), organizatorii raliului. Potrivit acestora, Eurosport se va ocupa exclusiv de transmisiunile TV si de furnizarea de informatii pe internet, în timp ce ACM va asigura serviciile de live-timing.
„Cu numai cateva zile înainte de start, cea de-a 80-a editie a Raliului Monte Carlo se confrunta cu nerespectarea serviciilor care ar fi trebuit asigurate de North One Sport, fostul promoter al WRC. Intrucat nu poate astepta rezultatul unor improbabile negocieri, ACM nu are alta varianta decat sa gestioneze personal serviciile de live-timing pentru eveniment. Aceasta situatie se aplica si pentru productia TV, transmiterea raliului si acoperirea pe internet. ACM a semnat un contract cu Eurosport pentru a asigura cea mai buna acoperire a evenimentului”, precizeaza ACM într-un comunicat de presa. Potrivit unor surse citate de Autosport, Eurosport va asigura cate un rezumat de 26 de minute pentru fiecare zi a competitiei, însa Power Stage, ultima proba speciala, nu va fi transmis în direct, asa cum a fost cazul în toate etapele din sezonul precedent.
Viitorul WRC a fost în pericol dupa ce FIA a fost nevoita sa rezilieze contractul cu promoterul North One Sport, dupa ce compania-mama a acestuia a intrat în administrare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit