Actualitate

EXCLUSIV! O ieseanca face senzatie in America. Mari oameni de afaceri si politicieni si-ar dori sa o cunoasca – GALERIE FOTO

Publicat: 24 mai 2015

@ Activeaza intr-un domeniu extrem de incitant si are un trecut fantastic! @ A impresionat acolo unde cei mai multi nici nu ar fi crezut ca se poate ajunge @ Acum se poate mandri cu o cariera senzationala @ Pentru ceea ce stie sa faca, un grup de milionari in euro respectiv politicieni aflati la cel mai inalt nivel si-ar dori sa o cunoasca @ Cititi, doar pe www.bzi.ro, un amplu material – exclusiv, cu dezvaluirile iesencei care este in prim-planul acestei povesti   

Este nascuta si crescuta la Iasi! Are un CV impresionant ce cuprinde inclusiv reusite la concursuri nationale si internationale, este dubla licentiata si cu masterat in Marea Britanie iar, din 2014, isi sustine doctoratul tocmai in Statele Unite ale Americii (SUA), la o valoroasa institutie de invatamant superior din orasul New York, in domeniul politic. Este vorba de Arina Cristina Cocoru, o tanara care a intrat in vizorul atat al unor mari universitati din America, cat si al unor personalitati de la cel mai inalt nivel mondial.

Citeste si: Un iesean este faimos in Franta! Totul a inceput la Revolutia romana din 1989 – GALERIE FOTO

A facut totul din pasiune si performanta

Atunci cand este intrebata de ce a ales un asemenea drum si cum a reusit sa atinga un asemenea nivel, Arina ofera un exemplu de modestie sincera. Ea sustine ca in tot ceea ce a facut a plecat din multa pasiune si din dorinta de a fi, mereu, cea mai buna. „Cel mai important lucru este pasiunea pentru un anumit subiect si dorinta de a te perfectiona in el. Aceste doua elemente ghideaza drumul – daca asa vrei sa-l numesti -, dar faptul ca acest drum contine anumite puncte de referinta – diplome de licenta, master, studii doctorale – nu inseamna ca am ales la un moment dat sa frecventez o facultate, sa obtin o diploma de master, sa aplic la un program doctoral, ci doar ca acestea sunt metodele tipice prin care cei interesati in anumite subiecte la nivel academic ajung sa isi urmareasca pasiunile. Cred ca raspunsul meu este similar cu cel pe care l-ar da orice alta persoana in pozitia mea”, considera tanara.

Citeste si: Dezvaluiri despre un om de afaceri care a ridicat un important hotel din Iasi – GALERIE FOTO


 
Ghidata in viata de mama si bunica

Atunci cand trebuie sa rememoreze elementele care au stat la baza reusitei sale, aceasta se intoarce la familie, dascalii din gimnaziu si liceu. In plus, ea sustine ca inainte de toate a contat mama si bunica sa. „Eu am crescut in mijlocul unui mic fan club format din mama si bunica mea, care mi-au cultivat respectul pentru educatie ca motor al dezvoltarii personale si intelectuale. Iasul are o legatura stransa pentru mine cu anii de scoala gimnaziala si in special cei de liceu. Este un loc cu o cultura locala specifica, un univers in sine – inca legat de rolul pe care l-a ocupat in cadrul anumitor momente istorice – si cu anumite caracteristici tipice lui, printre care si un set de valori axat pe competitivitate, educatie si respect. Mai departe, dupa ce mi-am luat cele doua diplome de licenta, am primit o bursa completa de master la University of York, Marea Britanie. Pe parcursul studiilor de master si a colaborarii cu directorul Scolii de Filosofie, Economie si Politica intr-un proiect de cercetare paralel, mi-am cristalizat interesele academice. Studiile doctorale, la acest punct, sunt un pas natural. Evident, am aplicat la universitati atat din Europa, cat si din SUA, care ofereau training specializat si al caror corpuri profesorale aveau interese similare cu ale mele. Intr-un final am ales cea mai buna optiune – New York University, datorita oportunitatilor de cercetare oferite si nu datorita faptului ca este din strainatate”, mai povesteste Cristina Cocoru. 

Citeste si: Un iesean este celebru in Italia! Averile bogatasilor din peninsula sunt pe mana lui – GALERIE FOTO, VIDEO

„Eu nu ma consider plecata din Romania”

Chiar daca se afla la mii de kilometri departare de casa si intr-o lume complet diferita de cea a civilizatiei europene, cercetatoarea nu considera ca s-a despartit definitiv de casa si locurile dragi. „Cel mai important lucru care trebuie subliniat aici este faptul ca eu nu ma consider plecata din Romania – termenul in sine are o serie de conotatii care nu isi mai au locul intr-o lume globalizata sau din perspectiva unei Romanii cu granitele deschise spre cel putin alte 27 de state. Da, la momentul actual locuiesc in New York, am locuit in trecut in Germania si Marea Britanie, dar nu cred ca locatiile geografice sunt legate iremediabil de seturi de valori pe care le putem cantari si estima ca diferite sau asemanatoare. La acest moment pot spune ca am cunoscut persoane de pe toate continentele, dintr-un numar mare de tari – ca fiinte, ca cetateni ai lumii avem mult mai multe lucruri in comun decat lucruri care ne diferentiaza. Fiecare mediu are anumite puncte tari si puncte slabe, iar acestea trebuie avute in vedere la orice moment. Fiecare individ este rezultatul direct al experientelor pe care le-a trait. A lua contact cu mai multe stiluri de viata si cu mai multe culturi, mai ales in sfera academica socio-umana, care presupune abordarea unor teme ce necesita o baza solida de cunostinte si o abilitate de gandire critica foarte dezvoltata, este un atribut pozitiv, care creste competitivitatea intelectuala individuala intr-un mediu international din ce in ce mai interconectat”, dezvaluie ieseanca.

„Nu am renuntat nicicand la Iasi”

Dovedind o gandire extrem de matura si analitica, in pofida faptului ca a reusit intr-o tara unde are posibilitati de dezvoltare uriase, atat in cariera, cat si materiale, Cristina Cocoru nu uita de unde a plecat si cat de mult a contat acest lucru la succesul sau. „Este foarte important, cred eu, sa dezfetisizam vestul si, in acelasi timp, sa pretuim seriozitatea si capacitatea intelectuala. A fi in strainatate nu este o realizare in sine. Din aceste motive nu ma consider plecata de acasa. Nu am renuntat nicicand la Romania sau la Iasi pentru o viata mai buna. Daca voi ajunge sa rezidez din nou in Iasi (sau in Romania), pentru mine depinde de considerente familiale, precum si de contextul socio-profesional unde atributele si abilitatile pe care eu le pot aduce isi pot gasi mediul propice pentru maximizarea impactului acestora. In contemporaneitatea romaneasca, Iasul, in sine, face parte in mod simbolic din Vest si e cazul, cred eu, sa se comporte ca atare”, concluzioneaza Arina.

Comentarii
Adauga un comentariu