Eveniment-Social

Evenimente dedicate Zilei Mondiale a Mediului, la Iasi

Publicat: 02 iun. 2016

Ziua Mondiala a Mediului 2016 debuteaza la Iasi cu Expozitia de carte de mediu, ce are loc în perioada 2-17 iunie, la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” Iasi, în parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. Expozitia este organizata în jurul temei din acest an a Zilei Mondiale a Mediului – „Toleranta ZERO pentru comertul ilegal cu specii salbatice”.

Intrarea este libera. „Prin expozitia de carte de mediu, ne-am propus constientizarea iesenilor asupra comertului ilegal cu specii salbatice si sa contribuim în acest mod la actiunile de eradicare a acestui fenomen. Amploarea comertului ilegal cu produse provenind din fauna si flora salbatica afecteaza pretioasa diversitate biologica a Pamântului, saracind patrimoniul natural si ducând toate speciile la un pas de disparitie”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Iasi.

Cele mai afectate specii la nivel mondial includ elefanti, rinoceri, tigri, gorile si testoase marine. De asemenea, uciderea ilegala si contrabanda submineaza economiile si ecosistemele, alimenteaza crima organizata, coruptia si insecuritatea în întreaga lume.

Eforturile de combatere a comertului ilegal, campanii de constientizare si investitii în dezvoltarea comunitatilor si întarirea legislatiei au marcat succese importante. Totusi, multe specii sunt în pericol si va fi nevoie de eforturi sustinute si dedicate din partea fiecaruia dintre noi pentru a opri acest fenomen.
 
Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului 2016, în judetul Iasi au loc urmatoarele evenimente: vineri, 3 iunie, Simpozionul „Brâncusi – spirit si creatie” de Liceul Tehnologic “Petru Poni” Iasi; sâmbata, 4 iunie, Marsul EcoScolilor din Municipiul Pascani. Campania de încurajare a iesenilor sa predea corect deseurile este organizata de Centrul Municipal de Colectare Iasi.loading...

Adauga un comentariu