National

Evolutia ROBOR a ajuns tema pariurilor! O casa de pariuri a inclus in oferta agentiilor din toata tara fluctuatia indicatorului bancar

Publicat: 25 iul. 2018
1

Evolutia ROBOR, care da fiori romanilor imprumutati la banci, a ajuns sa fie cotata la casele de pariuri sportive. Pasionatii jocurilor de noroc pot paria pe cat va creste indicele in functie de care sunt calculate dobanzile la credite. Miercuri, ROBOR la 3 luni a crescut, din nou, la 3,43, cel mai ridicat nivel din februarie 2014.

O casa de pariuri a inclus in oferta agentiilor din toata tara fluctuatia indicatorului bancar.

"Primul tip de pariu face referire la valoarea indicelui ROBOR la sfarsitul lunii iulie si cel de-al doilea tip de pariu la sfarsitul anului 2018", a explicat directorul de marketing al unei case de pariuri, Catalin Moise.

Cotele sunt comparabile cu cele ale unui derby la fotbal intre FCSB si Dinamo.

Dan Suciu, purtator de cuvant al BNR: "Pana la urma, haideti sa intelegem cu totii ca ROBOR-ul nu e sport national, da? Si ca agentiile de pariuri sportive se ocupa de sporturi. (…) Noi asteptam ca evolutiile pe termen lung ale ROBOR sa fie mai degraba in scadere".

Pentru moment, indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile variabile la credite, a urcat la 3,43. Este cel mai ridicat nivel din februarie 2014. O veste proasta mai ales pentru romanii care au credite in lei.

"ROBOR a devenit o problema sociala", spune analistul financiar Dragos Cabat.

El aduce si o alta perspectiva: "Daca eu pierd prin cresterea ROBOR-ului, as putea castiga din faptul ca nimeresc, sa zicem, evolutia ROBOR la casele de pariuri".

Reprezentantii Oficiului pentru Jocuri de Noroc au precizat pentru Stirile TVR ca oferta unui operator de pariuri poate include evenimente din domenii foarte variate.

In Romania functioneaza peste 13.400 de agentii de pariuri, numar record pentru ultimii ani.

Adauga un comentariu