Titlurile zilei

EXCLUSIV! Adrian Butucă și-a dat arama pe față! A făcut o mișcare care să-i aducă milioane de euro de la Kaufland. Și-a dat afară angajata și a devenit stăpân

Publicat: 05 mai 2020

Adrian Butucă a făcut o mișcare care i-a dat arama pe față. În decursul procesului de faliment al Moldomobila SA, a negat vreo legătură cu societatea Arhiconstruct SRL, principalul creditor al fabricii falimentare. După ce jumătate din active au fost cumpărate de către Kaufland, Butucă a devenit stăpân pe societatea Arhiconstruct SRL. Și-a dat afară angajata de la Radio Hit și a rămas doar cu partenera de viață, care a primit doar 10 la sută din firmă. Trebuie să încaseze aproape 6 milioane de euro, acesta fiind și motivul pentru care a fost cooptat în firmă

Adrian Butucă a făcut o mișcare care dovedește multe aspecte din dosarul de faliment al fostei fabrici de mobilă Moldomobila. Pe data de 9 martie, lichidatorul judiciar a reușit să valorifice jumătate din active, contra sumei de 12.371.906 euro, cumpărătorul fiind compania Kaufland. Societatea Arhiconstruct SRL era înregistrată cu pretențiile cele mai mari la masa credală. Firma era controlată de partenera de viață a lui Butucă și de o angajată de la Radio Hit.

Pe parcursul procesului, Butucă a fost acuzat că tot el controlează societatea Arhiconstruct SRL, acesta negând implicarea. Suspect este și modul în care s-au umflat datoriile Moldomobila către Arhiconstruct, care au permis întâietatea la masa credală. Cert este că la trei zile după adjudecarea licitației, Butucă a ținut să arate că el este șeful. Societatea Arhiconstruct SRL suferă modificări în ceea ce privește componența asociaților. Astfel, Oana Gabriela Georgescu, partenera afaceristului, renunță la majoritatea părților sociale în favoarea lui Butucă. La fel face și Tunde-Edith Pop, angajata de la Radio Hit, post patronat de afacerist. Așadar, Butucă deține 90 la sută din capitalul social al firmei, iar Georgescu 10 la sută și devine stăpân. Nu în ultimul rând, preia și funcția de administrator al societății.

Milioane de euro de la Kaufland

Este o mișcare cât se poate de evidentă, semn că afaceristul și-a dat arama pe față. Odată intrat în societatea pe care a condus-o atâția ani din umbră, Butucă se poate bucura și de sumele încasate de la Kaufland. Din totalul de 12,4 milioane euro, aproape 5 milioane de euro se duc la Rab Romanian Business SRL, condusă de Vasile Mihălceanu, în jur de 1 milion de euro către Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Constanța, 620.000 euro la lichidatorul judiciar, sub formă de comision, iar restul de proape 6 milioane de euro în buzunarele lui Adrian Butucă, noul administrator Arhiconstruct SRL.

La licitația din 9 martie a participat și Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli, dar nu s-a putut bate cu oferta celor de la Kaufland. Atunci s-a vândut Activul1 al Moldomobila SA, însemnând 6,4 hectare de teren și construcții situate pe strada Bucium nr. 34. Moldomobila SA mai are de plătit creditori care vor să recupereze suma de 62.820.196 lei. Și în acest caz, Arhiconstruct SRL are întâietate. Reamintim că Butucă a încercat să-l păcălească pe Mihălceanu, după ce a împrumutat 3,5 milioane euro. Dar, după ani, cel din urmă a recuperat banii, cu tot cu penalități.

Se pregătește a doua licitație

Pe data de 15 mai, lichidatorul va scoate la vânzare și Activul2 din amplasamentul fostei fabrici. Pe lângă terenul de aproape 6,4 hectare, mai sunt și construcțiile de 7.461 metri pătrați. Prețul de pornire este de 17,2 milioane euro. Prima licitație a fost organizată pe data de 20 martie, dar nu s-au prezentat ofertanți. Cel mai probabil, vor fi căutați investitori care să participe la licitație.

„La licitația publică pot să participe persoane fizice sau persoane juridice de drept privat/public, române sau străine. Persoanele juridice și fizice străine pot participa la licitație cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind circulația juridică a terenurilor. Debitorul nu poate licita personal, nici prin alte persoane. O persoană care a formulat și semnat o scrisoare de intenție de participare la licitație recunoaște că este de acord și își însușește condițiile de participare prezentate de regulamentul de vânzare, caietul de sarcini, precum și faptul că a vizionat bunul și este de acord cu achiziționarea bunului în stadiul în care se regăsește acesta la data licitației”, se arată în anunțul lichidatorului judiciar.

Comentarii
  • Terminați cu prostiile! Nu și-a dat nici o aramă pe față! Tunde Edith Pop este fiica partenerei sale, Oana Georgescu, nu e o angajată oarecare! Totul era aranjat dintotdeauna!

  • Am si eu o intrebare: de unde sumele astea asa mari de milioane de euro? Te duci la toata ziua la munca luna dupa luna si nu reusesti sa pui nici un leu deoparte la final de luna (si traiesti la minim cu toate, mancare cu portia, chirie mica, etc.).. ……. ….. . . . . . . . . . . . . . de unde sumele astea?

  • Intrebare. A fost fabrica lui Butuca? de unde pana unde o imeni construita din banii a sute de mii de oameni a ajuns proprietatea unui individ? Sa dea banii la oameni la toti cei care au certificate si care au muncit ani multi in aceasta fabrica cu renume in multe tari si acum vanduta pe bucati si pusa pe butuci. Rusine. Toti neica nimeni au ajuns mari afaceristi si patroni. Cum de a fost permis asa ceva in toata tara? Ne-am intors la o sclavie acceptata de noi majoritatea tarii.

Adauga un comentariu