Eveniment-Social

Exclusiv! Angajat al Colegiului Economic Administrativ din Iaşi, suspect de COVID-19

Publicat: 22 mai 2020

Un angajat al Colegiului Economic Administrativ din Iaşi este suspect de COVID-19. Este vorba despre un angajat nedidactic, în speţă, de o femeie de serviciu. În cursul zilei de vineri, 15 mai 2020, femeia a anunţat conducerea liceului despre faptul că o femeie la care obişnuia să lucreze în particular a fost depistata pozitiv cu COVID-19. Femeia depistată poziviv cu COVID-19 mergea, săptămânal, să facă dializa la Spitalul Parhon din Iaşi, iar după ce aceasta s-a simţit rău şi în urma testării, a fost depistata ca fiind pozitiv la infectarea cu COVID-19.

Angajata Colegiului Economic Administrativ Iaşi a fost trimisă în autoizolare

Angajată a sunat conducerea liceului şi a explicat situaţia în care se afla. Conducerea Colegiului a decis să o trimită în autoizolare timp de 14 zile, pe ea şi pe angajaţii care au avut contact cu persoană suspectă de COVID-19.

”Vineri, 15 mai 2020, am fost sunata de o angajată din cadrul Colegiului Economic Administrativ care mi-a explicat faptul că, dumneai, lucra în particular la o altă persoană care a fost depistata pozitiv cu COVID-19. Am hotărât ca angajată să intre în autoizolare timp de 14 zile împreună cu toţi contactii direcţi a acesteia. După ce au fost trimişi în autoizolare, am apelat la serviciile unei firme private şi am efectuat două acţiuni de dezinfectare în liceu.” a menţionat prof. Gabriela Țiplic, directorul Colegiului Economic Administrativ din Iaşi.

Doar un singur caz de infectare cu COVID-19 în mediul academic din Iaşi

De la începutul pandemiei, la Iaşi, s-a înregistrat doar un singur caz de infectare cu COVID-19. Este vorba despre o tânără, studentă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Pe 17 martie 2020, o studentă în anul al II-lea la Facultatea de Istorie a instituției a fost depistată pozitiv cu COVID-19! Aceasta nu era cazată în căminele unității de învățământ superior. Ea locuia într-un imobil din zona Sfântul Lazăr.

ISJ Buzău a fost închis după ce un bărbat a fost depistat ca fiind pozitiv

Inspectoratul Școlar Județean Buzău este închis de joi până luni pentru dezinfecție generală după ce un angajat al acestei instituții a fot confirmat cu infecție cu coronavirus.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani, inginer constructor, responsabil cu investițiile în Inspectoratul Școlar s-a testat după ce a început să se simtă rău, deși nu se știa contact al nici unui caz confirmat de coronavirus.

Testul a ieșit pozitiv, ceea ce a dus la demararea unei anchete epidemiologice la nivelul IȘJ Buzău. Până acum a fost găsit un singur contact al bărbatului infectat, colegul său de birou, care a fost trimis în izolare. De altfel, întreaga instituție a fost închisă și așa va rămâne până luni, pentru a se putea face o dezinfecție a tuturor spațiilor.
Comentarii
Adauga un comentariu