Stiri si curiozitati

Evaluare Națională 2020. Condițiile pentru a fi declarat admis

Publicat: 25 mai 2020
Evaluare Națională 2020. Condițiile pentru a fi declarat admis

Deşi ne aflăm în plină pandemie, condiţiile pentru a fi declarat admis la examenul de Evaluare Naţională 2020 nu prezintă nicio modificare. Elevii din clasa a VIII a vor susţine examenul de Evaluare Naţională începând cu data de 2 iunie, când începe înscrierea candidaţilor, şi se va încheia pe 27 iunie, când vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii. Ulterior va avea loc repartizarea computerizată la licee.

Evaluarea Națională 2020 va debuta cu proba scrisă la limba şi literatura română ce este programată pe 15 iunie, două zile mai târziu, pe 17 iunie, va fi susţinută proba scrisă la matematică.

Calendarul Evaluării Naţionale în anul 2020 este următorul:

2 – 5 iunie: Înscrierea elevilor
5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie: Matematică – probă scrisă
18 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
22 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor
27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Acest calendar urmează să sufere mici modificări în sensul în care rezultatele din data de 22 iunie vor fi publicate până la ora 14:00 şi nu 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face în intervalul orar 16:00-21:00.

Deşi condiţiile pentru a fi declarat admis la Evaluarea Naţională 2020 nu prezintă nicio modificare, programa pentru examene a fost modificată. Elevii vor susţine probele cu noţiunile din materia de pe semestrul I.

Evaluare naţională 2020. Condiţii pentru a fi declarat admis

Criteriul de bază pentru a fi declarat admis la Evaluarea Naţională este dat de media obţinută la EN VIII.

Înscrierile la liceu a absolvenților învățământului gimnazial se face în baza mediei de admitere. Aceasta se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Iată cum se face calculul mediei de admitere:

MĂ = 0,2 × ABS + 0,8 × EN

unde:

MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Examenul de Evaluare Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a este modul de evaluare al competențelor acumulate pe parcursul învăţământului gimnazial.

Examinarea are loc în fiecare an într-o singură sesiune. Examenul este susţinut fără taxă de către candidaţii ce vin din învățământul de stat dar şi de către cei din învățământul particular.

Elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenul cu măsuri de siguranţă

Ministrul Educației și Cercetării a ţinut să lămurească ce se va întâmpla cu elevii care au contractat virusul COVID-19.

Într-un interviu recent acordat, Monica Anisie a precizat faptul că elevii diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenul cu măsuri de siguranţă.

„Copiii diagnosticaţi cu COVID-19 pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare Naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie.

Pe toată durata examenului elevii vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie.

Comentarii
  • In conditiile in care numarul infectarilor creste de la o zi la alta, pe noi ne intereseaza sa facem achizitii de masti pentru profesori si elevi ( doar de aici pleaca banii la partid). Terminati cu examenele nationale! Nu se pot desfasura in conditii de siguranta, iar avand in vedere stresul suplimentar la care sunt supusi elevii nu cred ca rezultatele vor fi concludente.

Adauga un comentariu