Titlurile zilei

Exclusiv! Ieșean, condamnat în urma unui live pe Facebook! Cursă nebună prin oraș, ajunsă virală pe Internet! Martorii s-au crucit!

Publicat: 29 feb. 2020

Judecătorii ieșeni au decis condamnarea unui bărbat, acuzat că a urcat băut și fără permis la volan. Totul a ieșit la iveală în urma unui accident. Pentru a ajunge la această concluzie, magistrații au folosit drept probă și un live pe Facebook făcut de către un martor

Un individ s-a ales recent cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, după ce a fost acuzat de încălcarea legislației rutiere. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Ionuț Cristian Mitu la pedeapsa rezultantă de un an și opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Inculpatul Mitu Ionuț Cristian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Belcești sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 70 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

A decis să se plimbe un pic

Procesul individului a început în urmă cu câteva luni. Prin rechizitoriul emis pe data de 12 noiembrie 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuț Cristian Mitu (20 de ani), de profesie casier la un hypermarket, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor amintite. Pe de altă parte, procurorii au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință, întrucât în cauză a intervenit împăcarea între părți.

„Pe data de 20 octombrie 2019, în jurul orei 20:20, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Lodgy pe bulevardul Dacia, din municipiul Iași, având o îmbibație alcoolică peste limita legală și fără a avea permis. Situația de fapt se susține cu mai multe mijloace de probă, administrate în cursul urmăririi penale, inclusiv procesul-verbal de ridicare imagini de pe telefonul martorului T.I.F. – «live pe Facebook»”, au menționat procurorii.

La audieri, individul a recunoscut comiterea faptelor și a afirmat că este de acord să presteze o muncă în folosul comunității, dacă se va considera necesar acest lucru.

A trecut pe scaunul șoferului

Oamenii legii au adăugat că, în dimineața zilei de 20 octombrie 2019, individul a consumat băuturi alcoolice, după care, în jurul orei 19:45, a plecat de la apartament împreună cu colegul său, acesta din urmă conducând autoturismul marca Dacia Lodgy, aparținând unei firme, care îl închiriase de la o altă societate comercială.

„Martorul a condus autoturismul și, când a oprit, în dreptul unui hotel, i-a transmis inculpatului să îl aștepte cât timp merge să vorbească cu un martor ce era cazat la hotel, împrejurare în care a oprit autoturismul și a lăsat cheile în contact, iar frâna de mână trasă. După aproximativ două minute, deși anterior consumase băuturi alcoolice, inculpatul a trecut de pe locul dreapta față pe locul șoferului, la volan, a pornit motorul și a plecat cu autoturismul marca Dacia Lodgy, pentru a se plimba în municipiul Iași. Ajuns pe bulevardul Alexandru cel Bun, din municipiul Iași, autoturismul condus de inculpat a fost observat de un martor, care conducea mașina Dacia Logan în aceeași direcție de mers, întrucât vehiculul condus de inculpat se afla în dreptul unei terase, oprit pe diagonală, ocupând banda a doua de circulație, avea luminile de avarii pornite, iar inculpatul tura excesiv motorul”, au constatat procurorii.

Ulterior, individul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Aceștia au adăugat că, la un moment dat, martorul B.I. a observat în oglinda retrovizoare faptul că, din spate, venea autoturismul marca Dacia Lodgy condus de inculpat, care rula cu viteză mică, crezând că va opri, însă a fost lovit în partea din spate a vehiculului.

„După ce inculpatul a oprit, martorul i-a cerut asigurarea, moment în care a văzut că acesta mirosea a alcool, astfel încât a apelat 112, solicitând intervenția Poliției”, au subliniat anchetatorii.

După oprirea individului, acesta a fost testat cu aparatul etilotest la ora 20:56, rezultând o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, individul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. Așadar, la ora 21:20, acesta avea o alcoolemie de 2,07 grame la mie alcool pur în sânge, iar, la ora 22:20, o alcoolemie de 1,90 grame la mie alcool pur în sânge.loading...

Adauga un comentariu