Actualitate

EXCLUSIV: Pacient violat de alti doi bolnavi la Spitalul Socola

Publicat: 04 ian. 2017
1
O ancheta interna se afla in desfasurare la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi dupa ce rudele unui pacient internat, in varsta de 25 de ani, au anuntat ca acesta ar fi fost violat de alti doi bolnavi, in noaptea de 1 spre 2 ianuarie.
 
Familia victimei a depus sesizare la Politie, iar conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iasi a demarat o ancheta pentru a stabili cine nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, lasand bolnavii nesupravegheati. „Medicul de garda a raportat acest incident neplacut pe 2 ianuarie. Apartinatorii victimei au fost cei care au anuntat si au facut sesizare la Politie. In acest moment, asteptam rezultatele de la Institutul de Medicina Legala Iasi pentru a vedea daca violul se confirma. Regretam cele intamplate, am demarat o ancheta, iar daca se confirma faptele, Comisia de Disciplina va aplica sanctiunile corespunzatoare, implicit desfacerea contractului de munca al celor care nu au supravegheat pacientii si s-a putut ajunge la un astfel de eveniment neplacut”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iasi.
 
Acest caz a fost raportat atat la Directia de Sanatate Publica Iasi, cat si la Ministerul Sanatatii.
Comentarii
  • Si daca se va constata ca avem de a face doar cu halucinațiile unui bolnav psihic și cu acuzele unei familii mai bolnave decat pacientul, esti tu, manager Oprisannu Gabriel, pregatit să-ți ceri scuze personalului pentru amenințarea de ”desfacerea contractului de muncă”???
    Ce a mai ajuns si Socola, sa fie la cheremul unui oftalmolog…

Adauga un comentariu