Fotbal extern

Eusebio, din nou in spital

Publicat: 05 ian. 2012

Fostul mare fotbalist portughez Eusebio a fost din nou spitalizat, de această dată pentru a-şi trata o cervicalgie, după ce petrecuse deja ultimele 12 zile ale anului trecut la spital, din cauza unei pneumonii, a anunţat miercuri conducerea clinicii în care a fost internat.

Eusebio, care va împlini 70 de ani la finele lunii ianuarie, acuza ‘dureri acute’ în zona cervicală, în momentul internării, iar acum ‘se odihneşte’ şi ‘aşteaptă rezultatele mai multor examene medicale’ la care a fost supus, a anunţat spitalul Da Luz din Lisabona.

Supranumit ‘Pantera Neagră’ pentru abilitatea sa de felină şi instinctul de golgheter, fostul jucător lusitan a avut una dintre carierele cele mai strălucitoare din fotbalul mondial, în cursul căreia a marcat peste 600 de goluri şi a cucerit 11 titluri naţionale cu Benfica Lisabona, precum şi Cupa Campionilor Europeni (în 1962), clasandu-se totodată pe locul 3 la Cupa Mondială din 1966 cu selecţionata Portugaliei.

Născut pe 25 ianuarie 1942 în fosta colonie portugheză Mozambic, Eusebio a cucerit mai multe distincţii individuale, între care Balonul de Aur în 1965 şi de două ori Gheata de Aur, în 1968 şi 1973.loading...