Actualitate

Evaluarea Națională 2020: Rezolvarea subiectelor de la Matematică, realizată de profesorul Sorin Borodi

Publicat: 17 iun. 2020
Evaluarea Națională 2020: Rezolvarea subiectelor de la Matematică, realizată de profesorul Sorin Borodi
Evaluarea Națională 2020: Rezolvarea subiectelor de la Matematică, realizată de profesorul Sorin Borodi

Evaluarea Națională 2020. Subiectele de la proba scrisă de Matematică a examenului de Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a au fost rezolvate pentru Edupedu.ro de profesorul de matematică Sorin Borodi.

Proba scrisă la Matematică este ultima pentru majoritatea bsolvenților care susțin în acest an Evaluarea Națională, cu excepția celor circa 11 mii de elevi care joi au și proba de Limba și literatura maternă. Absolvenții claselor a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele la matematică.

Amintim că din programa de examen a fost eliminată anul acesta materia de pe semestrul al II-lea, deși școlile au fost închise pe 11 martie, după ce elevii parcurseseră 2 luni din acest semestru.

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii pot fi văzute aici

Evaluarea Națională 2020: Iată cum se rezolvau subiectele:

Baremul de notare va fi publicat de Edupedu.ro la ora 15:00, când Ministerul Educației îl va posta pe site.

Evaluarea Națională 2020: Examenul la Matematică

Absolvenţii de gimnaziu au susţinut astăzi proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Luni, 15 iunie, elevii au susținut proba la Limba și literatura română.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine mâine proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Anul acesta, elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, având în vedere pandemia de coronavirus.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii a stabilit, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Înainte de aducerea subiectelor în săli, asistentul sau asistenții le-au explicat elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată. Tot înainte de examenul propriu-zis, elevii au fost informați că nu au voie să aibă la ei manuale, dicționare, notițe, însemnări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Examen de două ore

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu a mai putut intra în sală și niciun elev nu a putut părăsi sala, decât dacă predă lucrarea.

În cazuri excepționale, dacă un elev s-a simțit rău și a cerut părăsirea temporară a sălii, el a fost însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu a fost prelungit.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au avut să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. Pentru examenul de la Matematică, elevii au putut să folosească instrumente de desen. Elevii nu au avut voie să folosească în examen calculatoare. Elevii care au vrut să corecteze o greșeală „taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”.

La expirarea celor 120 de minute de examen, elevii au predat lucrările. Trei elevi au rămase în sală până la predarea ultimei lucrări.

Adauga un comentariu