Titlurile zilei

Exclusiv! Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară venea vânătă la spectacole: „Nu este niciun accident, mi-a spus că soțul ei, Codrin Nicoară, este foarte violent”. Anchetatorii confirmă ipoteza

Publicat: 02 iun. 2020
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se află internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, după accidentul suferit în casa soțului ei, Codrin Nicoară
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară nu a trăit o viață foarte liniștită alături de soțul ei, Codrin Nicoară

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară venea vânătă la spectacole, iar colegii ei spun că nu poate fi vorba despre un accident. Una dintre colegele artistei a declarat că a văzut-o de nenumărate ori cu vânătăi pe corp. Mai mult decât atât, aceasta a precizat că Maria Macsim Nicoară i-ar fi spus că soțul ei este foarte agresiv

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară venea vânătă la spectacole. Asta susțin colegii artistei. Mai mult decât atât, toți spun că nu este vorba despre niciun accident și cred că femeia a fost agresată sau împinsă pe scări de soțul ei, de Codrin Nicoară. Anchetatorii nu sunt însă la fel de convinși și încă adună probe. Totuși, întreaga poveste pare mai degrabă desprinsă dintr-un film polițist. Un film polițist pe placul lui Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei. Apropiații familiei au spus că Nicoară era pasionat de filmele polițiste, de acțiune și de cărțile din aceeași categorie. Desigur, totul poate fi o simplă coincidență. Totuși, ce s-a întâmplat în casa familiei Macsim-Nicoară în urmă cu mai bine de trei săptămâni?

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară le povestea colegilor că soțul ei, Codrin Nicoară, este violent

Reporterii BZI au discutat cu mai multe persoane din anturajul artistei, inclusiv cu membrii familiei acesteia. Nimeni nu crede înr-un accident. Motivul? În majoritatea cazurilor nimeni nu crede în accident din cauza discuțiilor pe care le-au avut cu Maria Macsim Nicoară, înainte de „accident”. Una dintre colegele artistei a discutat cu reporterii BZI și a relatat câteva întâmplări delicate. A observat de multe ori semne de violență pe corpul femeii, urme mascate discret.

„Da, am văzut vânătăi pe corpul Mariei. Pe mâini și pe picioare. Nu mi-a spus clar că a bătut-o Nicoară, dar mi-a spus că era foarte violent…Jur că mi-a spus asta…Nu vorbea mereu despre ce i se întâmplă. Mi-a spus de divorț și am sfătuit-o să pună punct…”, a spus una dintre colegele Mariei Macsim Nicoară.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară era dezamăgită și nu voia să renunțe ușor la locul unde și-a investit toate economiile

Familia mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a precizat că toate economiile ei s-au dus către casa în care locuia alături de Codrin Nicoară, în Aroneanu. Acolo a investit bani și sentimente. Voia să aibă casa ei în care să fie fericită. Nu s-a bucurat prea mult de ea pentru că relația dintre ea și soț s-a răcit considerabil, iar problemele parcă apăreau din senin. Familia ei a precizat că Nicoară i-ar fi dat termen să plece din casa din Aroneanu în această vară. Nu ar fi vrut să facă asta. Le-a povestit și colegilor despre asta.

„Ea se temea să o ia de la capăt, să renunțe la tot. Ea a făcut foarte multe lucruri în casă, din banii ei. A mai trecut o dată printr-o relație din care a plecat cu mâinile în buzunar. Nu voia să se întâmple asta din nou și de aceea a ținut să rămână lângă Nicoară”, a precizat aceeași colegă.

Scenele de violență dintre Maria Macsim Nicoară și soțul ei Codrin Nicoară au fost confirmate de surse din cadrul anchetei

Ceea ce s-a vehiculat imediat după „accident”, adică faptul că Nicoară era agresiv cu soția sa, se confirmă. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că au fost stabilite două episoade de violență între soți, dar nu s-a putut stabili dacă în seara „accidentului” a existat un asemenea episod. Anchetatorii au ajuns la o concluzie clară. Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a suferit leziunile care au trimis-o în stare critică la spital după ce a căzut pe scări. Nu se poate spune însă dacă soțul ei, Codrin Nicoară, a împins-o sau dacă a căzut accidental. Asta ar trebui să se stabilească în curând, însă ancheta este extrem de dificilă. Singura care ar putea clarifica totul este Maria Macsim Nicoară, însă starea ei de sănătate nu îi permite să facă asta.

Orele în care mezzosoprana a fost ținută în pat de către soțul ei, Codrin Nicoară, au înrăutățit starea ei de sănătate

Povestea începe sâmbătă, pe 9 mai, când, în jurul orei 23:00, pianistul Codrin Nicoară o găsește pe artistă căzută la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în Aroneanu. Din acel moment lucrurile par să scape de sub control. Codrin Nicoară își găsește soția în stare de semiconștiență și face un gest de neînțeles. În loc să sune la 112 și să cheme ajutor, o ridică și o duce într-o cameră unde o lasă în pat.

Poate că gestul său are o explicație, având în vedere că relația dintre cei doi s-a răcit considerabil în ultima perioadă și se pregăteau de divorț. Totuși, familia Macsim-Nicoară poza într-o familie model, în care problemele sunt inexistente. Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. El a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă.





Comentarii
 • Nicoară era violent,atât verbal cât și fizic ….cu toate iubitele,prietenele anterioare…mă-sa știa ce podoabă are și îl acoperea…ca și acum…probabil….cu „accidentul”….scârbă ordinară…

 • Are dreptate Dan.Faceti articole despre Institutul de oncologie,despre dramele familiilor greu incercate de cancer NU despre o familie ce nu mai putea de bine.Cu nimic nu ma intereseaza drama acestei familii !!! Duminica am urmarit ONLINE Don Giovanni de Mozart sustinut de Opera din Iasi iar dupa 30 de minute de oribile montare,regie,voci am inchis aparatul.Mai totul de nesuportat si sunt un cunoscator in domeniu.Concluzie? Cum e societatea asa este si arta.

 • Nu mai posta impotriva acestui articol, s-ar putea sa credem ca tu esti chiar Nicoara si intelegem si ne convingem si mai bine de scena agresiva prin care a trecut Maria.

 • Mergi la Scala, ieseanule, daca gusturile tale ultrarafinate iti sucomba cunostintele in domeniu (portarul si doamna de serviciu). Esti de neajuns in treapta-ti lirica. Ai putea sa cobori din norii proprii si sa apreciezi minim ca iasul se descurca asa cum poate si, mai ales, cu vocile pe care le are (asa cum sunt ele). Efortul este unul imens, chiar si pentru acele 30 de minute care, in mod evident, ti-au surclasat optica estetica si lirismul ipocrit.
  Am fost dur pentru unul ca tine, nestiind, cu adevarat, de care parte a scenei ai urmarit cele 30 de minute…(?!)

 • Auzi bai nene!Cu unul ca tine s-a dus totul de rapa in aceasta tara, manat de interese personale.Invata sa scrii romaneste si apoi arunca-ti idioteniile aici.Decat un lucru sa iasa prost facut mai bine nu-l faci, insa de doi bani ce esti traiesti multumit ca totusi se face asa ca nu coteaza. Trecem la SI noi am facut.Poate gaoaza ta imi spune de ce la Scala se poate si in Iasi nu.Tot cu unul ca tine sunt suficientre doua strazi in Iasi pentru tineri,unul ce duce la cimitir si celalalt la gara.

 • Credeam ca macar atat poti- sa răspunzi singur la intrebarea de ce la Scala se poate si la Iași, nu! Iti dau un punct de sprijin – intreaba- te de ce a plecat Elena Moșuc de la Iasi!
  Concluzia este una singura- daca tăceai,filosof ramaneai!

 • Credeam ca macar atat poti- sa răspunzi singur la intrebarea de ce la Scala se poate si la Iași, nu! Iti dau un punct de sprijin – intreaba- te de ce a plecat Elena Moșuc de la Iasi!
  Concluzia este una singura- daca tăceai,filosof ramaneai!

 • Gata, bine ca am rezolvat-o si pe asta, barbata-su la puscarie.
  Unu la mana cine-i plateste statul in puscarie, noi, nu ?? Puscaria nu-i gratis.
  Si doi la mana cine-i plateste trauma femeii ? Maica-sa lui ? El prin intrarea la puscarie ?
  Ce nedreapta este viata, nu ??!!

 • Auzi tanti Silvia.Dau crezare unui presedinte ce a pus cultura în 4 labe cu botnita și toți maraiau la el. La unii le plac niște idioțenii și la alții nu. Iar în România dacă șeful de edificiu cultural te place devii maestru, artist de geniu deși nimeni nu ți cumpără aiurelile.

 • O artista se zbate intre viata zi moarte, iar unii care nu-si merita numele de OM, manjesc cu noroi tragedia prin care trece aceasta femeie. Nu-ti pasa, vrei cazuri de cancer? Nu sunt destule in toata presa si pe la toate televiziunile? Nu sunt sunt pline retelele de socializare? Daca o femeie este chinuita mai rau ca un animal, nu are dreptul ca situatia ei sa fie cunoscuta, ca oamenii sa se roage pentru ea sa revina in randul lumii? Cine te crezi, Dumnezeu? Vad unele comentarii aici, postate de aceiasi care urmaresc fiecare articol pe tema artistei, si posteaza lucruri negative si dispretuitoare la adresa ei! Rusine! Iar ala cu Scala, bate campii in ultimul hal! Altul ca familia asta nu mai putea de bine! A fi abuzat, a fi supus umilintelor si batailor, inseamna a nu mai putea de bine? Rusine subspeciilor, si fie ca toata rautatea si otrava sa vi se intoarca inzecit!

 • Ne-am lamurit, toate comentariile negative sunt facute de una si aceeasi persoana sub diverse pseudonime .Asa-i cand bolnavii psihici sunt lasati in libertate .

 • Aloo aloo esti bolnav mintal grav de tot ,ia mai lasa-ne postezi acelasi mesaj de mai multe ori si de fiecare data de cate ori se scrie despre doamna de la Opera ! ‘te dreaq de nenorocit sa-ti dea Cel de sus una de sa nu te mai ridici !

Adauga un comentariu