Actualitate

EXCLUSIV! Petronel Corduneanu iese in aceasta seara din arest. Nu exista suficiente probe impotriva lui

Publicat: 01 feb. 2018
1

Petronel Corduneanu, unul dintre membrii clanului Corduneanu va pleca in aceasta seara spre casa, chiar daca a fost arestat pentru 24 de ore pentru un dosar de camatarie si santaj, acesta va fi lasat sa plece acasa pentru ca nu au fost gasite suficiente probe impotriva lui. 


Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis, la inceputul lunii februarie a anului 2016, condamnarea lui Petronel Corduneanu, unul dintre liderii incontestabili ai clanului Corduneanu, la executarea unei pedepse grele: 14 ani de inchisoare. Pentru comiterea infractiunii de constituire de grup organizat, Petronel Corduneanu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Pentru doua infractiuni de santaj, barbatul a fost condamnat la cate 6 ani de inchisoare fiecare. Practic, la pedeapsa principala de 10 ani a fost adaugat un spor de 4 ani de inchisoare. Este cea mai mare pedeapsa primita de vreunul dintre fratii Corduneanu, de cand au aparut ei in Iasi, pana astazi.

In cazul lui Marian Tiuga, judecatorii au luat o decizie extrem de indrazneata: l-au achitat pentru mai multe infractiuni de trafic de persoane si l-au condamnat exemplar pentru alte infractiuni specifice retelor de crima organizata. Astfel, a ajuns la pedeapsa totala de 18 ani de inchisoare.

De asemenea, judecatorii au dispus confiscarea bunurilor imobile ale celor doi. A fost confiscata suma de peste 1,3 milioane euro. 

Dosarul lui Petronel Corduneanu este disjuns din dosarul in care au avut loc descinderile spectaculoase din ianuarie 2010. Atunci, au fost ridicate si duse la audieri cateva zeci de persoane. A fost cea mai spectaculoasa actiune din istoria DIICOT Iasi impotriva unei grupari de crima organizata. Din dosarul initial, procurorul de caz a disjuns alte situatii care aveau nevoie de o documentare mai ampla. Astfel, in toamna anului 2013 a fost trimis in judecata Petronel Corduneanu, impreuna cu Marian Tiuga, cumnatul sau. Acest dosar vizeaza doar unele dintre activitatile clanului: racolarea si exploatarea cersetorilor si hotilor de buzunare in strainatate. Procurorii ieseni s-au folosit inclusiv de sprijinul FBI pentru a putea obtine date concrete despre banii trimisi din strainatate catre membrii clanului. In conturile Cordunenilor ar fi intrat peste 1,6 milioane euro, doar din aceasta activitate de exploatare a cersetorilor.

"Limitându-ne strict la documentele din dosarul de urmarire penala rezulta ca, din România catre finantarea activitatii a iesit suma de 70.284 de euro, iar beneficiile au fost în cuantum de 1.650.000 de euro. Cu privire la amplitudinea acestei activitati se observa ca ea presupune fluctuatia celor implicati pe un areal ce cuprinde aproximativ 34 de tari", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Lista cu tranzactiile efectuate prin Western Union a fost furnizata de catre FBI. Pe aceste liste s-a putut observa ca, pe numele Petronelei Corduneanu, sora lui Petronel, ar fi intrat suma de 400.000 euro.

Comentarii
  • Eu liviu pripeagu lam lachit pe vasilica corduneanu la pnt iasi la preventivi cu pipi mam pisat in sticla de suc noaptea cand dormea si dimineatza a baut se poate confirma de cip cioclu era in camera si pe schiopu florinel la pnt botosani lam terorizat cu iulian anea de la tg frumos fortzaa tata iulian anea si paiu petronel ne pisam pe cordoane

  • Catalin Sandu nu este agent imobiliar este un rapan, un escroc ordinar a inselat multi oameni ma mir ca nimeni nu la reclamat este un gunoi acum a inceput sa colaboreze si sa faca filete la oameni nu ma mir cred ca se strange latul si e nevoit sa behaie potaia

  • Asta e imaginea iasului : Corduneni, Sf. Parascheva si Palatul Culturii … in rest cu ce ne mai putem mandri? … Este incredibil cat de complice sunt „organele ” statului ce lasa astfel de gunoaie sociale libere. De 10 ani putorile astea tot se ingrasa din mizeria generata de saracie si proasta educatie. Stigmatul colaborarii cu corduneni il veti purta mult si bine dragi politisti Ieseni …. Numai cand vad comentariile probabil a celor din tagma lor te apuca groaza … si te intrebi daca se poate sa coboare si mai jos de atat natura umana?

    • Cum o aduci pe Cuv. Parascheva in asemenea context ipocritule. Ai sa dai ochii cu ea dincolo si nu ai sa stii pe unde o sa scoti camasa paganule. Tradator de neam si de credinta esti la acelasi nivel cu cordonienii daca ai vb asa.

  • @titi esti un gunoi daca O compari pe Sf. Parascheva si palatul culturii cu aceste scursuri ale societatii. Atat cunosti tu despre orasul Iasi, atat te duce pe tine mintea ta ingusta de scuipator de seminte. Cioroii o sa crape mai devreme sau mai tarziu si nu o sa-si mai aminteasca nimeni ca au existat vreodata, in timp ce Sfintii dainuie pt. eternitate si nu vor fi uitati niciodata.

Adauga un comentariu