Actualitate

EXCLUSIV! Angajatii de la Finante Iasi s-au plimbat de 1 milion de euro! Numele functionarilor este STRICT SECRET

Publicat: 29 aug. 2017
1

@ In ultimii ani, Finantele au cheltuit 1 milion de euro pe deplasarile angajatilor @ Banii au fost folositi pentru transport, cazare si diurna @ Deplasarile au avut loc in tara si strainatate @ Reprezentantii institutiei au indus ideea ca multe dintre deplasari au fost facute in interes de serviciu, dar fara alte explicatii @ Numele functionarilor care au beneficiat de aceste bonusuri nu au fost comunicate @ „E aproape o ancheta de detectiv. Daca v-ar da, ar dura cateva luni. Aproape toti fac deplasari. Va inchipuiti, sunt functionari care fac inspectie fiscala”, spune Cristian Tebecailo, reprezentantul Departamentului de Comunicare @ Dupa spusele acestuia, cei 3000 de angajati din cadrul DGRFP s-ar bucura de deplasari periodice

Cheltuieli importante au fost trecute la secret de catre conducerea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Mai precis, in perioada 2013 – 2017 s-a cheltuit aproape un milion de euro, insemnand deplasari atat in tara, cat si strainatate. In aceste cheltuieli au fost inclusi si banii de diurna.

Reporterii BZI au cerut defalcat cheltuielile pentru fiecare functionar in parte care a beneficat de deplasare. Insa, reprezentantii DGRFP au gasit o scuza pentru ca aceste informatii sa nu fie divulgate. Au precizat ca numai un detectiv ar putea obtine aceste date. De precizat ca aceste informatii sunt de interese public, fiind vorba de cheltuirea unor sume de la bugetul de stat.

„Asa ceva nu o sa primiti niciodata. Va dati seama, ca volum de informatii… Hai sa presupunem ca legea ar permite asa ceva. In aceasta situatie ati putea sa faceti o baza de date si sa reconstituti un grafic de deplasare al fiecarui dintre functionarii publici care desfasoara activitati in teren. E aproape o ancheta de detectiv. Daca v-ar da, ar dura cateva luni. Aproape toti fac deplasari. Va inchipuiti, sunt functionari care fac inspectie fiscala”, a declarat Cristian Tebecailo, reprezentantul Departamentului Comunicare in cadrul DGRFP Iasi.

Reamintim ca in cadrul DGRFP salariile functionarilor sunt de invidiat. Acestea sunt cam cele mai mari din sectorul bugetar. Doar un simplu inspector depaseste pragul de 2000 de lei, iar in ceea ce priveste sefii de Birou sau Serviciu, salariile ajung si la 6-7 mii lei. In cadrul DGRFP lucreaza aproximativ 3000 de angajati. In vara, mai multi angajati din institutie au beneficiat de cursuri de specializare care au durat cateva zile si s-au tinut in afara localitatii. In ceea ce priveste folosul acestor cursuri, nimeni din cadrul DGRFP nu a putut oferi vreun raspuns.

Cum s-a ajuns la aceasta suma

Conform datelor oferite de DGRFP, suma de 1 milion de euro a fost cheltuita in perioada 2013 – 2017. Astfel, in 2013 pe toata durata anului au fost inregistrate cheltuieli cu transportul si cazarea, in valoare de 742.497 lei. La acestea se adauga diurna de 35.546 lei.
In 2014, cheltuielile au fost o idee mai mici, 663.761 lei, plus diurna de 37.458 lei. Huzur evident a fost in 2015, cand s-a cheltuit pe transport si cazare aproape 1 milion de lei, la care se adauga diurna de 76.262 lei. Ulterior, in 2016, se inregistreaza suma de 749.993 lei plus diurna de 62.902 lei.

Pentru anul in curs, DGRFP a pus la dispozitie informatii valabile doar pentru primele sase luni. La capitolul cheltuieli s-a inregistrat suma de 443.308 lei (cazare, transport).
Culmea, suma alocata pentru diurna depaseste nivelul din 2013, pe tot parcursul anului. Pentru prima jumatate a anului 2017, s-a alocat suma de 36.500 lei.
Tragand linie, Finantele au cheltuit 3.826. 696 lei, adica 850 de mii de euro. Daca deplasarile vor avea acelasi ritm, la finalul anului DGRFP se poate „lauda” ca a risipit suma de 1 milion de euro.

Comentarii
 • Pt asemenea discutie ,nenea asta asta de la comunicare ar trebui trimis sa munceasca. In alt departament,evident.Directorul general de ce nu vorbeste si lasa un nenic de asta ?

 • Cine poola mea e rîsu asta de Tebecailo venit din Botosani. L-ati prin bine in poza alaturi de alta fufa Dumitrean dupa care îi curg balele…

 • Pai POOLA mea mai TRULI! Da daca e din Botosani, care-i treaba? Ce, trebuie sa iti fie rusine sau ce? Cand te duci in tara, in special in Bucuresti, si apoi zici esti din Moldova, nu tesimti putin „discriminat” ? Asa ca, nu face si tu aceeasi chestie, „pe-aici”! Apropo, ieri mergeam prin fata pe la UMF si era un „domn” imbrcat in alb si cu o „servieta” in mana dar cu o mare forta in a arunca o flegma vitoasa pe jos, fara rusine! sa nu cumva sa spui ca si ala era din Botosani!
  Daca ai fi mai cultivat ti-ar pasa, spre exemplu, ca ]n toata mass-media si pe toate banner-ele se scrie IAȘUL, ca la analfabetii din IAȘ…

 • Si uite asa am scolit-o pe „piți” Jorea Daniela, ca acuma sa-mi traga teapa si sa ma insele cu „achizitia” Dobos, mustaciosul li,bi.dinos

 • Eu cred ca erau suficienti oameni competenti in institutie pentru a ocupa pozitia acestui ingîmfat tebecailto sau cum draq l-o chema. E tinut in brate si nu se remarca cu nimic notabil in institutie.

 • Cum se poate ca intr-o asemenea insttutie sa fie „purtator de vorbe” un asemenea incompetent? Chiar nu exista o persoana care sa nu emita pareri personale ci sa raspunda la o intrebare simpla conform legii ? Sefii acestui domn asa de bine pregatit ar trebui sa se gandeasca sa il promoveze pt ca numai asa pot scapa de el ….si mai este si administrator public ceva de genul….sa nu spunem si despre cati bani castiga in fiecare luna…si totul pentru incompetenta….pacat pt ca exista oameni pregatiti care sunt facuti de rusine de asemenea individ

 • Nu ar fi prima dată când Dl Tebecailo gafează…Dar principala lui grijă și a unor doamne pe care le ” școlește” e să transmită că ei sunt interfața instituției. Păcat de personalul ce deține calități reale din cadrul Biroului de Comunicare. Și rușine pentru cea care îsi lasă totuși mintea spălată și o mai spune din când în când și bieților oameni veniți in diverse situații. Analiză și sinteză a avut când a emis asemenea comentariu? Se putea răspunde direct în baza cărui act normativ au dreptul functionarii să participe, fără să emită păreri personale… Uite așa încă o dată o spun : comunicare intr-o instituție înseamnă: respect față de contribuabil, față de colegi și față de mass- media. Când vor lăsa nasul mai jos vor învăța și asta. Sau și de informația asta a făcut rost tot printre uși?

 • RUSINE SA LE FIE, cand vin in control la firme sunt in stare sa te caute si in stomac sa vada daca nu ai facut evaziune cumva sa le intre lor mai putini bani, ce ma deranjeaza cel mai mult ca pe ei nimeni nu ii controleaza si la ei si daca au 2 lei salariu tot va fi batalie pe locuri fiindca daca nu LE CURGE PICA, si o duc mereu din vacanta in minicavanta tot anul.

  • Măi Mărie, ia si pune botu’ la treaba, fii corectă, nu mai fă evaziune, inregistreaza totul corect in contabilitate, si nu vei mai avea controale. Pînă atunci: marş la coteţ!

 • Afara cu toate *****.v.e.l.e. din finante!!!!!care sugeti belita la mosnegii din finante………………………….Bagaboantelor care aveti impresiii pe voi……

 • Sa lingi tu pisda tuturor cwrwelor fin fisc care se culca cu mosnegii, si tu, marea avocata nu ai parte decit de un Tom degetelul!!!!!!!!!!

 • Mai BOSSI, mare sef peste finansuri, nu mai tine in brate un penal PNL-DANUT NECHIFOR, si atunci institutia condusa de dumitale va avea un purtator de cuvint plin de laude si apreciere, doamna Matia Taran si nu un ţăran pr,os,t crescut, in persoana unui nimeni ca TEBECAILO, Finul lui Nechifor, cel care a zburat de la prefectura Botosani, odata cu venirea PSD-ULUI la putere

 • Am 16 ani de fisc. Azi am „sapat” despre acest nimeni Tebecailo….auzi tinere, ia-le de mina pe Dumitrean si celelalte foste avocate de Sv, atrase de nea’ Dobos si mergeti de-l cautati pe guru Bibolaru si integrati-va in Missa…nu mai faceti de rusine aceasta institutie din Iasi…si asa Dobos a darimat-o din temelii cu nasul Fenechiu si de ce sa nu amintim si cerwrlw din finante care au facut de ris institutia cu acest Dobos Anton!!!

 • Cea mai mare pasiune si care i-a dat cele mai mari bătăi de cap domnului sef Dobos, a fost, este si va ramîne (cred) Adina Neacsu…o devoratoare de oameni potenti financiar, o oportunista de posturi si relatii. Succes Adina in noua „aventura”

 • Acest Tebecailo dupa ce a papat banii primariei Botosani timp de 3 ani tot asa prin excursii, deplasari prin strainatate s-a cuibarit la Iasi.Daca il prindea noul de primar de Botosani il executa asa ca a simtit pericolul si s-a cuibarit la Iasi inainte de alegeri. Tebecailo este un devorator de fufe si de castiguri mari pe munca de nimic, de fluturat hartiile pe coriodoare si de dat interviuri pe la mondenitati.

Adauga un comentariu