Aperitive

Evantai cu sunca si branza

Publicat: 09 feb. 2012

Ingrediente:

500 gr faina
500 g sunca de Praga
125 gr lapte
1 ou
1 lingurita miere
200 g branza de burduf
125 gr apa
50 g unt
sare
20 g drojdie (proaspata sau uscata)
1 ou
lapte

Mod de preparare:

Se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza si apoi se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita faina. Se lasa sa creasca la caldura. Intr-un castron se amesteca restul ingrendientelor infara de sunca si branza, se adauga drojdia si se framanta un aluat elastic. Il lasam sa dospeasca 20 de minute acoperit cu un prosop textil. Apoi il impartim in patru. Luam o bucata si intindem o foaie pe planseta presarata cu putina faina. Punem branza pe toata foaia apoi felii de sunca pe jumatate si apoi iar branza. Aducem o latura din foaie pana la jumatatea foii, apoi cealalta peste si intoarcem foaia cu partea unde se imbina dedesubt. Taiem cu o foarfeca fasii late de vreo 4 cm pe care le rasucim ca in imagine. Apoi indoim putin la mijloc sa-i dam forma unui evantai. Lasam sa creasca 45 de minute, dupa care ungem cu oul batut cu putin lapte (presaram mac sau susan) si coacem cca 20 min in cuptor la foc potrivit.
Evantai cu sunca si branza pregatit de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu