Eveniment-Social

Eveniment religios la Lespezi. Sute de credinciosi au luat parte la sfintirea unei biserici impreuna cu IPS Teofan – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 aug. 2015

Sute de credinciosi au luat parte la sfintirea bisericii „Sfanta Cuvioasa Parascheva” din satul Bursuc Deal, comuna Lespezi. Evenimentul religios a avut loc duminica, 23 august, iar slujba a fost condusa de catre IPS Teofan, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de circa 15 preoti.

Slujba a inceput in jurul orei 07:30, iar curtea bisericii s-a dovedit a fi neincapatoare pentru numarul mare de credinciosi. In afara de oficialitatile locale la eveniment au ajuns si politicienii pascaneni. Preotul paroh Luca Ion Sorin a reusit sa reabiliteze biserica cu bani proveniti de la enoriasi, dar si de la bugetul Primariei comunei Lespezi. Primarul Ioan Lazar s-a aratat a fi multumit de ceea ce s-a realizat si a precizat faptul ca va continua sa sprijine lacasurile de cult din comuna atat cat permite bugetul.

„Multumim preotului nostru si celor care s-au implicat si au donat bani pentru reabilitarea bisericii. A iesit ceva frumos si ne bucuram ca avem unde sa ne rugam bunului nostru Dumnezeu”, a spus Ileana Butila, o batrana de peste 70 ani. Dupa slujba de sfintire si dupa cuvintele de suflet rostite de IPS Teofan, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, credinciosii au mers la masa de pomenire organizata de catre cei de la Primarie impreuna cu preotul paroh. Primarul comunei Lespezi, Ioan Lazar, i-a invitat pe preoti si restul credinciosilor, dar si oficialitatile din zona prezente la eveniment la Casa de Praznuire, unde s-au servit sarmalute calde, frigarui si alte gustari.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video de la eveniment.

Comentarii
  • Iar cu banii statului si ai enoriasilor tampiti….Oare banii mafiotilor din BOR si cei incasati de barbatii cu fuste negre fara chitanta unde sunt ? De ce nu se refac cu banii bisericii ? De ce tot timpul dobitocii de primary in loc sa faca ceva util pentru cretinii care l-au votat dau bani doar la popi si uita de oameni si de nevoile lor

Adauga un comentariu