Actualitate

Eveniment SPECTACOL, astazi, la Gradina Botanica. Mii de ieseni sunt asteptati la expozitia Flori de Toamna – FOTO

Publicat: 28 oct. 2016
@ Astazi, 29 octombrie 2016, de la ora 11:00, este programata deschiderea oficiala a celei de-a XL-a editii a expozitiei de flori, fructe si seminte intitulata „Flori de Toamna”, programata la Gradina Botanica Anastasie Fatu @ Aceasta va fi deschisa zilnic, intre orele 9:00-17:00, pana duminica, 20 noiembrie @ Pretul unui bilet este de cinci lei, iar pentru grupurile organizate de trei lei. Fotografiatul este liber.
 
Expozitia din acest an intitulata „Flori de Toamna” a Gradinii Botanice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi este dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea profesorului Anastasie Fatu si implinirii a 160 de ani de la fondarea primei gradini botanice din Romania. Publicul va putea admira colectiile cu o valoare patrimoniala deosebita, de la crizanteme si tufanele, la varza, dovlecei si ardei decorativi, precum si numeroase esantioane de fructe si seminte care provin de la plante cultivate in sectiile gradinii. Totusi, vedetele expozitiei ce va demara in weekend sunt crizantemele.

Citeste si : Iata ce pot vedea iesenii la expozitia de fotografie de la Gradina Botanica – GALERIE FOTO

„Speciile genului Chrysanthemum, dar mai ales varietatile horticole care fac parte din colectiile gradinii vor fi expuse in forme si aranjamente inedite, atat in spatiile exterioare, precum si in Sera Expozitionala, fiind insotite de explicatiile privind nomenclatura, formele de cultura, originea si apartenenta acestora la diferite categorii si domenii de utilizari practice – crizantema alimentara, aromatizanta, crizanteme folosite in extractia de insecticide, crizantema medicinala si crizantema folosita in China pentru aportul de pigment in obtinerea de noi soiuri. Vor fi prezentate informatii referitoare la traditia culturii crizantemelor in Asia si, mai ales, a introducerii acestora in cultura in Europa si America”, arata specialistii ieseni.

Importanta acestei plante deriva in principal din calitatile sale estetice exceptionale, fiind recomandata pentru orice eveniment, dar si din faptul ca face parte din categoria speciilor cu inflorire in sezonul autumnal spre hivernal. O atentie deosebita s-a acordat modului de prezentare a speciilor si soiurilor, fiind evidentiata originea si primele utilizari ale crizantemei in China si Japonia, inca din secolul al XV-lea, inainte de Hristos, urmarindu-se traseul introducerii acestor plante in Europa si in America, unde au castigat pe deplin recunoasterea si aprecierea pe baza calitatilor deosebite ale varietatilor create in fiecare zona unde s-au dezvoltat si tehnici noi de inmultire.

Citeste si : Expozitia „Flori de toamna”, inaugurata astazi la Gradina Botanica
 

Expozitia va fi deschisa zilnic, intre orele 9:00-17:00, pana duminica, 20 noiembrie. Pretul unui bilet este de cinci lei, iar pentru grupurile organizate de trei lei. Fotografiatul este liber.
 
 
 
 
 
Adauga un comentariu