Local

Exclusiv! 10 persoane din Iași au murit după ce au băut spirt contrafăcut din comerț! – UPDATE/ VIDEO

Publicat: 03 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Update: Cei doi arabi au fost aduși la Iași pentru audieri.

Zece persoane din Iași au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut din comerț. Forțele de ordine au descins în mai multe locaţii la Iași. Poliţiştii ieşeni au ajuns să facă percheziţii în Bucureşti după ce un lanţ de morţi suspecte s-au petrecut în mai multe zone ale judeţului Iaşi. Nu mai puțin de 17 persoane au decedat de coronavirus (COVID-19) la Iași și zece din cauza consumului de spirt contrafăcut din comerț.

UPDATE: Doi arabi vor fi aduși la Iași pentru audieri. Ei au fost ridicaţi de polițiștii ieşeni din București şi sunt bănuiţi că ei ar fi pus la vânzare spirtul contrafăcut.

UPDATE: Reporterii BZI au luat legătura cu avocatul lui Ciprian Barticel, iar acesta susţine că Barticel nu este vinovat.

”Clientul meu nu este vinovat în acest caz, el doar a distribuit alcoolul sanitar fără să ştie de fapt că este otravă.”, a precizat Constantin Curcă, avocatul lui Ciprian Barticel.

De asemenea, avocatul a precizat că Barticel este în acest moment martor, nu inculpat în dosar.

Știre inițială

Anchetă delicată la Iași după ce mai multe persoane au decedat intoxicate cu metanol. Din informațiile obținute de reporterii BZI se pare că 10 ieșeni au decedat după ce ar fi consumat un anumit tip de alcool sanitar. Trebuie precizat faptul că, în alcoolul sanitar există o cantitatea destul de mare de alcool etilic, alcool tolerat de corpul uman. În acest caz, în loc de alcool etilic s-a folosit alcool metilic, o substanță otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum.

De Covid-19 au murit în Iași 17 persoane, iar de spirtul contrafăcut 10

Situație bizară și înfiorătoare la Iași. Recent, polițiștii sub coordonarea procurorului de caz au deschis un dosar penal după ce în județ s-au înregistrat mai multe morți subite. Mai precis, în ultimile săptămâni au decedat 10 persoane, toate intoxicate cu alcool metilic, asta doar în juețul Iași. Deși este o substanță care ucide și este total interzisă consumului uman, această substanță a fost găsită într-un anumit alcool sanitar, distribuit de mai multe magazine din Iași. De precizat este faptul că în alcoolul sanitar trebuie să existe doar alcool etilic, alcoolul „tolerat” de corpul uman.

După ce au fost înregistrate primele decese, polițiștii ieșeni s-au autosesizat și au făcut verificări. A urmat un șir destul de lung de aspecte care au trebuit luate în calcul. Deși alcoolul metilic nu se regăssește în alcoolul sanitar, iată că, în acest caz, s-a găsit. O mână criminală a înlocuit alcoolul etilic cu alcool metilic, iar zece ieșeni au murit din această cauză. Există o explicație în acest caz. De ce ar folosi un producător alcool metilic? Este foarte simplu. Acest tip de alcool este mult mai ieftin decât alcoolul etilic. Pe teritoriul României s-au înregistrat 771 de decese de coronavirus, iar la Iași 17.

De unde a plecat totul?

În ultimile săptămăni 10 persoane au decedat, toate intoxicate cu metanol. Nouă dintre acestea au fost găside decedate, iar una a murit la spital. Cea mai gravă situație a fost în comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu, satul Brătești. Acolo, lunea trecută au murit trei persoane. Ulterior, miercuri, a mai decedat una. Trei bărbați și o femeie s-au intoxicat cu metanolul aflat în spirtul contrafăcut. Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”. După primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au făcut verificări.

În urma activităților, oamenii legii au ajuns la „numitorul comun”. Spirtul „SANTE MED”. Câteva sticle au fost duse la analize, iar rezultatul a fost cât se poate de clar. În loc de alcool etilic în conținut era alcool metilic. Imediat polițiștii au retras toate sticlele de spirt „SANTE MED” de pe piață. Zeci de sticle au ajuns pe mână oamenilor legii, însă la fel de multe au ajuns în rândul populației. La Stolniceni Prăjescu lucrurile sunt destul de clare. Toți cei careau murit au băut spirt. O sticlă de „SANTE MED” de 500 de ml costa 12 lei. Un preț mic pentru dependenții de alcool. Toată lumea din zonă știe că spirtul se bea ca pe apă.

Cum a ajuns „SANTE MED” în magazine?

Până să ajungă în magazine, spirul se găsea în depozitul „Phoenix”, iar înainte să ajungă în acest depozit din Iași substanța otrăvitoare avea să se producă în capitală. Cert este că, din depozitul „Phoenix” din Iași au fost distribuite sute de sticle de alcool sanitar contrafăcut care conținea alcool metilic în mai multe magazine din județ. Surse din cadrul anchetei au precizat petru reporterii BZI că alcoolul sanitar contrafăcut a fost distribuit de firma unui individ pe nume Ciprian Barticel, patronul unui stand din complexul Phoenix. De la el ar fi ajuns în județul Iași zeci de kilograme de „spirt”. Acum individul trebuie să răspundă în fața legii și poate fi acuzat de ucidere din culpă. Nu doar el însă va avea de dat explicații. Anchetatorii au despicat firul în patru și au ajuns inclusiv la omul care a produs alcoolul sanitar toxic.

Cel care a introdus spirtul în magazine, va avea, cel mai probabil, dosar pentru ucidere din culpă

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă şi fac verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt. Potrivit unor surse ale BZI.RO, Ciprian Barticel, patronul unui stand din complexul Phoenix s-ar putea alege cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

Adauga un comentariu