Eveniment-Social

EXCLUSIV! Comuna Miroslava risca sa piarda fonduri importante: Ministerul Dezvoltarii, chemat in instanta!

Publicat: 03 oct. 2019
1

Reprezentantii comunei Miroslava au decis sa dea in judecata Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru POR, precum si Organismul Intermediar Nord-Est pentru POR 2014-2020.

Reclamantii le cer magistratilor din cadrul Tribunalului Iasi sa dispuna anularea unui act administrativ, respectiv un raspuns dat de Autoritatea de Management pentru POR, prin care s-a respins contestatia formulata la rezultatul conformitatii administrative si eligibilitatii emis de Organismul Intermediar Nord-Est.

Mai exact, reclamantii au contestat respingerea de catre autoritatile amintite a unei cereri depuse de catre UAT Comuna Miroslava si SC Miroslava Industrial Parc SRL.

Vezi si: Aceasta este noua zona industriala a Iasului: Companii de renume international au deschis deja primele fabrici. Multinationalele se lupta pentru ultimele spatii ramase – FOTO

Cererea facea referire la acordarea de fonduri pentru infiintarea unui incubator de afaceri "Miroslava Start-Up", pe Axa prioritara 2. Motivul pentru care acea solicitare a fost respinsa a constat in faptul ca solicitantul nu ar fi fost eligibil. Adica institutiile respective au decis respingerea solicitarii deoarece declaratia de eligibilitate si cea de angajament ar fi fost semnate de catre o alta persoana decat reprezentantul legal.

La randul lor, reclamantii au sustinut ca toate actele au fost in regula, fiind semnate de reprezentantul legal in relatia cu autoritatea de management. Potrivit reclamantilor, valoarea estimata a proiectului este de peste 13,5 milioane de lei. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 17 octombrie 2019.

Adauga un comentariu