Local

Exclusiv! Incendiu major la o fabrică din cartierul Tătăraşi – LIVE VIDEO/ FOTO, Update

Publicat: 26 mai 2020

UPDATE 19.40:  Astăzi, 26 mai, în jurul orei 17.30, un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de materiale textile din stradela Vântu nr. 3 – 5, aparținând SC Timtex Company SRL. Focul s-a extins și la câteva case din apropiere, suprafața afectată fiind de aproximativ 250 de metri pătrați. Din fericire, nu au existat victime. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate cinci autospeciale și o autoscară ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, iar pentru eventualele măsuri de prim ajutor a fost trimisă și o ambulanță SMURD.

Municipalitatea s-a mobilizat pentru a susține eforturile pompierilor. Astfel, echipajele acestora sunt ajutate cu cisterne de echipe ale Salubris SA, Servicii Publice SA și Citadin SA, precum și de autovehicule de intervenție ale unor instituții de stat și companii private. Și la această oră circulația autovehiculelor în zonă este redirecționată de echipaje ale Poliției și Poliției Locale Iași. În acest caz a fost emisă și o avertizare prin sistemul Ro-Alert privind degajări semnificative de fum, astfel că situația este și în atenția Gărzii de Mediu.

UPDATE 26 MAI 2020:  Incendiul a fost lichidat 01.37. La locul intervenţiei au rămas 4 echipaje pentru supraveghere. ISU va reveni cu date legate de cauză probabilă a incendiului după stabilirea acesteia.

”Incendiul de la depozitul de textile a fost lichidat azi noapte în jurul orei 1.37 după opt ore de luptat cu flăcările. Intervenţia a fost dificilă deoarece exista o mare cantitate de textile iar fumul se propagase. Cauzele probabile a producerii incendiului vor fi stabilite astazi” au explicat reprezentanţii ISU Iaşi.

“ Vom caută soluții ca cei afectați sa nu rămână in strada , sa-i adăpostim și sa le asiguram paza bunurilor personale . Deasemenea sa încercam sa-i ajutam sa-și remedieze locuințele afectate de incendiu . Sincer , îmi pare rău pentru cele întâmplate și mulțumesc forțelor de ordine care au acționat promt”, a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

Update 19.29: La fața locului au ajuns reprezentanți ai ITM Iași.

Update 19.27: „ISU a fost solicitat să intervină pentru stingerea unei fabrici, unei locuinţe şi a unei anexe. În aceste momente intervin 55 de pompieri. Au fost afectați aproximativ 1.500 mp.”, a declarat reprezentantul ISU.

Update 19.22: Alte trei acoperişuri au ars din cauza incendiului declanşat la fabrica de șosete. Oamenii ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu vor fi cazaţi de către autorităţi.

Update 19.20: Persoana transportată la spital este o femeie în vârstă de 51 de ani. Aceasta a suferit un atac de panică. Femeia se afla în stare stabilă. Urmează să fie evaluată şi tratată.

Update 19.14: Incendiul s-a extins spre locuințele din apropiere. Patru case au fost afectate.

Update 19.12: O persoană a fost preluată de de un echipaj SMURD.

Update 19.00: Pompierii continuă să lupta pentru stoparea incendiului. Sunt aproximativ 1.500 de mp cuprinşi de flăcări.

Update 18.59: În aceste momente la faţa locului sunt trei autospeciale dotate cu apă şi spumă, un echipaj de prim-ajutor, o autospecială pentru trasnportul victimelor multiple, două echipaje de salvare şi prim-ajutor, o autoplatformă şi o descarcerare. În total șapte ofiţeri și 47 de subofiţeri lupta împotriva flăcărilor.

Update 18.56: Lichidarea incendiului este dificilă pentru pompieri deoarece în incinta clădirii cuprinse de flăcări se afla multe materiale textile.

Update 18.48: Circulaţia în zona nu este permisă. Echipajele de poliţie şi jandarmi nu permit accesul şi continuă să redirecţioneze autoturismele aflate pe străzile din proximitatea incendiului.

Update 18.42: Viceprimarul Gabriel Vasile Harabagiu, alături de alți reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, s-au deplasat la locul incendiului.

Update 18.33: Incendiul se manifestă puternic în continuare. Mai multe echipaje ISU se deplasează la fața locului pentru a ajuta la stoparea flăcărilor. Cisterne de la SalubrIS cara apa pentru a ajuta pompierii. Oamenii din zonă sunt revoltaţi de faptul că fabrică ar funtiona în zonă fără documente.

În urmă cu puţin timp s-a produs un nou incendiu major la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi, un incendiu a izbucnit la o fabrică de șosete de 250 mp de pe stradela Vântu 3-5 din cartierul Tătăraşi Nord. Momentan nu se cunosc cauzele producerii incendiului și dacă s-au înregistrat victime. Incendiul s-a propagat şi la acoperişul unei locuinţe învecinate. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale dotate cu apă și spumă, o cisternă cu apă, un echipaj de prim-ajutor, o platformă de intervenţie la înălţime. Toate autoturismele care se îndreaptă spre Podu de Fier sunt redirecționate.

S-a emis avertizare prin sistemul Ro-Alert pentru degajări mari de fum

Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de Materiale Textile din municipiul Iași, Stradela Vântu, nr.3. Ocoliți/ evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricţii rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupați gurile de aerisire”, se arată înavertizarea transmisă de ISU Iași prin sistemul Ro-Alert.

Mai multe incendii au avut loc în județul Iași în ultimele zile

Pe 22 mai, în zona Tudor Neculai din Iași a izbucnit un incendiu. Flăcările au acaparat etajul al doilea al unui bloc. În locuință se afla o bătrână care a fost scoasă în afara imobilului de către vecini. Din fericire aceasta nu a fost rănită. De asemenea în apartament se aflau mai multe animale de companie. La fața locului intervine o echipă de pompieri cu o autoutilitară dotată cu apă și spumă. Un echipaj de poliție și unul medical SMURD s-au deplasat la locul incendiului. Echipa medicală a resuscitat un câine şi o pisică reuşind să le salveze viaţa.

Comentarii
  • Nu m-ai vorbi prostii.Patronul respectiv e distrus!E un om cu un suflet mare si ajuta pe toata lumea. Daca nu cunosti nu vorbi aiurea.

  • Da, pompierii au cerut ajutor pentru ca masinile de stingere stau in garaj, defecte si din lipsa de personal. Nu sunt bani pentru piese de schimb decat pentru ambulantele SMURD. Asta este politica lui Arafat. asa ca sa nu va mirati ca pompierii care sunt aceiasi si pe ambulantele SMURD si la stingere, nu pot intervenii cu mai multe forte la incendii.

Adauga un comentariu