Economic Local

Evitați aglomerațiile! Există sute de puncte de încasare a facturilor de apă și energie electrică la nivelul Iașului

Publicat: 20 mai 2020

Traversăm cu toții o perioadă dificilă, în care trebuie să respectăm reguli de distanțare socială și în care activitățile care altădată se desfășurau în condiții normale, într-un ritm fluent, acum sunt îngreunate. Numeroase persoane, venite mai ales din localitățile județului Iași, s-au îngrămădit zilele acestea în fața sediilor E.ON/Delgazgrid și ApaVital pentru a-și plăti facturile, deși acestea se pot plăti la majoritatea punctelor Pay Zone care se află în magazine sau în diverse zone aglomerate, prin aplicația Pago sau prin intermediul bancomatelor smart. Acest lucru a dus la blocarea unor persoane care se grăbesc să facă contracte sau diverse alte operațiuni importante cu operatorii de utilități.

„Ne dorim să eliminăm la maximum riscul de infectare cu coronavirus a utilizatorilor și angajaților noștri, iar pentru aceasta am impus reguli de distanțare socială, pentru a evita aglomerările de persoane. ApaVital a reluat de luni, 18 mai 2020, activitățile de relații cu publicul, iar prima zi de lucru după încheierea stării de urgență a adus aglomerație la casierii și nemulțumiri din partea clienților cu privire la timpii de așteptare. În aceste condiții, dorim să aducem la cunoștință tuturor utilizatorilor noștri că rolul principal al casieriilor este acela de a facilita plata unor terțe activități – situații de lucrări, vidanjări, avize și proiecte etc., pentru plata facturilor reprezentând contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare existând numeroase alte alternative de plată. De altfel, ApaVital are în vedere închiderea treptată a casieriilor proprii, păstrând doar punctele destinate plății de situații de lucrări”, au explicat reprezentanții ApaVital Iași.

Unde se pot plăti facturile la utilități în Iași

Concret, în aria de operare ApaVital sunt peste 660 de puncte în care se pot efectua plăți în numerar ale facturilor de apă și canalizare, distribuite relativ echilibrat pe teritoriul atât al municipiului, cât și al județului Iași. În majoritatea cazurilor se pot plăti și facturile E.ON. Este vorba despre punctele de plată Pay Zone (aflate în sute de magazine), locațiile WESTACO, aflate în diverse benzinării (OMV, Petrom) sau în supermarket-uri (locațiile INMEDIO), sucursalele instituțiilor bancare.

„Plata facturilor se poate face și online, direct pe site-ul nostru, iar de curând am simplificat procedurile pentru plățile online, permițând efectuarea acestora fără a mai fi necesară crearea unui cont de client: doar prin simpla introducere a codului de abonat, puteți afla cât aveți de plată și puteți efectua tranzacția, imediat și în condiții maximă de siguranță. În concluzie, recomandăm utilizatorilor să apeleze în continuare la variante alternative pentru plata facturilor ApaVital, eliminând astfel riscul aglomerării casieriilor și evitând punerea în pericol a sănătății publice”, au mai explicat oficialii ApaVital Iași.

Adauga un comentariu