Actualitate

Eveniment inedit la Iasi, pentru salvarea Alexandrei! Medicii vor juca intr-o piesa de teatru pentru ea

Publicat: 09 iun. 2016
1

@ Va fi un eveniment cu totul inedit: medicii vor juca o piesa de teatru pentru o fetita din Iasi care sufera de boala copilul fluture

Alexandra Bibirig este un copil minunat, un copil extraordinar, pentru care orice parinte al lupta cu orice pret. Alexandra sufera de o boala denumita popular copilul-fluture si are nevoie de ajutor in continuare. Reporterii BUNA ZIUA IASI au realizat in trecut o campanie de strangere de fonduri pentru Alexandra. Acum, membrii Asociatiei Traieste cu Inima au organizat un spectacol umanitar cu scopul de a strange bani pentru acest copil.

Sub titlul „O viata mai buna pentru Alexandra”, sambata, 11.06.2016, de la ora 11:00, va avea loc acest spectacol umanitar in sala de festivitati a Colegiului Tehnic Ion Holban din Iasi.

„Avem deosebita placere sa te invitam la spectacolul umanitar de muzica, dans si teatru «O viata mai buna pentru Alexandra», pus in scena de tineri talentati. Fii alaturi de noi si ajuta-ne sa-i oferim Alexandrei o speranta de mai bine!”, au precizat reprezentantii Asociatiei Traieste cu Inima Iasi. Unul dintre cele mai inedite momente va fi reprezentat de o piesa de teatru jucata de trupa Vox Medi. Aceasta este o trupa de teatru formata din medici rezidenti de la Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi.

Alexandra are sase ani si duce in spate o poveste cu totul diferita fata de multe alte cazuri sociale si trebuie neaparat ajutata. In general, majoritatea cazurilor sociale se regasesc in familii dezbinate, cu parinti viciati sau care fac copii multi, desi stiu ca nu au cu ce sa-i creasca. Alexandra provine dintr-o familie cat se poate de normala, de oameni care muncesc de dimineata pana noaptea pentru a-si plati ratele la banca si pentru a-si creste copiii intr-un mediu sanatos. S-a nascut de Buna Vestire, in anul 2009. A fost cel mai frumos dar, un semn clar ca parintii acestei fete sunt iubiti de Dumnezeu. La doua zile dupa nastere, parintii au primit un verdict necrutator: fetita suferea de epidermoliza buloasa, o afectiune cunoscuta sub denumirea de boala „copilul-fluture”.

Nimeni n-a inteles atunci cum se manifesta boala acesta. In scurt timp au aflat… Orice mica atingere a copilului poate provoca rani extrem de dureroase. Se raneste inclusiv prin interior, pe esofag, atunci cand mananca. I-au aparut vezicule chiar si pe globul ocular. In momentul in care au vazut primele manifestari ale bolii, parintii au ramas ingroziti. N-au putut sa creada ca li se intampla tocmai lor asa ceva. Soarta i-a ales pe ei sa duca aceasta povara, greu de descris in cuvinte.

Oricare putea fi in locul lor. N-au mai fost oameni. Socul a fost unul foarte puternic. Pe unii dintre noi ne-ar fi putut darama din prima. Si-au dat seama ca n-au alta varianta decat sa lupte, pentru ca mai aveau o fata mai mare, care acum este in clasa a V-a. Andreea, sora Alexandrei, este un copil absolut normal, premianta clasei. In prima faza, s-au mobilizat toti membrii familiei, rude mai apropiate sau mai indepartate, pentru a-i sustine pe parintii nenorociti. Mama poate fi contactata la nr. de telefon 0761.494.288, iar ajutoarele banesti pot fi depuse in contul deschis la OTP Bank Romania SA pe numele Bibirig Daniela, nr. RO22 OTPV 1400 0028 8942 RO01

Citeste si: El este singurul copil-fluture din Iasi! Povestea lui te lasa fara cuvinte – FOTO, VIDEO
Adauga un comentariu