Actualitate

EXCLUSIV! Lovitura anului data de procurorii DIICOT Iasi! Un smecher de top a fost ridicat de mascati si dus ieri la Tribunal! Prins in flagrant langa Parchet! (FOTO & VIDEO)

Publicat: 20 iul. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Desi actiona ca un lup singuratic si credea ca de fiecare data a comis crima perfecta, iar nimeni nu poate ajunge la el, ieri, procurorii de la DIICOT l-au dus pe Constantin Cojocaru in fata judecatorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventiva @ Este un golan adevarat, cu un cazier de speriat @ S-a apucat de trafic de droguri, in special cocaina, dupa ce si-a ispasit pedeapsa pentru trafic de carne vie @ Si-a cumparat un BMW Seria 3 pe care l-a preparat special pentru a putea aduce cantitati mai mari de droguri din tarile vestice @ A fost prins in flagrant chiar langa Parchetul de pe langa Judecatoria Hirlau, in momentul in care a scos drogurile din masina @ Localnicii din Targu Frumos erau extrem de revoltati ca traficantii isi fac de cap si vand etnobotanice adolescentilor

Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi (DIIICOT) au reusit sa rezolve in urma cu doua zile un dosar extrem de sensibil, care viza anihilarea unuia dintre cei mai periculosi traficanti de droguri aparuti in ultimul an, in Iasi. Este vorba despre Constantin Cojocaru, de 37 ani, un individ care inainte de a se ocupa cu traficul de droguri a fost un proxenet de temut.

Cojocaru a fost arestat in anul 2010 in dosarul in care era acuzat de trafic de persoane, insa, dupa ce si-a ispasit pedeapsa din acel dosar, s-a apucat de trafic de droguri in speranta ca de data aceasta va actiona mult mai profesionist. Asa a si facut. A reusit sa fie aproape invizibil in ultimii ani. Nu vindea decat persoanelor pe care le cunoastea foarte bine si nu accepta sa primeasca in anturajul sau persoane noi. Era foarte suspicios si se ferea tot timpul sa intre in contact cu acei consumatori de droguri care pareau prea disperati si ar fi putut sa-l expuna riscului de a fi prins mai usor de oamenii legii.

Procurorii de la DIICOT Iasi impreuna cu ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Iasi au reusit sa ajunga la Constantin Cojocaru prin intermediul unui tanar din Targu Frumos. Intreaga comunitate din Targu Frumos era extrem de revoltata ca urmare a faptului ca Dumitriu Ionut, zis Vanea, vindea droguri copiilor, adolescentilor si tinerilor din zona respectiva.

Citeste si: Cel mai PROST traficant de droguri! A sunat la politie sa le spuna ca i s-a furat…cocaina din masina

Clientii comiteau talharii pentru a face rost de droguri

Dumitriu Ionut a inceput sa vanda etnobotanice in urma cu cativa ani, dupa care a reusit sa procure canabis si, usor-usor, si-a facut o clientela foarte serioasa din zona Targu Frumos, Pascani, Hirlau. Oamenii din zona au mers la Politie in repetate randuri si au reclamat faptul ca acest tanar vinde droguri fara sa fie prins.

Una dintre marile probleme inregistrate la Targu Frumos era aceea ca unii dintre clientii lui Dumitriu Ionut au inceput sa comita infractiuni de furt sau talharie pentru a face rost de bani pentru droguri.

Citeste si: Exploziv! Mascatii i-au crezut povestea! Zeci de perchezitii la Iasi dupa ce o mama disperata a povestit tot ce stie despre traficantii de droguri! FOTO, VIDEO

Anchetatorii din cadrul BCCO Iasi il aveau deja in vizor, insa asteptau sa-l prinda in momentul in care strangeau suficiente probe impotriva sa, pentru a nu scapa prea usor. Existau informatii ca acesta urmeaza sa primeasca un transport important de cocaina. In mod evident, pentru trafic de etnobotanice pedepsele sunt mult mai mici decat in ceea ce priveste traficul de cocaina.

In acest context, anchetatorii asteptau sa-i dovedeasca cateva tranzactii de droguri de mare risc. Au fost infiltrati investigatori sub acoperire, i-au fost puse telefoanele sub ascultare si a fost filat zi si noapte.

Ar fi fost cu totul nefiresc sa fie prins doar pentru etnobotanicele vandute adolescentilor din zona, in timp ce el avea de vanzare si cocaina. Numai ca, la vanzarea de cocaina era mult mai atent. In momentul in care au inteles totul despre activitatea infractionala a lui Dumitriu Ionut, oamenii legii mai aveau de aflat un singur lucru important: de unde cumpara cocaina.

Citeste si: EXCLUSIV/UPDATE: Lovitura dura pentru traficantii de droguri din Iasi! Perchezitii de amploare ale Politiei – FOTO, LIVE VIDEO

Prins cu 20 grame de cocaina

Asa au ajuns la numele lui Constantin Cojocaru. Acesta din urma avea o retea de furnizori bine pusa la punct in tarile din Vestul Europei, in special in Spania si aducea de acolo drogurile. Pentru a nu fi prins si-a preparat masina, un BMW Seria 3, in sensul ca i-a facut mai multe locuri speciale in care puteau fi ascunse substantele interzise.

Ultima lovitura era una importanta: a mers in Spania si a cumparat nu mai putin de 200 grame de cocaina pura. A mers cu ea in masina prin toata Europa si in urma cu doua zile a ajuns la iubita sa din Hirlau. Oamenii legii i-au monitorizat fiecare miscare de la intrarea in tara pana in spatele blocului iubitei sale. Este vorba de un bloc situat in imediata vecinatate a Parchetului de pe langa Judecatoria Hirlau. Acolo, ofiterii de politie l-au blocat exact in momentul in care a scos drogurile din ascunzisurile masinii.

Citeste si: EXCLUSIV! Traficanti de DROGURI, "saltati" de mascati! Perchezitii de ULTIMA ORA – FOTO, VIDEO

Cocaina gasita valoreaza aproximativ 20.000 euro. Au fost efectuate mai multe perchezitii domiciliare. Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 16:00, cei doi traficanti de droguri au fost adusi la instanta de judecata pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva.

Reporterii BZI au surprins in exclusivitate imagini chiar din momentul intrarii lor in sediul Tribunalului.

Aseara, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis emiterea mandatului de arestare preventiva pentru cei doi traficanti extrem de periculosi.

Adauga un comentariu