Secretele istoriei

Evreul preferat al lui Hitler! Dictatorul nazist l-a salvat personal! Ce l-a determinat sa faca acest gest?

Publicat: 01 iul. 2016

Hitler a intervenit personal pentru a salva viata unui evreu, iar povestea este cu adevarat incredibila. Insa ce l-a determinat pe temutul dictator nazist sa recurga la acest gest?

Atuci cand a inceput prigoana nazista, unii evrei de origine germana au reusit sa fuga din tara in incercarea de a-si salva viata. Altii au ales sa se ascunda sau au sfarsit in diferite lagare de concentrare.

Totusi, a existat un evreu pe care Hitler l-la protejat personal. Este vorba despre Ernst Hess.

Povestea incepe in vremea Primului Razboi Mondial, atunci cand Adolf Hitler era doar un caporal aflat in divizia comandata de Hess. Lupta pe frontul de vest l-a facut pe Hitler sa fie mandru de acea perioada.

Totusi, istoria a scos la iveala mai tarziu o scrisoare a lui Hitler prin care acesta solicita Gestapo-ului ca Himmler sa beneficieze de protectie si sa nu fie deranjat niciodata.

Ceea ceeste cu adevarat incredibil este faptul ca respectivul comandant evreu a spus ca Hitler nu eraprecum ceilalti, caci nu s-a remarcat cu nimic special. Potrivit acestuia, cel care avea sa devina cel mai temut dictator al Europei era tacut, nu era interesat de distractii, femei sau bautura.

In 1936, Hess renunta la profesia de judecator si caded apoi pe mainile nazistilor. Ii scrie o scrisoare lui Hitler prin care cere sa i se crute viata, lui si fiicei sale.

A purtat ani de zile scrisoarea la el, pentru a demonstra acest lucru. Dupa terminarea razboiului, Ernst Hess primeste Ordinul de Merit si este declarat cetatean de onoare al orasului Frankfurt, unde si moare, in anul 1983.loading...

Adauga un comentariu