Actualitate

EXCLUSIV! Olimpicii de la Colegiul National vor construi un satelit in Olanda – GALERIE FOTO

Publicat: 12 mart. 2013
Performanta unica pentru elevii olimpici nationali si internationali de la Colegiul National din Iasi, obtinuta impreuna cu profesorii lor. Astfel, recent, in cadrul proiectului „CanSats in Europe„, colectivul a fost acceptat sa participe la un proiect international in Olanda, ce presupune construirea si lansarea unui prototip de satelit, proiect initiat de Agentia Spatiala Europeana (ESA), echivalentul NASA in spatiul european.
„Noi suntem echipa ROsearchers din cadrul proiectului CanSats in Europe. Pe scurt, suntem o echipa de olimpici nationali si internationali, de la Colegiul National Iasi, care a fost acceptata sa participe la un proiect international in Olanda ce presupune construirea si lansarea unui prototip de satelit , proiect initiat de Agentia Spatiala Europeana – ESA, echivalentul NASA in spatiul european. Acest proiect implica, din partea noastra,  construirea unui prototip de satelit, simularea lansarii acestuia si interpretarea datelor ulterioare preluate din timpul deplasarii. Toate aceste activitati presupun sederea in Olanda timp de cinci zile, durata de desfasurare a proiectului, timp in care vom pune in aplicare toate cunostiintele noastre in domeniul stiintific, pentru a fi printre primii si, de ce nu, chiar castigatorii concursului. Echipa Romaniei este constituita din urmatorii elevi olimpici de la Colegiul National Iasi: Ivan Theodor Adrian, Mucileanu Miruna Casandra, Popa Teodor, Puiu Octavian Constantin si Puiu Ioan. Un grup de sase elevi dornici sa se afirme pe plan stiintific si sa priveasca cum ideile lor prind contur in cadrul unei asociatii spatiale prestigioase de nivel international!”, a dezvaluit, in exclusivitate pentru BUNA ZIUA IASI, eleva Elena Aura Amironesei, unul dintre tinerii implicati in echipa ROsearchers.


loading...

Comentarii
  • Astfel de stiri ar trebui sa avem in fiecare zi in presa scrisa si vorbit si mai putine (deloc) din asa-zisa zona „monden”.
    Dar am o nelamurire:”Un grup de sase elevi” dar enumerati 5.

  • Bravo copiilor parintilor si profesorilor,oameni care dau mult mai mult societatii romanesti decit primesc, impinsi si fortati sa plece mai tirziu in strainatate de ignorantii si mediocrii care conduc aceasta tara.Intretinem cu ajutoare sociale tot felul de lenesi ,pensionari de boala fictivi,etc si nu reusim sa ajutam aceste valori sa ramina la noi;v-ati intrebat de ce?-desteptii deranjeaza intotdeauna-cautati olimpicii din ultimii 10-15 ani intrebatii ce fac si de ce nu se intorc in Romania tara”CEE”.

  • Minunata este inteligenta omeneasca !
    Sunteti frumosi si destepti ,ce va mai puteti dori ?
    Felicitari ! Sunteti mandria unei intregi natiuni !

Adauga un comentariu