Actualitate

EXCLUSIV! Nora unui smecher de la Curtea de Conturi, pusa directoare in Finantele iesene! A stat o luna in concediu inainte de promovare. Cartile s-au facut cu viteza – FOTO

Publicat: 07 oct. 2019
1

@ Finantistii din Suceava fac cartile pentru posturile de la Iasi @ Nora unui cunoscut finantist, ajuns consilier la Curtea de Conturi, a fost propulsata in doi timpi si trei miscari @ A fost impinsa pe usa ministerului, unde a sustinut un interviu ca sa devina director executiv la Directia de Trezorerie @ Va avea in subordine toata regiunea: Iasi, Vaslui, Botosani, Bacau, Suceava, Neamt @ Sefii din Finante asteapta sa vina ordinul de numire al ministrului @ Candidata piloasa nu a vrut sa comenteze ascensiunea in cariera @ "Nu mi se pare o ora potrivita (15:42 – n.r.). Toate informatiile sunt publice. Imi pare rau!", a spus Gina Firtescu

Promovarile si angajarile in cadrul Fiscului iesean se fac in continuare pe baza de relatii si pile. De mai multi ani, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) nu avea un director executiv pe regiune la Trezorerie. Postul este foarte vanat, mai ales ca toti banii din regiune trec prin mainile unui singur om, dar care trebuie sa fie de incredere.

Surse din cadrul Finantelor spun ca acest post este controlat de Valentin Mavrodin, din Suceava, actualmente secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP). S-au facut mai multe nominalizari la un moment dat, dar au fost respinse pe banda rulanta. Asta, pana la finalul lunii trecute. Brusc, la Bucuresti a fost organizat un interviu pentru promovarea pe functia de director executiv la Directia de Trezorerie. La interviu, la propunerea sefului DGRFP Iasi, s-a prezentat Simona Gina Firtescu.

Aparent, numele candidatei nu spune nimic. Ocupa functia de inspector principal din 2016, activand la Colectare. Insa, candidatura lui Firtescu nu este intamplatoare. Angajata din Finante este nora unui influent consilier de la Curtea de Conturi a Romaniei, Dan Firtescu, fost sef la Finantele sucevene. Aceleasi surse arata ca socrul, prieten bun cu Mavrodin, a facut in asa fel cartile pentru ca propunerea sa fie validata de catre ministrul Finantelor. Zis si facut. Pe data de 24 septembrie, nora se prezinta la interviu si trece de proba, la limita. Emotiile candidatei inca nu au trecut, pentru ca ministrul Finantelor nu a emis ordinul de numire.

"Ordinul nu a fost emis, asteptam sa se faca numirea. Ori va fi o promovare pe functia de director, ceea ce inseamna ca va primi salariul de director, ori va fi cu atributii delegate de director, ceea ce inseamna ca va avea salariul de pe functia de consilier. Inainte de a veni la noi, a lucrat 12 ani la Trezoreria Statului, in Bucuresti. Este subordonata direct ministerului", spun reprezentantii DGRFP.

Contactata telefonic de catre reporterii BZI, Gina Firtescu a devenit destul de iritata. "Nu mi se pare o ora potrivita (15:42 – n.r.). Toate informatiile sunt publice. Imi pare rau!", a spus Firtescu, dupa care a incheiat convorbirea telefonica.

De precizat ca, Firtescu a fost adusa la Directia Trezorerie ca sa se obisnuiasca cu mediul de lucru, inca de acum trei luni. A avut grija ca in aceasta perioada sa dispara in concediu medical timp de o luna. Ieri, la serviciu nu a putut fi gasita in jurul orei 10:00. Usa de la biroul Directiei era inchisa.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Ce avere are?

Conform declaratiei de avere, Gina Firtescu, impreuna cu sotul Bogdan, profesor la Universitatea "Al.I.Cuza", detin doua apartamente in Copou si unul in CUG, achizitionate in perioada 2002-2008. Apartamentele din Copou au suprafete de 42,68 mp, 77,13 mp, in timp ce locuinta din CUG are 42 mp. Nici autoturism personal nu detin, probabil le place cu tramvaiul. La capitolul depozite bancare apar suma de 26.113 euro si suma de 10.856 lei.

La capitolul datorii apare un credit de 51.000 euro, contractat in 2008 de la BRD, ce trebuie returnat pana in 2038. Din slujba de la Finante, Gina Firtescu a incasat anul trecut 44.710 lei, in timp ce sotul a incasat de la Universitate suma de 100.223 lei. In ceea ce-l priveste pe tata-socru Dan Firtescu, in 2014 a fost votat consilier la Curtea de Conturi pana in 2023, cand va implini frumoasa varsta de 70 de ani.

In perioada 2009-2014, a fost presedinte al Camerei de Conturi Bistrita-Nasaud. Inainte de aceasta perioada a ocupat functia de director la DGFP Suceava si director la Trezoreria municipiul Suceava.

Vezi si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Conform ultimei declaratii de avere, Dan Firtescu detine peste 4 hectare de teren agricol in comuna Moara, judetul Suceava. In aceeasi localitate apare cu o vila de 280 mp si are doua apartamente mostenite in Suceava si Roman. Conduce un autoturism marca Audi Q5, fabricat in 2011. De la curtea de Conturi a incasat o indemnizatie anuala de 283.858 lei, adica 60.000 de euro.

Comentarii
 • Cam despre asta este vorba, despre yes men(i) ca cel cocotat vremelnic in fruntea unei regionale ce mai are si pretentii si aere de mare specialist si care are rolul de elastic pentru cine are nevoie de o propunere sau de o proptea chiar acolo unde este nevoie si cand este necesar. Cu asta se ocupa, in esenta, stimabilul agarici la costum. De astfel de oameni au nevoie judetul si fiscul? De dregatori de culise care executa orbeste orice ordin de oriunde ar fi el dat numai ca sa fie sef?Mai exista corectitudine si demnitate? Asa se construieste o natie? Cu sforari fara scrupule si fara credinta in nimic? Fatuca nu are nici o vina. Harciogii din tot acest angrenaj au toata vina unui sistem murdar si viciat. Toti acesti rinoceri obositi si imbuibati de putere distrug viitorul generatiilor ce vin din urma in care, ca sa vezi, vor fi si copiii si nepotii lor. Daca discuti cu ei sunt cei mai buni la teoria despre cum trebuie sa ajunga tara.

 • Greata!
  Greata!
  Greata!
  Rusine tuturor celor implicati in acest scenariu cu vanzatori si amanetisti de destine.
  Pentru completare dosar de candidat tipa e sotia lui Bongan cu acelasi nume ce preda la universitatea voievodului din Copou, a lucrat printr-o banca privata de sorginte franceza si e miscata si plasata periodic, de cand se stie, pe posturi caldute in functie de contextul momentului.
  Astea sunt personajele care dau plus valoare imaginii noastre ca popor.

 • Cică fătuca n-are nici o vina.ca i frumoasa bat-o vina. Bă are o. Vina foarte mare. Nu are demnitate și onestitate. I- a plăcut sa ajungă șefa cu pile peste oameni posibil mai valoroși și sigur in locul unuia care stiasigur ca nu are șansa in fata mafiei finanțiște. Ce fel de promovări va face pitifelnica asta in zonalei de șefie ? Tot pe baza de pile,ca așa a învățat. Cum poate individa asta sa reprezinte statul și sa lupte cu coruptiadin sistem,evazioniștii fiscali,etc. Dacă acolo sus ar exista un decident patriot ,pai nici socru și nici ea nu trebuie sa rămână pe posturi. Și ce salarii,apoi pensii speciale,ce bogății au acumulat ăștia din serviciu de bugetari. Au supt ca niște lipitori scarboase din banii poporului muncitorii plătitor. Borfași ordinari. Degeaba avem un Neamț președinte.

 • Pai acest post era ocupat in trecut de valutistul sucevean de la malul Marii Ailin FedorCuCioc…De vreo 3 anisori sta acasa prin concedii paternale cu copii declarati bolnavi si se da in barci cu Parascheva Marecica pe canaluri de pescuit pesti rapitori in salupe semirapide

 • Si mai aveti nesimtirea si tupeul sa va plangeti ca ne pleaca tinerii din tara ! Cum sa nu plece cand cei stiutori de carte, dar fara pile si relatii degeaba participa la concurs, ca n-au nici o sansa. Sunt promovate toate pitipoancele botoxate si siliconate, fie ele fiice, nurori sau amante. Despre asta vorbim , nu despre valoare sau profesionism !

 • Piloasa nu este nimeni alta decit Gina Farmatu fiica unui medic iesean de la pneumo care a ajuns un distrus. Au fost fost scrise articole despre el pe bzi.
  RUSINEEEE de asta nu merge tara asta bine.

 • Mai taran de Holboca: ai vrea tu sa fii ca dl Marian Bosianu….un om integru, destept, un adevarat profesionist. Cît despre sotia dumnealui, si ea este o adevarata profesionista. Ce, ti-e ciuda ca nu esti la finante??? Mai aprofundeaza cartea

 • Aline, o vacanta la pescuit ceva tată…. tot cu agentia aia te ocupi? Pe cine mai trimiti in concediu: Grigoriu a iesit la pascut…Oana ti-a dat cu “raid”, pentru Marcica esti batrin…

 • Gina Farmatu cind ai plecat de la BRD unde luia la m×××e in loc salar, tot cu pile ai ajuns la MFP? Eu zic ca da, dupa ce iai sucit mintile lu Firtescu.

 • Voi astia cu felatie si mooie in loc de salariu, cînd spinti Trezorerie, spuneti Anton Dobos. Asa ca DOAR Tony Dobos este cel care se va bucura de gura ei larga si cwrul ei strîmt!!! Punct

 • Aberant. Cum pot susține aceasta afirmație?! “Inainte de a veni la noi, a lucrat 12 ani la Trezoreria Statului, in Bucuresti. Este subordonata direct ministerului”, spun reprezentantii DGRFP.”
  In realitate a fost in Iasi, la BRD, pe o mizerie de post, după competentele de care a dat dovada.

 • Salutare !
  Toți cei care scrieți nici măcar nu va mai ascundeți că sunteți de fapt o adunătură de grobieni ,cu un nivel de cultura sub genunchiul broaștei.Daca aveți ceva de spus ,spuneți o civilizat nu împroșcând cu noroi în stânga și -n dreapta.Cei care pretind că -i cunosc biografia sa se informeze mai bine,dacă o cunosc atât de bine ar trebui sa și de-a seama că Dr Farmatu ar fi trebuit sa o conceapă pe la 12- 13 ani că să fie fiica lui.Se pare că cel care a făcut comentariul este foarte interesat de aceasta familie.Doamna in cauza ar trebui sa de-a in judecată ziarul pentru că a publicat asemenea comentarii ,cu un limbaj suburban.

Adauga un comentariu