Eveniment-Social

Eveniment cultural romantic, în aer liber! Ion Suruceanu revine în Iași, pe 22 iulie 2021, pentru a susține un concert live la Cafeneaua Piața Unirii

Publicat: 21 iul. 2021
Ion Suruceanu revine în Iași, pe 22 iulie 2021, pentru a susține un concert live la Cafeneaua Piața Unirii

Ion Suruceanu revine în Iași, pe 22 iulie (mâine) 2021, pentru a susține un concert live la Cafeneaua Piața Unirii. Momentul, intitulat „Cafeneaua Romantica”, are loc incepând cu ora 19.30. Locurile sunt limitate și se pot rezerva în avans prin apel la 0743.663.903, iar doritorii pot alege între cele trei opțiuni de așezare puse la dispoziție: Zona 1 (aproape de scenă) cu acces 50 RON/persoană, Zona 2 (de mijloc) unde accesul este 40 RON/persoană și Zona 3, 30 RON/persoană

Ion Suruceanu revine în Iași, pe 22 iulie (mâine) 2021, pentru a susține un concert live la Cafeneaua Piața Unirii. Iesenii sunt asteptati la un eveniment cultural romantic în aer liber. Astfel, la doi ani de la ultima vizita a îndragitului artist, Ion Suruceanu revine pentru o reprezentatie artistica de senzatie chiar în Centrul Vechi al orașului. Momentul, intitulat „Cafeneaua Romantica”, are loc incepând cu ora 19.30. Seara va fi deschisa de Veronica Romilă, Adrian Grădinaru și Bogdan Baltă, care vor acompania iubitorii de muzica buna în timpul cinei și al primului pahar cu vin servit pe terasa. Locurile sunt limitate și se pot rezerva în avans prin apel la 0743.663.903, iar doritorii pot alege între cele trei opțiuni de așezare puse la dispoziție: Zona 1 (aproape de scenă) cu acces 50 RON/persoană, Zona 2 (de mijloc) unde accesul este 40 RON/persoană și Zona 3, 30 RON/persoană. Atât invitatul serii, cât și amplasarea locației promit o seara inedită pentru cei care caută o experiență diferită, o reîntoarcere la romantism, la emoție și prietenie, învăluită în romanțe și muzica ușoară interpretatată de Ion Suruceanu.

Printre melodiile pe care tot românul le fredonează. marca Ion Suruceanu, se numără „Ce seară minunată!”, „Cumpărați flori!”, „Ninge floarea de tei” sau „Sărut, femeie, mâna ta!”

Interpretul de muzică ușoară Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949, în localitatea Suruceni, Ialoveni. După absolvirea școlii din sat, și-a continuat studiile la Colegiul de Muzică „Stefan Neaga” (1964-1967), unde a studiat pianul și fagotul. În acea perioadă, a fost invitat ca solist în formația „Noroc”, condusa de Mihai Dolgan. Ulterior, timp de zece ani, a activat în diferite formații muzicale: 1970-1973 – interpret în orchestra de muzică ușoară „Bucuria”, în 1974 – solist al formației „Contemporanul”. A lansat albume, a înregistrat sute de piese și a cutreierat multe țări. Este Artist al Poporului (din 1990) și Cavaler al Ordinului Republicii (din 2004). Interpretul își selectează piesele îndrăgite cu multa pasiune, unele din ele sunt interpretate ani sau decenii la rând, devenind șlagăre îndrăgite, pentru altele își compune singur textele. Pe parcursul anilor, a colaborat cu mulți profesioniști și compozitori importanți. Între 1994 și 1998, datorită popularității sale, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Într-un interviu, Ion Suruceanu marturisește: „De 20 de ani, nu pot scapa de porecla > ori >. Am căpătat-o, nu cu ajutorul melodiei >, ce are mai bine de douazeci de ani, ci cu a compozitorilor alături de care am colaborat. Când mi-a dat piesa >, Veaceslav Dobrînin nu știa că va deveni un hit”. Printre melodiile pe care tot românul le fredonează se numără „Ce seară minunată!”, „Cumpărați flori!”, „Ninge floarea de tei” sau „Sărut, femeie, mâna ta!”.

Adauga un comentariu