Eveniment-Social

EXCLUSIV! Nemulțumiri grave legate de cum se face selecția copiilor în clasa a V-a, în anul 2020 în colegii și licee! „Plătesc câte 80 lei pregătire de ședință pentru al meu copil în vederea testării pentru a intra la gimnaziu, în clasa a V-a la un colegiu mare din Iași”

Publicat: 19 mai 2020

Este una dintre cele mai căutate și stringente probleme pe care o au, în aceste zile, sute de părinți din Iași și din întreaga Românie! Acestea sunt legate de modul în care se va face Admiterea 2020, în unitățile de învățământ preuniversitar care fac selecție pentru copiii care intră în clasa a V-a. „Sunt părinte, plătesc câte 80 lei pregătire de ședință pentru al meu copil în vederea testării pentru a intra la gimnaziu, în clasa a V-a la un colegiu din Iași. Eu ce fac? Stau în stres? Ar trebui să aștept până după data de 12 iulie 2020, așa cum a anunțat Ministerul Educației, ca să văd ce voi face? Este inadmisibil ceea ce se petrece…”, a dezvăluit un părinte, sub rezerva păstrării anonimatului, pentru reporterii Cotidianului BUNå ZIUA IAȘI – BZI

Situație explozivă în rândul părinților din Iași! Mulți dintre ei au ajuns la limita suportabilității și sunt extrem de îngrijorați în legătură cu viitorul copiilor. Mai mult, unii dintre aceștia arată că investesc sume importante în pregătirea acestora și că nu au o siguranță în legătură cu ceea ce se va întâmpla.

Care sunt nemulțumirile grave legate de cum se face selecția copiilor în clasa a V-a, în anul 2020 în colegii și licee din Iași

Acestea sunt legate de modul în care se va face Admiterea 2020, în unitățile de învățământ preuniversitar care fac selecție pentru copii care intră în clasa a V-a.

„Sunt părinte, plătesc câte 80 lei pregătire de ședință pentru al meu copil în vederea testării pentru a intra la gimnaziu, în clasa a V-a la un colegiu din Iași. Eu ce fac? Stau în stres? Ar trebui să aștept până după data de 12 iulie 2020, așa cum a anunțat Ministerul Educației, ca să văd ce voi face? Este inadmisibil ceea ce se petrece…”, a dezvăluit un părinte, sub rezerva păstrării anonimatului, pentru reporterii Cotidianului BUNå ZIUA IAȘI (BZI).

Liderul USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă: „Ministerul Educației este instituția care va trebui să găsească varianta cea mai sigură pentru Admiterea 2020 la clasa a V-a”

Pe de altă parte, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, prof. Laviniu Lacustă, este și mai direct pe această temă. Acesta arată că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) este singurul care-și va asuma responsabilitatea legală dacă, în eventualitatea derulării în format normal, vor fi cazuri de infecție cu COVID-19, la Admiterea 2020 în clasa a V-a.

„În ceea ce privește eventuala Admitere la clasa a V-a, tot Ministerul Educației și Cercetării este instituția care va trebui să găsească varianta cea mai sigură prin care se vor putea asigura condițiile pentru trecerea de la clasa a IV-a la a V-a acolo unde unitățile școlare hotărăsc că este nevoie de un filtru. Repet, este o măsură ce trebuie a fi asumată de Ministerul Educației și Cercetării inclusiv dacă vor fi cazuri de infecție cu COVID-19”, a transmis prof. Lăcustă.

Pe de altă parte, inclusiv unii directori ai unor importante colegii și licee din Iași au transmis că nu își vor asuma responsabilitatea în a avea un examen unde este posibil să fie pericol de infecție a participanților cu coronavirus.

Ce a transmis și Inspectoratul Școlar Județean legat de cum se va derula selecția elevilor de clasa a IV-a

În această cauză, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat date despre cum se va derula selecția elevilor de clasa a IV-a pentru înscrierea în clasa a V-a.

„Procesul de selecție a elevilor de clasa a IV-a în vederea înscrierii în clasa a V-a, anul școlar 2020-2021, se va desfășura după finalizarea Evaluării Naționale – EN din 15-25 iunie 2020 și Bacalaureat din 22 iunie – 7 iulie. Perioada va fi comunicată de Ministerul Educației și Cercetării”, au precizat cei de la Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Pe de altă parte, directorii importantelor licee și colegii ieșene analizează care este cea mai sigură modalitate. Aceștia precizează că principala lor preocupare este siguranța medicală, atât a copiilor, cât și a părinților și profesorilor. Concret, fie va mai fi organizată testarea clasică, un examen on-line și un interviu, pe bază de portofoliu, fie vor fi găsite o serie de criterii în baza cărora, acolo unde sunt mai mulți candidați decât locurile disponibile, să se facă departajarea pentru Admiterea 2020.
Adauga un comentariu