Actualitate

EXCLUSIV! Iata subiectele date astazi la proba de Matematica – EVALUARE NATIONALA – UPDATE FOTO

Publicat: 27 iun. 2013

Elevii de clasa a VIII-a sustin astazi, sub supraveghere video, proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale. A fost extrasa varianta 3. Copiii au 3 subiecte, I, II si III. In mare, cerintele subiectelor sunt legate de: rezolvarea unei inmultiri, a unei impartiri, recunoasterea unui numar natural. De asemenea, elevii au elemente ce tin de functii, de radicali, o problema in care sa recunoasca, la un dreptunghi, valorile laturilor, unghiurilor si, la ultimul punct, o problema de geometrie, mai ampla.

Conform unui reputat profesor de matematica din Iasi, interpelat de reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi, varianta este una lejera, cu cerinte bine precizate, astfel incat candidatii sa poata obtine nota 7, daca au cunostine si o pregatire medie.

Notele obtinute de absolventii claselor a VIII-a vor conta la admiterea la liceu. Proba scrisa la matematica a inceput la ora 9:00, dupa extragerea plicului cu varianta de subiecte.

Evaluarea lucrarilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.
subiecte mate capacitate 2013
subiecte mate capacitate 2013

Comentarii
Adauga un comentariu