Eveniment-Social

EXCLUSIV! A crezut ca va face excursia vietii! Pretul cerut de firma ieseana de turism era de nerefuzat. Visul s-a transformat in cosmar. UPDATE: Ce spune patronul firmei

Publicat: 17 sept. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

@ Clienta unei firme de turism din Iasi a crezut ca a tras lozul cel mare @ Pe site-ul firmei a gasit un pachet de turism in valoare de aproape 400 de euro, pentru patru persoane, 10 nopti @ A achitat rapid pachetul @ Cand sa faca rezervarea, a fost lovita de veste @ "Au postat pe site un pachet turistic la un pret foarte bun, aproape 400 de euro. Am platit integral pachetul, dar nu am mai putut pleca. Mi s-a spus ca era gresit anuntul pe site. Eu le-am spus sa-si asume aceasta greseala. Vreau sa beneficiez de acest pachet, asa cum a fost afisat pe site. Reprezentantul tour operatorului mi-a spus ca nu este posibila rezervarea si ca a aparut o eroare. Repet, nu este problema mea", a precizat Rodica Cursaru @ Trimiteti un mail. Eu ma ocup de partea de IT", a spus Marius Pascariuc, asociat in societatea Sunair Consulting SRL @ ''Clienta a fost informata de faptul ca rezervarea efectuata de dumneaei pe site nu a fost confirmata de catre furnizor, iar conform procedurii standard, i s-a transmis o oferta alternativa de la un alt furnizor care are camere disponibile pentru perioada solicitata'' a spus Catalin Chescu

 

O firma ieseana de turism a stricat planurile unei cliente din Ploiesti. La finalul lunii trecute, Rodica Mihaela Cursaru a intrat pe site-ul www.bookandtravel.ro, administrat de catre societatea Sunair Consulting SRL, cu gandul sa cumpere un pachet de turism pentru 10 nopti in Bulgaria. A fost atrasa de pretul foarte bun, 400 de euro, pentru doi adulti si doi copii. Nu-i venea sa creada ca a dat peste un asemenea chilipir. Acestia trebuiau sa fie cazati la hotelul Sunny Beach, unde urmau sa beneficieze de servicii all inclusive. Totul s-a schimbat pe ultima suta de metri. Raspunsul operatorului a socat-o.

"Au postat pe site un pachet turistic la un pret foarte bun, aproape 400 de euro. Am platit integral pachetul, dar nu am mai putut pleca. Mi s-a spus ca era gresit anuntul pe site. Eu le-am spus sa-si asume aceasta greseala. Vreau sa beneficiez de acest pachet, asa cum a fost afisat pe site. Eu am facut si o plangere la ANPC (Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor – n.r.). Reprezentantul tour operatorului mi-a spus ca nu este posibila rezervarea si ca a aparut o eroare. Repet, nu este problema mea", a precizat Rodica Cursaru.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Reporterii BZI au cerut un punct de vedere din partea operatorului. "Trimiteti un mail. Eu ma ocup de partea de IT", a spus Marius Pascariuc, asociat in societatea Sunair Consulting SRL. Pana la inchiderea editiei, raspunsul nu a fost transmis. In firma mai apare ca asociat si Viorel Catalin Chescu.

Anul trecut, datele financiare au aratat o cifra de afaceri de 607.266 lei, profit de 29.980 lei, datorii de 3.544.760 lei, cu un numar de 8 angajati. In 2017, cei doi au deschis alta societate de turism, Travos Travel SRL. In 2018, cifra de afaceri a fost de 97.094 lei, profit de 6.440 lei, datorii de 36.225 lei, cu un numar de 3 angajati.

Vezi si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Drept la replica 

'' Infomatiile furnizate de doamna sunt total eronate. Doamna a facut o cerere de rezervare pentru vara 2020, care, din pacate, nu s-a confirmat, deci precizarea dumneaei ca i s-a transmis acest lucru inainte sa plece este cel putin bizara, ca sa nu spun rau intentionata. Clienta a fost informata de faptul ca rezervarea efectuata de dumneaei pe site nu a fost confirmata de catre furnizor, iar conform procedurii standard, i s-a transmis o oferta alternativa de la un alt furnizor care are camere disponibile pentru perioada solicitata. Avand in vedere ca in 24 de ore nu s-a primit din partea turistei nici un raspuns privitor la oferta alternativa propusa, conform procedurilor interne ale agentiei, plata efectuata cu cardul de catre clienta a fost respinsa de catre colegii nostri.

Situatii in care unele rezervari nu se confirma de catre furnizorii nostri de servicii sunt destul de des intalnite in domeniul nostru. Acestea tin de disponibilitatea hotelierului pentru perioada solicitata, de numarul de camere alocat pentru o anumita campanie promotionala, numarul de camere contractat de catre un furnizor anume etc. Ca si agentie de turism desigur ca ne dorim ca toate rezervarile turistilor sa fie confirmate, dar din pacate acest lucru nu este posibil si nu avem ce face in acest sens.

In incheiere, tin sa precizez ca reclamatia facuta de catre turista la ANPC s-a solutionat cu respingerea acesteia ca fiind nefondata, in urma raspunsului elaborat de catre agentia noastra si trimis catre autoritatea de control.'' a precizat Catalin Chescu, patronul firmei in cauza.

Scandal tot cu un pachet pentru Bulgaria

Intr-o editie anterioara a cotidianului BZI, de pe data de 8 august, a fost prezentat un caz in care a fost implicata alta firma de turism din Iasi, Alma Trip, cu sediul in soseaua Moara de Foc, nr.35. Felicia David povestea ca a cumparat un pachet all inclusive pentru perioada 22-27 iulie, in statiunea Albena, Bulgaria. Deplasarea s-a facut cu masina, urmand ca impreuna cu alte patru familii sa fie cazati la hotelul Primasol Ralitsa Superior. Femeia sustine ca li s-au propus conditii de patru stele, dar au primit de trei stele. Chiar daca au petrecut sejurul, au cerut inapoi suma integrala. A platit 813 euro pentru cinci nopti.

Luminita Corin Zlate, administratorul afacerii, a precizat ca, din cauza unei erori ce ar fi fost identificata la furnizorul de servicii si nu la agentia de turism, camerele au fost inversate. Cele cinci familii au semnat un contract pentru patru camere de lux si una superior. Cand au ajuns la hotel, s-a procesat informatia conform careia este vorba de patru camere superior si una de lux. Agentia de turism functioneaza prin societatea Alma Latina SRL, cu sediul social pe str. Ovidiu, nr.5. Infiintata in 2015, firma are date financiare constante de la an la an. Spre exemplu, anul trecut, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 175.261 lei, profit de 14.762 lei, datorii de 77.645 lei, cu un numar de 2 angajati.loading...

Comentarii
 • Ce bine e sa mergi in vacanta si la sfarsit sa te intorci sa faci plangere ca-ti vrei banii inapoi. Ce tupeu au unii ! Si ca sa scapi de ei ca te fac de porc peste tot, la toate institutiile statului ajungi la concluzia ca e mai bine sa le dai banii inapoi. Dar totusi chiar nu ne mai apara institutiile statului ci le dau dreptate unor scandalagii ?

 • Dacă anunțul a fost 400€ Și ulterior nu a fost așa, este simplu. Plângere la OPC și plângere penală pentru reclama falsa/mincinoasa. Restul sunt detalii ce pot fi stabilite in instanța. Dar dacă a fost negru pe alb 400€ oferta, atunci sa se facă dreptate!

  • Pai din cate vad cei de la OPC deja s-au pronuntat. In rest cancan marca BZI! Auzi la reclamanta, „excursia vietii” si ghici si unde, in Bulgaria. Ha Ha, plangere de toata jena si articol pe masura!

  • Inca unul care comenteaza doar de dragul de a comenta.
   Prietene, agentia de turism nu este nimic mai mult decat un intermediar intre turist si hotelier. Daca hotelierul se trezeste ca peste noapte sa schimbe tariful, agentia nu poate face nimic altceva decat sa isi alinieze pretul. In orice oferta, pe orice site, la orice agentie este stipulata chestia asta cu „Tarifele pot sufera modificari in functie de…”
   Din ce inteleg eu in articol, cucoana asta probabil este o moarta de foame cu ceva tendinte schizofrenice. Nu cumva vrea sa fie platita pentru a merge in vacanta? :))
   Mai grav este ca ziarul asta de 2 bani pune botul la astfel de specimene.
   Rusine BZI! Poate il dati si afara pe Boaru asta al vostru!

 • 400 euro, 10 zile, excursia vietii :)))))))) Ori femeia e plecata de acasa ori BZI ale în criza de redactori cu ceva creier 🙂 Avea și avion inclus spre excursia vietii????

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit