Eveniment-Social

Eveniment important al Editurii Universitatii Cuza, la Academia Romana din Iasi

Publicat: 25 oct. 2016
1
Sambata, 29 octombrie 2016, intre orele 9.00 – 11.00, in Aula Filialei din Iasi a Academiei Romane va avea loc o masa rotunda cu tema Finalizarea unui proiect. Prima traducere in limba romana a Septuagintei (secolul al XVII-lea), opera a lui Nicolae Spatarul Milescu (Ms. 45, B.A.R. Cluj). Editia filologica este realizata in cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cu sprijinul Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Romania (C.N.C.S.). Participa: conf. dr. Ana-Maria Minut (moderator), cercet. st. II dr. Ana-Maria Ginsac si cercet. st. II dr. Madalina Ungureanu. 

Citeste si: Noi studii de filosofie, economie, politica si istorie a ideilor, lansate la Universitatea Cuza din Iasi

Rezultatul acestui proiect, volumul VECHIUL TESTAMENT – SEPTUAGINTA. Versiunea lui Nicolae Spatarul Milescu (Ms. 45 de la Biblioteca Filialei din Cluj a Academiei Romane), va fi publicat spre finele anului 2016 la Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Editia de text, prefata, nota asupra editiei, introducerea, bibliografia, indicele de cuvinte si forme, indicele de nume proprii sunt intocmite de o echipa de specialisti filologi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi: Eugen Munteanu (coordonator), Ana-Maria Ginsac, Ana-Maria Minut, Lucia-Gabriela Munteanu si Madalina Ungureanu.

Citeste si: Lansare de carte organizata de Editura UAIC si Institutul Friedrich August von Hayek Romania

Evenimentul are loc in cadrul celei de-a VI-a editii a Simpozionului International „Explorari in traditia biblica romaneasca si europeana” (27 – 29 octombrie 2016, Academia Romana – Filiala Iasi). Editura Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va fi prezenta cu un stand de carte (expozitie cu vanzare), amenajat in holul din fata Bibliotecii Filialei Iasi a Academiei Romane, in care vor fi prezente si lucrarile stiintifice ale cercetatorilor Centrului de Studii Biblico Filologice ,,Monumenta linguae Dacoromanorum” al universitatii si Institutului de Filologie Romana „A. Philppide” din Iasi, dar si alte carti din domeniul filologiei, publicate in ultimul timp la Editura Universitatii.
Adauga un comentariu