News Flash:

Evaluare Schengen

16 Noiembrie 2009
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
O echipa constituita din experti din state membre Schengen si un reprezentant al Secretariatului general al Consiliului UE va evalua Romania, intre 15-18 noiembrie, in domeniul frontierelor aeriene, institutiile vizate fiind Ministerul Internelor, cel al Transporturilor si Autoritatea Vamilor. Scopul vizitelor de evaluare Schengen consta in verificarea in teren a indeplinirii tuturor conditiilor necesare implementarii acquis-ului Schengen in domeniu, pentru dobandirea de catre Romania a calitatii de stat Schengen cu drepturi depline. In perioada 15-18 noiembrie 2009, va avea loc vizita de evaluare Schengen a Romaniei in domeniul frontierelor aeriene, actiune a carei organizare este coordonata de Ministerul Administratiei si Internelor, prin Departamentul Schengen. Pe parcursul vizitei, institutiile evaluate sunt Ministerul Administratiei si Internelor (Politia de Frontiera si Oficiul Roman pentru Imigrari), Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si Autoritatea Nationala a Vamilor.
Din echipa de evaluare fac parte 11 experti din statele membre Schengen si un reprezentant al Secretariatului General al Consiliului UE.
In urma acestei vizite, expertii vor redacta un raport cu concluziile si recomandarile echipei de evaluare, care va fi ulterior aprobat in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen, la Bruxelles, la inceputul anului 2010. Orice stat care isi propune sa adere la spatiul Schengen trebuie sa treaca printr-un proces de evaluare. In acest context, trebuie sa faca dovada faptului ca a indeplinit toate conditiile necesare pentru a fi stat membru Schengen. Procesul de evaluare Schengen este responsabilitatea Grupului de lucru Evaluare Schengen, care este format din reprezentanti ai statelor membre, Comisiei Europene si Secretariatului General al Consiliului UE.
Prima parte a procesului de evaluare consta in completarea unui chestionar extins, care este remis statului respectiv. Acest chestionar contine intrebari detaliate despre toate aspectele relevante pentru implementarea si aplicarea prevederilor Schengen. Raspunsurile la acest chestionar sunt discutate in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen. In momentul in care au fost obtinute suficiente informatii, sunt demarate vizitele de evaluare, pentru verificarea in teren a pregatirilor. Aceasta este cea de-a cincea vizita de evaluare care are loc in tara noastra, dupa vizitele de evaluare in domeniul cooperarii politienesti, protectiei datelor personale, vizelor si frontierelor maritime, care s-au desfasurat in lunile martie, aprilie, iunie si septembrie 2009.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014284 (s)