Actualitate

EXCLUSIV! Drama unei familii din judetul Iasi. Au ajuns la divort dupa ce femeia a fost diagnosticata cu cancer! Au ajuns sa isi dispute pana si televizorul!

Publicat: 07 oct. 2019
1

@ Doi fosti soti, care au si un copil minor, au divortat si, recent, au ajuns din nou in fata judecatorilor @ Cei doi isi disputa in instanta bunurile pe care le-au dobandit in timpul casniciei @ Femeia sustine ca s-a ajuns la divort dupa ce ea a fost diagnosticata cu o afectiune crunta

O familie de ieseni a trecut prin momente extrem de dificile in ultimii ani, ajungandu-se la divort si impartirea bunurilor comune.
Cei doi fosti soti, ale caror nume nu le vom face publice, din motive lesne de inteles, redandu-le doar initialele, s-au placut, s-au indragostit si au decis sa se casatoreasca, mariajul fiind incheiat pe data de 7 noiembrie 1998.
Femeia, S.V., a relatat in fata judecatorilor ca mariajul s-a incheiat pe data de 11 aprilie 2018, printr-o sentinta ramasa definitiva.

"La început, pâna în anul 2000, am locuit la parintii mei, iar apoi, pâna în anul 2001, la parintii fostului sot. În anul 2002, primind o suma de bani de la parintii mei, ne-am cumparat o camera de camin în municipiul Pascani, judetul lasi, imobil care a fost înregistrat fiscal direct pe numele noastre. Suma platita a fost de 200 de milioane de lei vechi, bani proveniti integral de la parintii mei. Ulterior, având în vedere ca amândoi am lucrat la aceeasi societate comerciala, veniturile noastre au crescut. Astfel, în anul 2009, am cumparat un apartament situat în Pascani, cu suma de 1.050.000 de lei. Am platit 380.000 de lei ca avans, bani proveniti din economii comune, iar pentru restul, de 670.000 de lei, am luat un credit bancar pentru suma totala de 81.982 de dolari, pentru o perioada de 361 de luni", a povestit femeia in instanta.

Vezi si: Strigat de disperare al unei iesence! Din 33 de ani de casatorie, 27 de ani a fost sclava sotului sau! Nu a putut scapa de el nici macar dupa divort!

O boala crunta si neintelegeri

Femeia a mai aratat ca, in prima parte a anului 2014, a fost pensionata pe caz de boala, suferind de neoplasm mamar stadiul 4 cu metastaza hepatica. "Din anul 2013, fostul sot a beneficiat de concediu de crestere a copilului timp de un an, pentru copilul nostru. Ulterior, fostul sot a continuat sa lucreze la societatea respectiva pâna în anul 2018. În aceasta perioada, din economii comune, am cumparat un autoturism, în 2015, cu suma de 4.850 de euro, un televizor marca Samsung, în 2016, cu suma de 2.000 de lei, o centrala termica, în 2013, cu suma de 2.000 de euro, si alte bunuri mobile. Pe data de 31 octombrie 2017, pe fondul unor conflicte permanente pe care le aveam, desi sufeream deja de peste trei ani de neoplasm mamar stadiul 4 cu metastaza hepatica, am hotarât sa parasesc domiciliul comun, mutându-ma la mama mea, unde locuiesc si în prezent, împreuna cu copilul minor. În perioada 2014-2019, pensia de invaliditate a variat între 1.000 de lei (în anul 2014) si 1.700 de lei (în anul 2017), în prezent având o indemnizatie în cuantum de 1.450 de lei, la care se adauga alocatia, în cuantum de 84 de lei", a continuat femeia.

Conform acesteia, au achitat împreuna ratele lunare la creditul bancar, pâna când ea a plecat din domiciliul comun, din luna noiembrie 2017 si pâna în prezent, barbatul fiind cel care a platit aceste rate. "Dupa pronuntarea de comun acord a divortului, am încercat împartirea bunurilor pe cale amiabila de mai multe ori, dar, de fiecare data, m-am lovit de promisiuni neonorate din partea pârâtului, astfel încât am fost nevoita sa apelez la calea judiciara pentru a se dispune partajul. Aceasta cheltuiala este una însemnata pentru mine, din cei 1.534 de lei pe care îi primesc lunar trebuind sa achit cheltuielile necesare întretinerii unei case, cheltuielile de transport si tratament la Institutul de Oncologie lasi (o data la 21 de zile), avându-l si pe copil în întretinere, acesta mergând la gradinita", a mai spus femeia. Astfel, aceasta le-a cerut judecatorilor sa dispuna impartirea echitabila a bunurilor comune ale celor doi fosti soti.

Vezi si: EXCLUSIV! Seful Jandarmeriei ramane fara vila din Iasi! Proprietatea se afla intr-o zona in plina dezvoltare. Locotenent Colonel: "Este un divort, este un partaj" – GALERIE FOTO

Televizorul, apartamentul si centrala termica

De cealalta parte, fostul sot al femeii a depus intampinare. "Sunt de acord cu lichidarea regimului matrimonial. Nu sunt de acord cu componenta masei bunurilor partajabile enuntata de reclamanta. Nu sunt de acord cu retinerea unei cote de contributie egala la dobândirea acestora. Nu pot fi de acord cu atribuirea în natura a apartamentului catre reclamanta si nici cu împartirea datoriilor comune, prin obligarea reclamantei la suportarea contravalorii contractului de împrumut pâna la achitarea integrala a acestuia. În ce priveste solicitarea reclamantei de a se retine caracterul de bun comun al centralei termice achizitionate în anul 2013, aceasta are caracterul unui bun accesoriu principalului, respectiv apartamentului, acesta urmând a face obiectul evaluarii de catre expertul tehnic, la evaluarea proprietati imobiliare", a subliniat barbatul.

Mai mult, acesta a declarat in fata magistratilor ca fosta lui sotie nu ar locui cu mama ei, ci in alta parte si ca, astfel, ar da dovada de rea-credinta în sustinerile pe care le-a facut. "Eronata este si sustinerea reclamantei cu privire la valoarea autoturismului, aceasta nefiind în niciun caz de 4.850 de euro, aspect infirmat de înscrisul încheiat pe data de 30 septembrie 2015, care atesta ca valoarea acestui vehicul uzat este de 3.750 de euro. Acest autovehicul a fost cumparat cu banii facuti de mine dintr-o activitate conexa. Referitor la apartamentul compus din doua camere, este nefondata afirmatia reclamantei în sensul ca ar avea o cota de contributie egala la dobândirea imobilului, prin prisma faptului ca au lucrat amandoi la aceeasi societate, ca veniturile ar fi fost egale si ca suma platita cu titlu de avans ar fi provenit din economii comune, aspect total nefondat. De asemenea, din veniturile infime pe care reclamanta le avea, mare parte din acestea erau alocate procurarii de cosmetice. Suma de 38.000 de lei, cu titlu de avans, a fost împrumutata de la fratii mei si de la mama mea. E adevarat ca amandoi am lucrat in perioada casatoriei, dar veniturile obtinute de mine de la locul de munca erau cu circa 200-300 de lei lunar mai mari decât cele realizate de reclamanta. Eu am contribuit financiar substantial la dobândirea bunurilor, fiind ajutat de rude care locuiesc de foarte mult timp în strainatate. In acest interval de timp, reclamanta a suferit mai multe internari, astfel încât veniturile sale au fost considerabil diminuate. Afectiunea clinica de care sufera reclamanta a dus la deplasarea acesteia o data la trei saptamâni la IRO Iasi, doar tratamentul medicamentos fiind decontat de CAS Iasi, eu fiind cel care a suportat transportul acesteia în interesul stabilizarii starii de sanatate, ea suferind si doua interventii chirurgicale, eu fiind cel care m-am deplasat zilnic la unitatea spitaliceasca unde era internata pentru a o sustine din punct de vedere moral si financiar", a mai afirmat barbatul.

Mai mult, acesta a afirmat ca, de fapt, valoarea centralei termice este de doar 2.500 de lei, si, in plus, ca fosta lui sotie locuieste cu concubinul ei, nicidecum cu mama sa. Totusi, la scurt timp de la inceperea procesului, cei doi fosti soti s-au pus de acord in privinta partajului bunurilor comune. Astfel, recent, judecatorii au admis actiunea femeii.

Vezi si: Cel mai cunoscut director din Primarie a divortat! Vezi ce i-a lasat nevasta in urma partajului

"Instanta admite actiunea formulata de catre reclamanta. Anuleaza ca netimbrata cererea reconventionala formulata de pârât. Stinge litigiul dintre parti privind partajul bunurilor si datoriilor comune si sisteaza starea de devalmasie existenta între acestea cu privire la bunurile si datoriile comune dobândite de fostii soti în timpul casatoriei, conform tranzactiei încheiate de parti, dupa cum urmeaza: din masa bunurilor de partajat sa fie eliminat imobilul constând în camera de camin, cât priveste celelalte bunuri ramase în masa de partajat (apartament, autoturism, TV marca Samsung, centrala termica) sa îi fie atribuite pârâtului, urmând ca acesta sa achite o suita în valoare de 6.500 de euro într-un interval de timp ce nu va depasi un an de la momentul ramânerii definitive a hotarârii. De asemenea, paratul se obliga sa achite în continuare contractul de împrumut, pâna la plata integrala a acestuia", au mentionat magistratii.

Adauga un comentariu