Eveniment-Social

EXCLUSIV! Iasul are o masina tare, care va participa in Campionatul National de Raliuri – FOTO,VIDEO

Publicat: 30 mai 2015
De acum este oficial! Judetul Iasi va fi reprezentat, in premiera, de o masina competitiva care va lua startul in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Cu sprijinul ATI Motors Holding, dealerul Ford in Iasi, clubul XS Motorsport va inscrie in competitia nationala o masina preparata special pentru raliuri. Este vorba despre un Ford Fiesta R2, care il va avea ca pilot de Dan Iamandi, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, din Iasi, secondat de copilotul Razvan Subtirelu. Prima competitie pentru echipajul iesean va fi Raliul Deltei, de la Tulcea, programat in perioada 5-6 iunie. Investitia totala cu achizitionarea si prepararea masinii pentru raliuri, este de cateva zeci de mii de euro, iar participarera la o singura etapa din Campionatul National costa aproximativ 5.000 de euro. 
Masina a fost prezentata iesenilor sambata dupa-amiaza, la Rapa Galbena, unde a fost refacut traseul celei mai frumoase probe superspeciale din Romania. Timp de aproape doua ore, iubitorii de motorsport din Iasi au putut asista la demonstratii ale echipajului Dan Iamandi/Razvan Subtirelu, pe noua Ford Fiesta R2, au facut poze cu aceasta masina si au avut ocazia sa vada cum arata interiorul unui autoturism preparat pentru Campionatul de Raliuri. „Este pentru prima oara cand avem o masina atat de competitiva care sa ia startul in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Investitia totala este foarte mare si nu era posibila, fara partenerii nostri de la ATI Motors Holding, dealerul Ford. Le multumim lor si tuturor celor care sunt alaturi de noi. 
Era pacat ca un oras atat de mare si de important ca Iasul sa nu fie reprezentat la cel mai inalt nivel si in competitia nationala. Asteptam langa noi si alti oameni potenti financiar si iubitori de motorsport, alaturi de care sa putem asigura bugetul necesar participarii acestui echipaj la toate etapele din cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop”, a declarat Dan Codreanu, managerul XS Motorsport Iasi. 
Aceiasi oameni care au reusit acum sa gaseasca resurse pentru a inscrie o masina competitiva in Campionatul National au fost desemnati si cei mai buni organizatori au unei etape de raliu, din intrecerea nationala. Raliul Iasului Cotnari 2014 a fost desemnat, la finalul anului trecut, cea mai bine organizata etapa in calendarul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Pe langa echipajul Dan Iamandi / Razvan Subtirelu, pe Ford Fiesta R2, Iasul mai este reprezentat in Campionatul National de Raliuri Dunlop, de pilotii Andrei Stan, pe Suzuki Swift, si Razvan Nechifor, pe Dacia Logan.
Comentarii
Adauga un comentariu