Eveniment-Social

EXCLUSIV! O noua masina minune, realizata de studentii de la UTI – UPDATE GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 07 nov. 2013

UPDATE 9:08 – „LSM Drift Team este un proiect realizat de voluntarii Ligii Studentilor de la Mecanica sub atenta supraveghere a profesorului indrumator Adrian Sachelarie si a studentilor masteranzi Andoni Andrei si Andrei Dontu. Proiectul a pornit din initiative unor tineri studenti de anul trei, din cadrul Facultatii de Mecanica din Iasi, foarte pasionati de automobile, dar si in cautare de adrenalina. Astfel s-a nascut acest proiect ce are ca scop motivarea celorlalti studenti pentru a face proiecte de acest gen, dar si cresterea notorietatii Facultatii de Mecanica si organizatiei studentesti. Liga Studentilor de la Mecanica este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, care sustine si reprezinta interesele si drepturile studentilor, in raport cu structurile abilitate la nivelul Facultatii de Mecanica, avand ca nivel reprezentativ evenimentele organizate : Burn&Expo, Ziua drepturilor studentului,Caravana LSM, Schimb de experienta national, Lan Tudor Vladimirescu, Drift Team LSM. Proiectul este in desfasurare, echipa achizitionand masina, ce urmeaza a fi modificata pentru competitiile de drif, si motorul , un V8 4l de 286 de CP. Urmatoarele etape ar fi: – in prima faza desfasurarea unui concurs national de design auto, care sa motiveze fiecare student sa participe la concurs. Acesta etapa fiind importanta in definitizarea designului final al masinii. Urmatoarea etapa ar fi mutarea intr-un spatiu special amenajat din cadrul facultatii pentru a putea incepe modificarile care trebuiesc facute. Cativa studenti de la Facultatea de Mecanica din Iasi vor sa demonstreze ca pasiunea nu are limite. Astfel sub indrumarea domnului profesor Adrian Sachelarie si cu sprijinul conducerii facutatii, echipa de studenti vor sa construiasca o masina de drift cu care sa participe la campionatele nationale de drift din tara si de afara”, au spus membrii echipei LSM Drift Team.

@ Experiment inedit pentru un grup de studenti ai Facultatii de Mecanica de la Universitatea Tehnica din Iasi @ Sub egida LSM Drift Team, acestia vor sa conceapa o masina BMW pentru drifting

Studenti de la Facultatea de Mecanica a Universitatii Tehnice (UTI) Gh. Asachi intentioneaza sa realizeze o masina revolutionara pentru drift.

„Suntem un grup de studenti ce urmeaza cursurile la Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice si dorim sa realizam o masina de drift, atat pentru a participa la expozitiile de tuning, cat si in competitiile nationale de drift, reprezentand Liga Studentilor si Facultatea de Mecanica. Aceasta actiune poate fi privita ca un proiect motivational pentru viitorii studenti si ca pe un motiv de incredere in sine al actualilor studenti – viitori ingineri. Motto-ul oficial al echipei noastre, intitulata LSM Drift Team, este: «Keep Calm and Drive de-a Latu’». Pana in prezent avem achizitionate masina, un BMW e36 320i, si un motor V8 de 4.0 l”, au precizat tinerii.

Conducerea de la Mecanica este implicata direct in sustinerea si promovarea acestora. „Ii cunosc pe tinerii din echipa LSM Drift Team si facultatea noastra ii sustine. Ei sunt la inceput si noi vom contribui in a le oferi tot ceea ce au nevoie. Sunt ambitiosi si isi doresc foarte mult sa reuseasca in refacerea caroseriei automobilului la care lucreaza”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprisan, decanul Facultatii de Mecanica de la UTI. In urma cu mai bine de 2 ani, studenti de la aceasta facultate, alaturi de cei de la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial, au intrat in randul celor mai buni constructori pentru monoposturi de Formula 1. Atunci, coordonati de profesorii Gabriel Ursescu si Ciprian Ciofu, ei au participat la competitia internationala Formula Student, programata in Spania din anul 2011. Costurile estimative pentru finalizarea monopostului s-au ridicat la nu mai putin de 20.000 de euro. Ei au conceput masina de la zero, in laboratoarele facultatii. Acestia sunt modelul pe care vor sa-l urmeze si cei din echipa LSM Drift Team.

Comentarii
  • Mai mesterilor, ati montat gresit anvelopa stanga spate. ensul de rotatie este invers!
    PS Debica Frigo 2 pe BMW?! Alte anvelope nu ati gasit?

Adauga un comentariu