Eveniment-Social

Evenimente culturale de marca, week-endul acesta la Iasi

Publicat: 12 mart. 2016
1

Sâmbata, 12 martie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului NationalVasile Alecsandri” este programat spectacolul de exceptie “Cabaretul cuvintelor” de Matei Visniec, un scenariu teatral de Ovidiu Lazar dupa volumul ononim. Reprezentatia îi are în distributie pe Emil Coseru, Roxana Mârza, Brândusa Aciobanitei s.a. “Vreau sa resuscitez o formula de spectacol care, la începutul secolului trecut, facea furori în Europa: teatrul poetic. Oameni ai scenei, scriitori, arti?ti plastici, muzicieni cautau si construiau cu ardoare imagini teatrale pornind de la forta emotionala a cuvintelor si, mai ales, de la puterea acestora de a provoca stari prin evadarea într-un imaginar al tuturor posibilitatilor”, a declarat regizorul Ovidiu Lazar despre noul sau proiect teatral.
Filarmonica Moldova propune iubitorilor muzicii clasice concertul simfonic In mood for classics, programat pe 11 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Luceafarul.
Sub bagheta dirijorului Cristian Sandu vor fi interpretate Uvertura „Iphigénie en Aulide” de C.W. Gluck, Uvertura „Medea” de L. Cherubini, Uvertura „Idomeneo”, KV 366 de W. A. Mozart, Simfonia nr.3, în mi bemol major, op. 55, „Eroica” de L. van Beethoven.

Adauga un comentariu