Actualitate

EVALUARE NATIONALA! Ce varianta a fost aleasa pentru prima proba scrisa. Vezi subiectele – UPDATE FOTO

Publicat: 22 iun. 2015

UPDATE 14:25 – Absolventii claselor a VIII-a au sustinut astazi, 22 iunie 2015, proba scrisa la Limba si literatura romana, in cadrul examenului de Evaluare Nationala. Conform datelor oficiale centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, in cele 186 de centre de examen au fost inscrisi 6.746 candidati, din care au absentat 188, prezenta elevilor fiind de 97.21%. Potrivit reprezentantilor ISJ, varianta de subiect 9 include subiecte accesibile si echilibrate, „fiind respectate exigentele curriculare pentru invatamantul gimnazial, prevederile programei de examen, precum si structura oficiala, transmisa in retea de Centrul National de Evaluare si Examinare inca de la inceputul anului scolar. Vezi mai multe detalii aici.
UPDATE 10:39 – Elevii au avut de scris un eseu despre Sanziene, iar la a treia cerinta au trebuit sa scrie despre un basm studiat.
STIRE INITIALA – Elevii sustin astazi prima proba scrisa la Evaluarea Nationala, la Limba si literatura romana. Varianta aleasa, prin tragere la sorti, este cea cu numarul 9. Candidatii trebuie sa fie prezenti in sali pana la ora 8:30, proba urmand sa inceapa la ora 9:00 si sa dureze doua ore. Proba este structurata pe doua cerinte.

Vezi si ATENTIE ELEVI! Toate regulile pe care TREBUIE sa le respectati la Evaluarea Nationala

A doua proba scrisa, la limba si literatura materna, este programata pentru data de 23 iunie, iar proba scrisa la matematica va fi sustinuta pe 24 iunie. La data de 26 iunie, pana la ora 16:00, elevii vor afla ce rezultate au obtinut la examen, cei nemultumiti de note avand ocazia sa conteste rezultatele in aceeasi zi, in intervalul orar 16:00 – 20:00. Solutionarea contestatiilor se va face in intervalul 27 – 29 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 30 iunie.

Vom reveni cu amanunte

Comentarii
  • Inainte sa dati un update verificati ce scrieti!!! A fost la sub 2 o compunere cu prezentarea unei intamplari dintr-o zi de sarbatoare nu sarbatoarea Sanzienelor.Iar la sub 1 a fost un basm la prima vdere nu studiat ! Articolul este de prost gust!

Adauga un comentariu