Actualitate

EXCLUSIV! Iata documentul care a dus la excluderea primarului Mihai Chirica din PSD. Aceste secrete incendiare dinamiteaza politica ieseana! FOTO

Publicat: 12 feb. 2018

@ Primarul Mihai Chirica a fost sanctionat recent cu excluderea din PSD, partid sub sigla caruia a candidat la alegerile locale @ Chirica si-a pierdut calitatea de membru de partid pentru o serie de iesiri publice impotriva colegilor de partid @ Un raport stufos a stat la baza excluderii edilului din formatiunea politica @ Mihai Chirica, alaturi de viceprimarul Gabriel Harabagiu si fostul deputat Sorin Iacoban, au fost sanctionati de Biroul Permanent Judetean cu o majoritate covarsitoare de voturi  

Filiala ieseana a Partidului Social Democrat a intrat intr-o noua etapa. Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PSD Iasi a decis zilele trecute excluderea din partid a primarului Mihai Chirica, dar si a viceprimarului Gabriel Harabagiu si a fostului deputat Sorin Iacoban. Acestia au fost acuzati ca nu au respectat linia partidului si ca au atacat constant conducerea centrala a formatiunii.

De altfel, saptamana trecuta, Comisia de Etica, Integritate si Arbitraj din cadrul PSD Iasi a decis cu majoritate de voturi excluderea celor trei, pe baza unui raport stufos ce a fost inaintat BPJ.

Raportul cu pricina arata care au fost pasii ce au dus la excludere si care au fost afirmatiile edilului Mihai Chirica care au lezat partidul. Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in randurile de mai jos concluziile luate de Comisia de Etica a PSD Iasi.

"Comisia de investigare a Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj a consultat o parte din declaratiile d-lui Chirica Mihai, aparute în mijloacele de informare în masa, în perioada 23 februarie 2017- iunie 2017, constatând ca d-sa a continuat sa aiba aceeasi atitudine de nesocotire a disciplinei de partid, nerespectând linia generala a partidului si agenda politica a acestuia si dupa ce a fost sanctionat de forul ierahic superior. Asemenea manifestari rezulta dintr-o serie de publicatii. Astfel, în articolul intitulat, Mihai Chirica descrie cum decurge o executie în CEx-ul PSD: . D-l Chirica a declarat: ,. În perioada premergatoare prezentarii motiunii de cenzura initiata de PSD împotriva Guvernului Grindeanu, din luna iunie 2017, D-l Chirica Mihai a facut declaratii în spatiul public, fara a avea acordul celorlalti membri PSD din Organizatia municipala Iasi sau sa fi informat Organizatia Judeteana a PSD Iasi", se arata in raportul Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj din PSD Iasi.

Citeste si : Rechizitoriu dur al lui Gheorghe Nichita la adresa primarului Mihai Chirica: "Din cauza ego-ului sau, Chirica izoleaza Iasul"

Iesirile in mass-media au fost sanctionate

In continuare, cei din Comisia de Etica prezinta pe larg declaratiile edilului impotriva motiunii de cenzura initiate de PSD pentru inlaturarea Guvernului Grindeanu. Au fost prezentate declaratii aparute in ziarele si pe site-urile din Iasi, in care Mihai Chirica ataca intentia PSD de a schimba Guvernul.

"Referitor la intentia de vot a parlamentarilor de Iasi privind motiunea de cenzura împotriva Guvernului Grindeanu, d-l Chirica Mihai a încercat sa puna presiune pe acestia, afirmând  ca: "Vor proceda complet gresit daca vor vota pentru motiunea de cenzura. Efectiv, vor compromite pe cei care i-au propus, si ma includ si eu aici, chiar daca decizia finala nu mi-a apartinut, si se vor compromite. Atitudinea de fronda a d-lui Chirica Mihai fata de politica PSD, a programului de guvernare al acestui partid,  iese cu pregnanta în evidenta si prin lansarea în spatiul public a unor cuvinte jignitoare la adresa membrilor din Comitetul Executiv National, cât si a celor din conducerea Organizatiei judetene  PSD Iasi. In raport, se prezinta si o parte a articolelor de presa unde Mihai Chirica a aparut cu declaratii impotriva celor din PSD, articole care au fost explicate de catre cei din Comisia de Etica. "Nici dupa aprobarea motiunii de cenzura împotriva Guvernului demisionar a lui Grindeanu de catre Parlamentul României, D-l Chirica nu a avut taria de a recunoaste lipsa de realism a sutinerilor sale, argumentând ca adoptarea cenzurii de motiune ar fi de fapt doar si nu o decizie prin care PSD a dovedit justetea masurilor luate prin retragerea sprijinului politic a lui Grindeanu, prezicând . (…) În continuare, aceeasi publicatie consemneaza: "Primarul Iasului, Mihai Chirica, unul dintre cei mai vehementi contestatari ai lui Liviu Dragnea, a sugerat ca va continua razboiul de gherila împotriva liderului PSD. (…) Fostul lider al PSD Iasi a reiterat ideea ca Dragnea si unii lideri apropiati ai lui (Olguta Vasilescu, Gabriela Firea, Codrin Stefanescu etc.) au confiscat partidul pentru . Au mai fost si alte astfel de articole, aparute în spatiul public, referitoare la actiunile d-lui primar Chirica Mihai prin care se dovedeste încalcarea prevederilor statutare de catre d-sa, Comisia apreciind ca fiind suficiente cele prezentate mai sus pentru a ajunge la o concluzie", se mai arata in raportul Comisiei.

Citeste si : Inevitabilul s-a produs. Sentinta dura pentru primarul Mihai Chirica. Edilul Iasului a fost dat afara din PSD – FOTO, VIDEO

O scrisoare a dinamitat tot

Membrii Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj au evidentiat si celebra scrisoare plecata de la organizatia municipala privind sustinerea Guvernului Tudose, de asemenea in contradictie cu ceea ce au vrut liderii de la centru. Comisia a analizat si a sustinut ca Mihai Chirica avea cunostinta de acea scrisoare, desi nu mai reprezenta vreun for de conducere al filialei.

"La data de 14 ianuarie 2018 a aparut în spatiul public Comunicatul de presa al Biroului executiv al Organizatiei municipale a PSD Iasi, semnat de d-nii Paul Corneliu Boisteanu, presedinte, Sorin Iacoban, presedinte executiv si Teodorescu Gabriel secretarul Biroului executiv, privind sustinerea Guvernului Tudose, fara respectarea prevederilor statutare, iar pe data de 23 ianuarie 2018, când a avut loc o sedinta a Biroului executiv al Organizatei municipale Iasi a PSD, d-l Chirica Mihai, care a participat în calitate de invitat, a semnat un Tabel nominal cu membrii Biroului Executiv Municipal… care si-au asumat Comunicatul de presa, desi nu mai are nicio functie pe linie de partid. Aceasta demonstreaza ca si d-lui a sustinut acest Comunicat de presa, în total dispret cu decizia Comitetului Executiv National al PSD, din 15 ianuarie 2018, care a votat cu o majoritate covârsitoare admiterea demisiei premierului Tudose si implicit a Guvenului PSD. În declaratia sa, consemnata în Procesul-verbal de sedinta al Comisiei din 6 februarie 2018, d-l Chirica Mihai confirma ca a fost consultat telefonic în ziua de 14 ianuarie 2018, de catre d-l Iacoban Sorin Avram, daca este bine sau nu sa mai intram într-o criza politica si toata actiunea a pornit în urma discutiilor cu d-l Tudose M, vicepresedinte BPN al PSD si care prognoza alta criza în PSD, punând în pericol guvernarea. În aceste împrejurari, s-a publicat un comunicat de presa, fara atac la persoana, ci de sustinere a Guvernului PSD.. Dupa cum lasa sa se înteleaga d-l Chirica se pare ca acest demers "a pornit în urma discutiilor cu d-l Tudose", dar nu ne precizeaza în ce împrejurari si conditii ar fi avut loc aceste discutii", se mai arata in raport.
Intregul raport al Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj spoate fi vizualizat aici, pe pagina www.bzi.ro.

Comentarii
 • Este clar că infractorul Nichita conduce din umbră acest clan mafiot numit BPJ ! O adunătură de țărani proști, care nu simt că vremea lui Gigi a apus și în curând va intra la bulău!

  • Pacat de familia ta si de oamenii care au vrut sa-ti dea sa mananci o paine, Baghiule. Esti o dezamagire! Nu stiu cum te suporti! De fapt, nu cred ca o faci avand in vedere ca mai tot timpul bei pana uiti de tine.

    • Pacat de frate-tu, Bogdanele. Putea s-ajunga departe in viata daca nu avea asa un necaz in casa. Si cu deficit si alcoolic. Esti crucea pe care unii o poarta. Esti piatra care atarna de gatul oamenilor cand cad in lac

     • Asata e bună cu fratele meu ! Știu doar că are un apartament pe o plajă departe de mizeria asta de Iași, bani la greu și o familie superbă ! Și acolo nu există poliție politică ca în Românica !

    • Baghiule, vai de tine. Venind de la așa scursura sociala, este un compliment ce mi-ai spus tu. Mulțumesc! Dau o bere! Că oricum asta ti-e nivelul, de betiv abject. Ai luat bani de la Socola pentru te miri ce și n-ai fost în stare decât să-i bei.

     • Daca vorbiti de acel domn B.Baghiu care este publicat in acea revista satirica, poate nu stiti ca a absolvit un liceu celebru n Iasi. A absolvit summum cum laudae o facultate. Are grad universitar, a scris si i s-au publicat lucrari stiintifice. Are, ca sa zic asa, mai multa scoala decat au altii bani. Nu il cunosc personal insa observ ca nu face altceva decat sa dezavueze un infractor, un corupt, un ghiolban al carui loc este la pîrnaie. Pentru asta e de felicitat. Daca bea…si ce ? Cine nu bea? Schineanu?

     • Baghiu ala care profită de un handicap, cerșește milă și bea până cade în sant? Asta ti-e marele literat!?
      Cand il cară Boxerul si ceilalti oameni ai străzii acasa, de unde il iau? Din biblioteca? Nu va e rusine?

 • Un primar serios este preocupat , in primul rand , de problemele orasului si locuitorilor care l-au ales , mai putin de politica ! Nu inteleg cea fost in capul lui Chirica , probabil ca si-a facut niste calcule , insa n-a gandit bine. In fond si el este „produsul” fostului sau partid , fara sprijin politic n-ar fi ajuns vreodata director ,viceprimar si primar. Acum ii va fi si mai greu sa obtina sprijin de la Bucuresti dar si ale pesedistilor din Iasi pt proiectele Iasului , va trebui sa incerce sa se descurce pe …cont propriu . Greu de crezut ca va rezista in functie mai mult de 5-6 luni.

 • In mod sigur isi va duce mandatul pina la capat deoarece iesenii l-au ales, nominal,si nu psd-ul.La urmatoarele alegeri palamentare candidatul psd, oricare va fi el, va obtine la Iasi doar citeva procente, si asa va scapa orasul de ciuma rosie.Dar sa nu uitam, Despot dragnea bate la poarta puscariei,si partidul va deveni SOCIAL_DEMOCRAT cu adevarat, fara interdictie de libera exprimare opiniilor membrilor saI.Iar Chirica,la viitoarele alegEri locale,va candida ca indepedent si va cistiga,deoarece lociutorii,orasului isi deemneaza primarul nicidecum psd-ul.Va fi mai greu pentru ca nu ai consiliul de partea ta, dar nu imposibil, numai nebuni ise pot opune unor proiecte bune.Iar in privinta alocarii banilor de la centru intotdeauna am fost vaduviti,dar sa vedem ce culore va avea viitorul guvern.

  • In absolut niciun caz Mihai Chirica nu a fost ales nominal. A castigat doar pentru ca a facut parte din PSD. Mihai Chirica este nimeni fara un partid un spate. Oricate trucuri de imagine ar incerca si oricat s-ar plimba pe la televiziuni imbracand haina victimei si a justitiarului nu are sanse de unul singur.

  • Cam greu sa mai prinda un mandat domnul Chirica in conditiile in care vrea sa suspende liberele pe mijloacele de transport in comun pentru pensionarii peste 65 ani. Daca ne
   gandim ca 70% dintre votanti sunt pensionarii, atunci ce sanse va mai avea? Sigur va fi votat si probabil si ales cel care se va gandi si la unele facilitati pentru pensionari.

 • Eu,si ca mine multi altii,am votat OMUL Chirica, nicidecum psd-istul Chirica.Aceasta s-a intimplat fiindca nu a avut un contracandidat mai bun,nu ca ar fi fost foarte bun.Mentionez ca sint anti psd totalmente,chiar il urasc de moarte.Deci se poate vorbi de un vot nominal,si te informez Mihai,si imi asum pardoxul, ca nu am votat absolut deloc consilieri locali sau judetieni de culoare rosie.Doar lingaul de pop maricel a venit de pe lista psd.Chirica afost candidatu lde primar propus de partid, dar votul s-a dat individuluiChirica.Atributul” nominal ” deriva de la substantivul nume.

 • Au început trolli plătiți din ambele tabere ale ciumei Pesedece să se înjure…. Devine amuzant, ușor amuzant, dacă ne gândim că sunt plătiți din banii noștri.

 • Fiind anti psd, indiferent de taberele lor interne, o singura solutie ne poate salva. Fene primar, Popa presedinte (ca independent). Restul, acasa. PS. Si Simi vornicel.

 • Spuneti-mi cînd îl inlocuiti pe acest ” no name”, zis si HARABAGIU Gabel… hoț de terenuri din naștere, acest clan mafiot dormat din Gabel si soacra lui cu care acesta are o relatie mai speciala cind sotia Madalina este la brutarie si fura tot ce gaseste…

 • Lui Chirica i s-a urcat la cap prea repede succesul de la alegeri! S-a îmbătat cu apă rece referindu-ne la faptul că a vrut să preia şefia Mafiei lui Nichita!! Şi-a rupt oleacă gâtul!! Credeai că răpănoşi precum Iacoban, Harabagiu, Câtea, Vasile Toma, Ciubotaru şi alţi câţiva trepăduşi pot să-ţi asigure supremaţie? Ai cam luat-o în freză!! Marş din funcţia de primar, puradelule!!

Adauga un comentariu