Local

Exclusiv! Adolescent de 14 ani, acuzat că a vrut să facă moarte de om! Puștiul, judecat după ce a înjunghiat un băiat cu trei ani mai mare!

Publicat: 26 mart. 2020

Un copil de 14 ani a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni, sub o acuzație extrem de gravă. Adolescentul va trebui să dea explicații în instanță pentru tentativă de omor. Acesta este acuzat că a înjunghiat pe stradă un băiat de 17 ani. La audieri, suspectul a recunoscut totul

Caz extrem de tulburător, pe rolul instanțelor ieșene! Un adolescent în vârstă de doar 14 ani va fi nevoit să dea ochii cu magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei fapte teribile.
În timp ce unii adolescenți de vârsta lui se joacă, învață și sunt preocupați doar să fie copii, un băiat de 14 ani, din localitatea Vadu Vejei, ar putea ajunge după gratii pentru mulți ani, după un incident groaznic.
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus recent trimiterea în judecată a lui Andrei L., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor.

Scandal pe uliță

Anchetatorii ieșeni au afirmat că scandalul a pornit la finele anului trecut, pe o uliță din satul Vadu Vejei.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 22 decembrie 2019, în jurul orei 14:30 – 15:00, în urma unui conflict spontan, în timp ce se afla pe drumul sătesc al localității Vadu Vejei, din comuna Țibana, județul Iași, inculpatul A.M.L. i-a aplicat persoanei vătămate G.A.F., în vârstă de 17 ani, lovituri cu un obiect tăietor tăios (cuțit) la nivel abdominal, provocându-i o plagă penetrantă perete abdominal anterior cu hemiperitoneu operat și anemie consecutivă”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje de Poliție și medicale. Echipajul de pe ambulanță i-a acordat victimei primul ajutor, după care au transportat-o la spital. Medicii care au tratat victima au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol de leziunile suferite.
Potrivit anchetatorilor ieșeni, având în vedere vârsta inculpatului, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice.

„Medicii specialiști au concluzionat că, la data comiterii faptei, inculpatul minor a avut capacitate psihică de apreciere critică a conținutului și consecinței faptei pentru care este cercetat și față de care discernământul a fost păstrat. Audiat în cauză, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei pentru care a fost cercetat”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.loading...

Adauga un comentariu