Actualitate

EXCLUSIV. Incident rutier spectaculos la Paun. Un sofer s-a ratacit in padure, din cauza sistemului GPS – FOTO,VIDEO

Publicat: 26 ian. 2016

Ieri noapte, la ora 00:00, un sofer care venea de la Pascani spre Tomesti, conducand un autoturism Ford, a fost implicat intr-un accident rutier, totul din cauza sistemului GPS. Mai precis, intrucat ninsoarea de ieri noapte a dus la scaderea vizibilitatii, barbatul a activat sistemul GPS, urmand indicatiile acestuia. Din cauza unei erori si a vremii nefavorabile, barbatul a ajuns cu masina in padurea de la Paun, dupa ce a urmat o ruta mai scurta pentru a ajunge la Tomesti.

Vezi si EXCLUSIV. Parcare din Tudor Vladimirescu, transformata in pista de drifturi – FOTO

Din cauza zapezii acumulate pe carosabil, barbatul a derapat si s-a rasturnat cu masina intr-un sant. Acesta a facut un atac de panica dupa ce s-a vazut singur in padure, reusind sa sune la 112 abia dupa ce si-a mai revenit. Pompierii au plecat spre locul accidentului, insa nu au reusit sa ajunga in zona din cauza zapezii si a drumului anevoios, scurtatura nefiind indicata soferilor, ci doar carutasilor. Seful echipei de pompieri a decis sa solicite interventia unui autoturism 4X4 pentru a intra in padure, dar, intre timp, voluntarii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), care s-au deplasat pe jos, au fost primii care au ajuns la sofer, gasindu-l in padure, la o distanta de aproximativ patru kilometri de Tomesti.

Comentarii
  • Greseala e a autoritatilor, ca au marcat un drum ingust de pamant, prin padure, ca fiind drum practicabil. Daca va aduceti aminte, la intrarea in Paun s-au pus chiar si indicatoare cu Tomesti, in prezent acestea fiind sterse. Faza e ca pana la intrarea in padure, drumul e asfaltat si probabil asta l-a dus in eroare pe om, care a crezut ca drumul rau e doar pe o mica portiune… Daca tot l-ati marcat pe harta, de ce nu construiti drumul ala?

Adauga un comentariu