Actualitate

EXCLUSIV: Accident cu doua victime la Costuleni – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 03 dec. 2011

In aceasta dimineata, in satul Covasna, comuna Costuleni, s-a petrecut un accident rutier soldat cu doua victime. O Dacia Solenza cobora un deal abrupt, soseaua fiind acoperita cu gheata. La un moment dat, soferul, care avea numai 6 luni de cand isi luase permisul de conducere, a pierdut controlul volanului, s-a izbit intr-un cap de pod si s-a rasturnat.

Doua echipaje SMURD au ajuns imediat la fata locului si au reusit resuscitarea celor doi oameni care au fost scosi cu greu dintre fiarele contorsionate. In prezent, la locul accidentului se afla doua echipaje ale Politiei Rutiere si laboratorul criminalistic care efectueaza cercetari privind modul in care s-a produs accidentul.

Comentarii
  • Ba voi aia de la SMURD voi iar nu va linistiti ! Ati vazut ca ati luat bataie la cazurile la care mergeti . Tot cu echipaj EPA mergeti si prostiti lumea . EPA este un echipaj de prim ajutor cum spuneti voi paramedici . In realitate voi sunteti niste idioti cu cateva clase facute pe ici pe colo fara nici o pregatire medicala . In tarile civilizate un paramedic are trei sau patru ani de scoala dupa liceu , adica cum sunt la noi scolile sanitare ca sa intelegeti voi adica un asistent medical . Voi nu va puteti asuma actul medical pt ca sunteti cu adevarat niste retardati la capusorul ala al vostru plin de gainat . Si asta se intampla pt ca suntei bagati la inaintare de un arab care a deturnat masinile ambulantei si ambulanta neavand masini nu poate sa isi faca treaba , dar daca nu aveti pregatire medicala aste . Aveti cele mai bune masini si un personal de cacao . de ce nu angajati personal cu macar un asistent pe acea masina sau macar dati-le la ambulantza sa munceasca cu ele . pe fiecare ambulntza exista cel putin un asistent medical dar nu sunt masini . la voi muncesc niste incompetenti pe cele mai bune masini si cu cea mai buna aparatura medicala ca sa pricepa si acest popor . la voi doar imaginea si mass media va intereseaza . pacat de tara asta unde voi de la smurd vreti sa distrugeti medicina de urgentta . Stau oare si ma gandesc de suntem asa de prosti in tara asta asa de frumoasa si de bogata unde toti nesimtitii isi bat joc de ea si voi cei de la Smurd va numarati printre acei nemernici care isi bat joc de tara .

  • Auzi bai MAMALIGARULE ???? Daca erati atat de competenti, nu se mai inventa SMURD-UL. Si garantez ca orice paramedic de la EPA cunoaste mult mai multa medicina de urgenta decat orice „mamaligar” de la SAJ. Si sti de ce? Pt ca Toti au studii superioare si scoli sau cursuri de profil. RETARDATULE

  • “Paramedicul din USA este la acelasi nivel cu asistentii nostrii ?”

    Nu! Si sper ca nu va fi niciodata oricat de mult ar dori Dr-ul Arafat! Optiunea de acum cu “paramedicii” reprezinta multi pasi inapoi numai pentru a umple un gol de evolutie intre doua sisteme – cel cu paramedici, american, vestic in general, si cel estic, cu asistent si/fara medic in prespital. Un asistent face 3 ani de scoala si practica, pentru ca apoi sa poata profesa singur. Asistentul are asigurare de malpraxis si raspunde legal pentru manevrele medicale gresite pe care le face. Un “tehnician” (ca altfel nu am cum sa ii spun pentru ca paramedic este o adaptare grosolana la situatia noastra) face 6 saptamani de pregatire ca apoi sa poata pune mana pe pacient doar supravegheat (acolo unde se poate). Acesti “paramedici” nu au asigurare de malpraxis si ca urmare nu pot fi dati in judecata, de victima sau familie, si nu raspund civil pentru ce fac dar mai ales pentru ce nu fac asupra unui pacient. Trebuie sa va fie clar aceasta! Este una dintre marile nemultumiri ale celorlalti care lucram in prespital impreuna cu dansii. Noi putem fi judecati ei nu! In plus pentru ca activitatea acestor “tehncieni” nu se incadreaza la activitate medicala (in cazul EPA decat la transport si supraveghere) oricate presiuni s-au facut asupra Colegiului Medicilor pentru recunoastere si incadrare ca activitate medicala supusa malpraxis-ului si oricate negocieri subterane s-au facut cu firmele de asigurari pentru a schita niste polite de malpraxis pentru “paramedici” rezultatul este cel de mai sus. Si este riscant si periculos! Si inca ceva: poate prietenii isi mai amintesc cum a fost dat la o parte de la fraiele de onoare ale SMURD Prof. Chiorean de la Tg. Mures, protectorul si mentorul originar al Dr-ului Arafat, cand s-a opus recunoasterii “paramedicilor” originali fabricati in Romania ca personal medical supus regulilor impotriva malpraxisului.

    Daca acum se intampla ceva rau cu vreun pacient care este in raspunderea unui “paramedic” SMURD nicio autoritate medicala civila nu poate ancheta cazul. Mai mult, daca ceva rau sau insuficient a fost facut de catre “paramedicii” SMURD nou-nascutilor sau mamelor de la Maternitatea Giulesti nicio comisie civila nu poate face investigatie pentru ca SMURD este o structura militarizata. Numai o comisie militara a MI poate face aceasta evaluare si nu poate fi obligata sa publice ancheta sau sa ia alte masuri coercitive in afara de concediere. Apoi nu pot fi anchetati civil asa cum o poate face Colegiul Medicilor sau Ordinul Asistentilor in cazul medicilor respectiv asistentilor pentru ca pur si simplu activitatea acestor “paramedici” nu poate fi evaluata dpdv al manevrelor medicale de nicio alta organizatie care sa certifice calitatea pregatirii asa cum o fac cele doua de mai sus!

    Poate candva vom afla de ce la Maternitatea Giulesti “paramedicii” au fost cei care au intervenit asupra copiilor arsi, cand locul lor nu era acolo, si abia tardiv au intervenit medici si asistenti(e) care erau disponibili in numar mare atat de la SMURD cat si de la SABIF.

  • bai cretinoidule, care sigur lucrezi la saj si faci taximetrie cu pacientii. in momentul in care ai sa stii ce calificare au cei de la EPA atunci sa mananci rahat. Si in alta ordine de idei, cu siguranta au cu cel putin * clase mai mult ca tine si au luat bac-ul la ** ani si mai sunt si coordonati de un medic. Si iti doresc ca atunci cand ma-ta sau sora-ta o sa fie pe punctul de a crapa EPA sa fie la un caz cu adevarat grav si la ele sa vina saj-ul ….in 3-* ore. Sa ai o viata frumoasa si SA FII SANATOS !

Adauga un comentariu