Local

EXCLUSIV! Isterie pe aeroportul din Iași! Ieșenii veniți din Italia povestesc ce se întâmplă cu noul coronavirus! Nimeni nu se aștepta la această reacție – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 feb. 2020

Ieșeni veniți din zonele afectate de coronavirus au ajuns în această dimineață la Iași, după un zbor cu peripeții. Aceștia au relatat în exclusivitate pentru cotidianul Bună Ziua Iași, care este situația actuală în Italia.
Aproape 200 de ieșeni veniți din Italia, au aterizat în această dimineață la Iași. Zborul Bergamo-Iași din această noapte a avut întârzire 90 de minute. Pasagerii s-au debarcat cu măști de protecție și au fost controlați în Aeroportul din Iași. După ce li s-a verificat temperatura și au completat un formular specific, au putut să iasă din Aeroport. Personalul aeronavei a făcut un anunț la aterizare, iar ieșenii au ripostat.

”Oamenii sunt foarte speriați”

Ieșenii care au aterizat în această dimineață la Iași după un zbor cu întârziere din Italia au descris situația cu care se confruntă Italia în acest moment privind contaminarea cu coronavirus . ”Sunt extrem de mulți români care au plecat în alte țări să muncească fiindcă o dată cu apariția coronavirusului, situația economică a scăzut drastic. Oamenii sunt foarte speriați, toată lumea poartă măști de protecție. Nu se mai găsesc nicăieri măști, fiindcă fiecare vrea să se protejeze de infestare. Eu vin din Cuneo, iar la noi în oraș au fost trei suspecți de coronavirus, dar nu s-au confirmat. Sunt alte orașe mai afectate ca al nostru, iar acolo oamenii stau în carantină. S-au închis școli, restaurante, iar poliția circulă frecvent pe stradă” a specificat o ieșeancă.

Părerile sunt împărțite

Un cuplu revenit în Iași după câțiva ani buni în care nu au mai ieșit din Italia, susțin faptul că situația nu este atât de dramatică precum se mediatizează în Italia. ”Se face prea mult zgomot cu acest coronavirus. Da, au decedat oameni, dar sunt persoane care prezentau și alte afecțiuni. Este o situație dificilă, dar nu chiar atât de gravă încât să se exagereze. Sunt români care locuiesc în Italia și care din frică și-au închis pentru moment business-urile. într-adevăr, situația economică va avea de suferit”, adaugă un alt ieșean.

Situația economică este la pământ în Italia

Carnavalul de la Veneția care ar fi trebuit să se desfășoare în această perioadă, nu va mai avea loc din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Ieșenii care locuiesc în Italia spun că acest lucru, va afecta enorm Italia. ”Erau comecianți, care prin carnavalul de la Veneția câștigau bani pentru a se întreține tot anul. Acum, situația economică va fi deplorabilă. Nici înainte nu era roz, dar acum va fi la pământ. Cel mai mare eveniment al anului, care aducea cele mai multe fonduri țării, nu va mai avea loc”, a intervenit o ieșeancă.

Revoltă în rândul ieșenilor

Schimbările puse în practictică de personalul aeroportului dar și cele ale personalului aeronavelor care transportă ieșenii din Italia spre Iași au pus pe jar pasagerii. Personalul aeronavei a schimbat pentru această perioadă de risc strategia de debarcare, iar timpul de așteptare a fost prea lung, spun ieșenii. ” În primul rând, suntem extrem de supărați pentru că zborul a avut întârziere 90 de minute. Apoi, personalul aeronavei nu ne-a anunțat de la începutul zborului că vom coborî câte 20 de persoane, iar celelalte vor trebui să aștepte în avion. Mai apoi, a durat o veșnicie până ce am completat niște chestionare și ni s-a luat fiecăruia temperatura. Să suplimenteze personalul, sau să anunțe pasagerii de la început despre ce urmează să se întâmple. Eu am așteptat atât de mult, încât mi s-a ridicat tensiunea și mi s-a făcut rău”, mai spune o ieșeancă.

Noul regulament al Aeroportului Iași

Conform noului regulament de prevenție, la aterizare, personalul aeronavei are obligația de a debarca câte 20 de pasageri, zece din fața eronavei, zece din spate. Aceștia se prezintă la ghișeu cu buletinul său pașaportul, iar mai apoi îi este verificată temperatura și este rugat să completeze un formular pentru evidență. Pasagerul va trebui să scrie numele, zona din care vine, dacă a intrat sau nu în contact cu un pacient diagnosticat sau suspect de coronavirus, numărul personal de telefon și cel al unei persoane apropiate. în cazul în care pasagerul spune personalului specializat că a avut simptome specifice infestării cu coronavirus, acesta va fi izolat la domiciliu timp de cel puțin zece zile, timp în care este monitorizat.

Alertă în Craiova! Pasagerii unei curse din Italia sunt aşteptaţi cu mascaţii

179 de pasageri care au ajuns din Italia, luni noaptea, pe Aeroportul Internaţional Craiova, au fost aşteptaţi de jandarmi, medici şi zeci de poliţişti. Toate persoanele, inclusiv membrii echipajului, au trecut prin filtre de control, scrie Mediafax. 179 de persoane ar fi trebuit să ajungă luni noaptea de la Bergamo la Craiova. 40 de călători au renunţat la călătorie înainte de a pleca din Italia, potrivit reprezentanţilor Aeroportului Craiova.

Proteste în Craiova! Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că oamenii au fost trimişi în carantină

Mai multe persoane protestează la această oră, în fața Primăriei Bechet, nemulțumite că persoanele ce vin din localitățile italiene unde a fost depistate cazuri de coronavirus, vor fi puse în carantină într-un campus din localitate.

Oamenii s-au mobilizat pe Facebook la scurt timp după ce autoritățile au precizat ce măsuri se vor lua în cazul pasagerilor ce vor ajunge în această noapte de la Bergamo pe Aeroportul Internațional Craiova.loading...

Comentarii
 • Niste porcarii de masuri inutile…
  pai si daca aia declara aiurea pt a evita carantina? …cred ei de la sine ca nu au nimic si zic la misto ca vin din alta parte?!
  Ar trebui bagati in carantina toti!!!!

 • Corect,dl. Mihai. Diaspora sculii mele. Vai de capu lor de amarati. Stai sa vezi de acum aglomeratie la spitalele din Iasi,ne vin saracutii diasporeni sa se trateze mocca.

 • Se intorc votantii fuhrerului imputit de la quatrococeni! Dupa ce ne-au distrus tara pentru 5 ani ne mai aduc cadou si un virus ucigas! Sa ramana in Italia unde s-au dus de bunavoie ca sclavi si sa ne lase in pace!

 • „va dati seama? Am asteptat nu stiu cate minute, mi-a crescut tensiunea” vai de mine.
  Apai daca tot ce este normal in capul unora apare ca fiind anormal, eu cred ca unii chiar au o problema.

  E prea multa vâlvă pt acest virus. In primul rand trebuie sa se stie ca cei care au murit au suferit si de alte afecțiuni, plus ca nu se stie de sursa virusului si ca de un vaccin inca nu se poate vorbi.
  Marea problema e ca acest virus ataca in principal plamanii.

  Mai cititi si voi surse, gen CNN, BBC, nu va mai luati dupa mediafax si alte cacaturi.
  Multa sănătate!

 • Nu inteleg de ce ii lasa sa vina in tara.. sa ramana in Italia.. pentru ca Romaniei, fix coronavirus ii lipseste.. Facem o greva, o petitie, o mobilizare?

 • Ci aveț ăi cu nuoi ? Suntem civilizați, dăm cu ghebu la ETtaleea, bandantele noastre șterg cururi Ttaleene, civilizate, e normal să ne crească tensiunea „acasă”.
  Cum să se anuleze cursele dă aveon, acuma, că ne luăm beletele cu 5 luni inainte ca să fie mai ieftinior ? Noi, patrioții, o să prenotăm la microbuze și tot venim la romanika să ne tratăm ieftin.

 • sunteti doar niste cretini dezinformati. prostia care va abureste mintile e mai periculoasa decat virusul in sine. s-au luat doar masuri de prevenire si izolare a cazurilor suspecte, nu de sfarsitul lumii cum v-ar place sa auiti. dar mancarimea nu va da astampar nici de data asta fata de cei care traiesc in alte tari… cand va vin amicii si rudele din strainatate cu portbagajul plin, repede mai sariti la pupat. tare as vrea sa ajunga un pic pe la voi, sa va vad pe toti cu funingine pe la bot si usturoi in kur. sunteti mai infecti decat bietii chinezi!!!

 • CORONAVIRUS –VIRUS -mai BIOLOGILOR, Medicilor — a fost in primul rand arma de lovit economic si politic! in cei ce nu raspundeau cum trebuie la GLOBALISM ! FRATILOR mancati ceapa, usturoi, leurda(Alium ursinum ),luati vitamine,lamai, parasinus !! De CORONAVIRUS au murit persoane de peste 75 de ani cu alte boli,–85%, Sub 70de ani cu o viata dezordonata,mari fumatori, stressatii 15% In loc de masti,combinezoane, corturi, camere superizolate mai bine si mai sigur mancare, medicamente –CLORCHINONA, ,rabdare,liniste si acea acceptarea intamplarii in viata !

 • Uite ce este @generalss, sa ma pupi in f…. ! Spalatoarele de c…. si capsunari sa-si ia progeniturile cu ei. Nu ne intereseaza bagajele voastre pline de cadouri de mana a doua din bani făcuți prin înjosire si umilire a statutului de om si a aceluia de a fi roman! Nimeni, înafară de bietii voștri copii, părăsiți si multi dintre ei indobitociti de singuratate, nu are nevoie de fleacurile voastre! Mai mult, multi dintre băieții părăsiți de voi ajung homosexuali, pentru că nu ii apara nimeni, canaliilor! Atentie!

 • @just, habar nu ai ce spui, printre morti sunt si tineri ,în jur de 30 de ani, fără nici un fel de alta afectiune! Ex chiar medicul chinez Li Wenliang care a avertizat China de aceast coronavirus. Avea doar 34 de ani! Incearca sa nu mai dezinformezi

Adauga un comentariu