Actualitate

EXCLUSIV. Noi sefi la conducerea Senatului Universitatii Cuza Iasi

Publicat: 31 mart. 2016
1
UPDATE 17:42 – Purtatorul de cuvant al ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mirabela Amarandei, contactat de reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi, a tinut sa transmita urmatoarele in legatura cu situatia rectorului ales de la UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader.
„Avand in vedere ca pe data de 28 martie, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader a solicitat MENCS o decizie de suspendare a domniei sale pana la data de 13 iulie, Ministerul a solicitat Senatului UAIC analizarea acestei stari de fapt si luarea unei decizii prin vot. Avand in vedere faptul ca, la acest moment, noi nu am primit nici un punct de vedere oficial legat de decizia Senatului UAIC, Ministerul va oferi un raspuns pe aceasta tema doar in momentul in care entitatea va transmite oficial rezultatul votului. Noi nu vorbim de situatii ipotetice”, a transmis Mirabela Amarandei. Situatia este mai mult decat hilara si penibila in acest caz, avand in vedere ca astazi Senatul UAIC a respins solicitarea, votand impotriva deciziei de suspendare.
 

UPDATE 16:12 – Astazi, membrii Senatului Universitatii Cuza Iasi au participat la o sedinta ordinara, pe ordinea de zi fiind incluse noua teme de discutii:

Desemnarea si validarea Vicepresedintilor Senatului Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
Aprobarea componentei Comisiilor de specialitate, cu caracter permanent, ale Senatului Universitar.
Aprobarea constituirii unei Comisii speciale a Senatului Universitar, cu caracter temporar, pentru revizuirea si adaptarea regulamentelor universitatii in raport cu legislatia in vigoare si strategia proprie.
Aprobarea Metodologiei privind organizarea si desfasurarea admiterii in ciclul de studii universitare de doctorat pentru anul universitar 2016 – 2017.
Validarea alegerii reprezentantului studentilor in Consiliul de Administratie al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
Validarea alegerii reprezentantului studentilor in Biroul Senatului Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
Aprobarea infiintarii unui nou program de master profesional la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor.
Validarea rezultatelor unor concursuri pentru ocuparea posturilor de CS si ACS, pe perioada determinata, in cadrul unor proiecte de cercetare.
Acordarea titlului de Profesor de Onoare al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi domnului profesor dr. Seyed Mehdian de la Universitatea Michigan Flint, SUA.
 

STIRE INITIALA – Astazi, 31 martie, in cadrul unei sedinte de Senat a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi s-au luat o serie de masuri vizand structura entitatii de conducere. In consecinta, profesorii Alexandru Florin Platon, fostul decan al Facultatii de Istorie, a fost ales vicepresedinte al Senatului. Alaturi de acesta vicepresedinte a fost ales si Mircea Radu Georgescu, de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Senatul a decis sa respinga solicitarea facuta de rectorului UAIC de a fi suspendat pana la data de 12 iulie, pana la finalizarea mandatului de judecator CCR.

Conform surselor consultate inca de duminica, 27 martie, de reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi, „Saptamana viitoare (aceasta – n.r.) este foarte posibil ca la Universitatea Alexandru Ioan Cuza sa vina si Ordinul de confirmare si validare a domnului Toader, dar si de SUSPENDARE al acestuia, exact pana la data de 12 iulie 2016, moment cand ii va expira profesorului Toader mandatul de la Curtea Constitutionala. Acest lucru va duce la continuarea mandatului celor sapte prorectori si delegarea atributiilor catre alt ordonator de credite decat a profesorului Tudorel Toader”.

Pe de alta parte, surse din cadrul Senatului UAIC au afirmat ca nu inteleg de ce membrii organismului au mai fost intrebati referitor la solicitarea facuta de rectorul ales, atata timp cat nici macar reprezentantii MENCS nu au raspuns cererii. Din acest motiv au existat discutii aprinse in sedinta de astazi.

Vezi si DETALII INCITANTE legate de validarea noului rector de la Universitatea Cuza, profesorul Tudorel Toader – FOTO

Adauga un comentariu