International

Eurovision. Petitia pentru anularea victoriei Ucrainei a strans deja peste 200.000 de semnaturi

Publicat: 18 mai 2016
1
Rusia continua sa nu accepte rezultatul concursului Eurovision 2016 care saptamana trecuta a acordat victoria cantaretei ucrainene Jamala, cu cantecul „1944”, despre deportarea tatarilor din Crimeea in timpul lui Stalin.
„Este obligatoriu sa fie revizuite rezultatele concursului, desi va fi dificil sa fie convinsi organizatorii in acest sens. La acest concurs, politica este mai presus de elementul artistic, dar este pentru prima oara cand se intampla atat de clar”, a declarat senatorul Franz Klintzevici, intr-o sedinta a Consiliului Federatiei Ruse. Pentru a sustine anularea rezultatului editiei de la Stockholm, o petitie a fost lansata si a strans deja circa 200.000 de semnaturi. Petitia a fost lansata de cetateanul armean Artur Hovanisian, care a declarat ca „numarul persoanelor care au semnat-o arata ca multa lume este convinsa ca anul acesta invingatorul ales nu este cel care trebuia”.
Potrivit agentiei ruse RIA Novosti, Uniunea Europeana de Radio si Televiziune, organizatoare a Eurovision, va studia petitia. „Cunoastem petitia si chestiunea va fi analizata azi, urmand ca UERT sa publice rezultatul”, a declarat ieri purtatorul de cuvant al acesteia, Paul Jordan. Victoria cantaretei Jamala, o tataroaica din Crimeea de 32 de ani, care s-a impus asupra rusului Serghei Lazarev, considerat marele favorit, a fost criticata aspru de Rusia pentru intentia sa politica.
Comentarii
  • presupun ca semnaturile au fost strinse doar in imputzita rusie nu si in alte tzari.ori stalin ori hitler e aceasi chestie. unul a deportat evreii iar celalalt cretin populatia din tzarile satelit ,,doi nebuni. HAI PA.

Adauga un comentariu